GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Filme seriale noi din 2021, de neratat: Chernobyl, City on a Hill sau The Witcher

Autor: Echipa Giz.ro


Pe lângă numeroasele filme bune pe care intenţionăm să le vedem la cinema sau în faţa televizorului, acest an vine şi cu o serie de propuneri interesante de filme seriale de calitate.

Ca în fiecare an, unele producţii mai puţin populare sau cele care şi-au încheiat acţiunea după un lung număr de sezoane ies din scenă pentru a face loc unor noi seriale menite să atragă telespectatorii în faţa televizoarelor.

Se fac deja ultimele pregătiri pentru lansarea unor seriale de acţiune, iar unele dintre ele au şi o tentă de filme SF care va mulţumi fanii genului Sci-Fi. Nu lipsesc însă serialele de comedie, dar nici cele în care intriga este mai serioasă.

Cu menţiunea că pe parcursul anului, în special în toamnă, vor apărea numeroase alte seriale care nu au fost încă anunţate de posturile americane de televiziune, îţi prezentăm cele mai interesante producţii care vor apărea în acest an.

Seriale de top în 2021

Iată câteva dintre serialele care ne-au atras atenţia în perspectiva sezonului 2019:

The Twilight Zone

Faimoasa antologie care a combinat elemente de science-fiction, paranormal și horror spre deliciul telespectatorilor din anii ’60 va fi resuscitată (pentru a doua oară) începând cu 2019 și va folosi în mare parte cam aceeași rețetă.

Anunțat încă din 2012 de către Bryan Singer, cunoscut pentru Usual Suspect, X-men, Valkyrie sau Bohemian Rhapsody, noul serial a avut însă o naștere grea și a fost abandonat de către regizorii și scenariștii interesați. Într-un final, CBS a anunțat că va da undă verde și că viitoarea ecranizare va fi produsă de Jordan Peele, Marco Ramirez și alții.

În acest moment știm că primul sezon va avea zece episoade și că filmările pentru acestea se vor termina cândva în cursul lunii martie, deci ne putem aștepta ca debutul serialului să aibă loc în a doua parte a anului.

twilight_zone_2019

Black Monday

Don Cheadle se reîntoarce pe micul ecran și va da viață unui personaj la fel de ambițioș și manipulator ca în „House of Lies”. Inspirat de prăbușirea bursieră din 19 octombrie 1987, cea mai gravă depreciere financiară de-a lungul unei singure zile din istorie, serialul prezintă acțiunile unui grup de întreprinzători din afara sistemului financiar de pe Wall Street și repercusiunile acestora asupra întregii lumi, privite însă dintr-o perspectivă amuzantă.

Pe lângă deja menționatul actor, lista distribuției îi mai cuprinde pe Andrew Rannells, Regina Hall și Paul Scheer, iar printre producători se regăsesc Seth Rogen și Evan Goldberg.

City on a Hill

Acțiunea serialului are loc la jumătatea anilor ’90 în Boston, Massachusetts, SUA și este o romanțare a operațiunii Ceasefire, cunoscută și sub numele popular de Miracolul din Boston. După o perioadă în care criminalitatea, în special cea juvenilă, a crescut la cote alarmante din cauza proliferării exagerate a tribalismului, a accesului ușor la arme și a corupției, municipalitatea a pus la care o operațiune complexă și inteligentă care a reușit să o reducă semnificativ, de unde și denumirea populară de Boston Miracle.

Bazat pe o idee a lui Ben Affleck, care este de altfel și producător, alături de Matt Damon și Chuck MacLean, serialul îi are ca protagoniști pe Kevin Bacon, Aldis Hodge și alții. La fel ca faimosul The Wire, serialul intenționează să prezinte ambele perspective asupra fenomenului și sperăm că va reuși să fie și la fel de bun.

city-on-a-hill

Good Omens

Bazat pe romanul „Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch”, publicat de către faimoșii Terry Pratchett și Neil Gaiman în 1990, mini-serialul de șase episoade este promițător deoarece are la bază nu doar un scenariu bun, ci și o echipă formată din David Tennant, Michael Sheen, Anna Maxwell Martin și Jon Hamm care o vor transpune pe micul ecran.

Subiectul este unul alegoric, prezentând lupta dintre binele care încearcă să prevină Apocalipsa și răul ancestral care va aduce sfârșitul lumii. David Tennant (Crowley) este demonul care a ademenit-o pe Eva în Paradis, în timp ce Michael Sheen (Aziraphale) este un înger protector, ambii trăind pe Pământ din vremuri imemoriale în calitate de reprezentați ai Iadului și Raiului. Cei doi, care au început între timp să țină la umanitate, devin parteneri în căutarea Antichristului, un copil obișnuit născut în Anglia care încă nu știe adevărata sa natură.

The Witcher

După două tentative lamentabile de ecranizare, universul The Witcher, creat de autorul polonez Andrzej Sapkowski și făcut faimos de cele trei jocuri lansate de CD Projekt, se pare că va avea o șansă reală de a impresiona deoarece adaptarea Netflix pare promițătoare.

După cum cei care au apreciat cele trei jocuri știu deja, Geralt of Rivia este un vânător de monștri care, la fel ca toți ceilalți luptători de acest fel, a fost supus unui antrenament drastic și a primit chiar puteri supernaturale pentru a se putea achita se sarcini. În rolul principal îl vom găsi pe Henry Cavill, cunoscut deja pentru Man of Steel (2013), Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Justice League (2017) și Mission: Impossible – Fallout (2018).

Watchmen

Seria de comicsuri Watchmen a lui Alan Moore este una dintre cele mai reprezentative mostre ale genului deoarece oferă o abordare sumbră și satirică a clasicelor povești cu super-eroi. Plasat într-un univers alternativ distopic în care super-eroii au ajutat Statele Unite să câștige războiul din Vietnam, pentru a fi apoi declarați ilegali și fiind astfel nevoiți fie să se retragă, fie să lucreze pentru guvern, Watchmen s-a bucurat deja de ecranizarea lui Zack Snyder.

Filmul a reușit să polarizeze publicul și criticii, unii apreciind fidelitatea, caracterul necomercial, atmosfera și duritatea, în timp ce alții îl blamează pentru că este depășit istoric (acțiunea având loc în anii ’80), pentru că este prea încâlcit și pentru că pare a se adresa doar adulților. HBO pare să nu se teamă de acest precedent și ne propune un serial bazat tot pe materialul original, dar care va aduce și câteva noutăți. Totul este însă destul de neclar în acest moment, însă distribuția care îi include pe Tim Blake Nelson, Regina King, Don Johnson sau Jeremy Irons este promițătoare, scenaristul și producătorul Damon Lindelof are un pedigree destul de bun, iar muzica lui Trent Reznor (Nine Inch Nails) promite să completeze de minune universul sumbru a lui Alan Moore.

watchmen

Conversations With A Killer

Diferit de ceea ce am așteptat de la un serial obișnuit, Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes nu este prima producție Netflix care se apleacă asupra unor evenimente reale și a documentelor de arhivă. Ted Bundy, ucigașul în serie care a omorât 30 de femei între 1974 și 1978, dar care este suspectat că este și autorul altor crime rămase nerezolvate sau nedescoperite, este evidentul personaj principal al acestui serial atipic.

Regizorul și producătorul de filme documentare Joe Berlinger ne va oferi șansa de a plonja în mintea unui individ care a șocat America deoarece farmecul și manierele sale erau total diferite de imaginea-șablon a unui criminal în serie, serialul bazându-se pe peste 100 de ore de interviuri filmate care nu au mai fost prezentate publicului până acum.

Snowpiercer

Bazat pe romanul desenat creat de Jacques Lob, Benjamin Legrand și Jean-Marc Rochette, dar fiind totodată și o restartare a coproducției ceho-sud-coreene cu același nume din 2013, serialul este o ficțiune pesimistă și sumbră care sondează genurile thriller dar și dramă.

După ce un experiment menit să corecteze schimbările climei a eșuat dramatic, Pământul a fost acoperit de un strat gros de zăpadă, iar omenirea a fost ucisă aproape în totalitate. Singurii oameni reușesc să supraviețuiască  la bordul unui tren gigantic aflat în perpetuă mișcare pe o linie continuă clădită de magnatul Wilford. Serialul, la fel ca filmul, urmărește condițiile grele în care supraviețuitorii sunt nevoiți să-și ducă zilele, stratificarea socială care separă elitele care călătoresc în vagoanele de lux aflate în fruntea trenului și restul oamenilor, și revoluția care va izbucni în cele din urmă.

snowpiercer

Lovecraft Country

Bazat pe romanul cu același nume scris de Matt Ruff si publicat în 2016, serialul HBO urmărește peripețiile prin care trece Atticus Black, ajutat de unchiul său George și de prietena sa Letitia, atunci când pornește în căutarea tatălui său care a dispărut.

Plasat în Statele Unite ale anilor ’50, cele trei personaje de origine afro-americană se luptă nu doar cu segregarea rasială a acelor vremuri, ci și cu entități supranaturale desprinse din universul horror-fiction imaginat de H. P. Lovecraft. Luptând pentru supraviețuire într-o lume ostilă populată atât de oameni cât și de monștri, cei trei prezintă o poveste emoționantă despre hotărâre, mândrie și curaj. Producătorii sunt Jordan Peele, Misha Green, J. J. Abrams și Ben Stephenson, în timp ce distribuția în cuprinde pe Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell și Wunmi Mosaku.

lovecraft-country

Concluzii

Televiziunile americane au pregătit mai multe seriale noi atractive pentru acest an şi probabil că pe parcursul lunilor care urmează vor fi anunţate şi altele care vor debuta în toamnă.

Cert este că, indiferent dacă îţi plac serialele de acţiune cu împuşcături sau dacă vrei să râzi în timp ce urmăreşti un serial de comedie, vei avea oportunitatea să te ataşezi de mai multe personaje noi, bune sau rele, care ne vor destinde în fiecare săptămână pentru cel puţin o oră.

Seriale de top în 2018

Iată câteva dintre serialele care ne-au atras atenţia în 2018:

Castle Rock – premieră în 2018

Orășelul fictiv Castle Rock face parte din universul imaginar al statului Maine, omniprezent în opera lui Stephen King, iar serialul TV va avea în prim plan viața unor locuitori ai acestuia. Serialul este un horror psihologic cu un scenariu original creat pentru televiziune, însă va include personaje și legături cu cărțile sau filmele faimoase precum It, Dolores Claiborne, Needful Things, ‘Salem’s Lot, Shawshank Redemption, Dreamcatcher, Night Shift, The Green Mile, Misery, Hearts in Atlantis, The Shining, The Mangler, Four Past Midnight, Different Seasons, Nightmares & Dreamscapes și The Night Flier.

Serialul este produs de J. J. Abrams, care este și unul dintre scenariști, iar printre actori îi regăsim pe Bill Skarsgård, care a oferit o prestație excelentă în ecranizarea pentru cinema It din 2017, Terry O’Quinn (Lost, Millennium) și Melanie Lynskey.

Maniac – premieră în 2018

O comedie neagră care este o adaptare americană a serialului norvegian cu același nume, care a fost difuzat în perioada 2014 – 2015, Maniac prezintă viața fantastică și plină de succes a unui bărbat adult. Realitate este însă puțin diferită, personajul principal fiind de fapt doar pacientul unei clinici de psihiatrie care și-a creat propria lume imaginară în care trăiește și se bucură de viața de cowboy, sportiv sau playboy, iar o altă pacientă va intra și ea în acest univers cu propriile-i fantezii.

Serialul este produs de către Cary Fukunaga, cunoscut pentru excelentul prim sezon al serialului True Detective, iar actorii principali vor fi Emma Stone și Jonah Hill.

maniac-2018

Lost in Space – premieră în mai 2018

O adaptare Netflix a faimoasei serii science-fiction cu același nume din anii ’60, Lost in Space prezintă aventurile unei familii de coloniști spațiali. După ce nava spațială a acestora deviază de la traiectoria inițială din cauza unei anomalii spațiu-timp și se prăbușește pe o planetă complet necunoscută, coloniștii sunt nevoiți să înfrunte un mediu străin și ostil, să găsească o cale către destinația inițială care este acum la o distanță de câțiva ani lumină și să lupte cu propriile angoase și conflicte interne.

Serialul este scris și produs de către cuplul Matt Sazama și Burk Sharpless, cunoscuți pentru Dracula Untold și Gods of Egypt.

lost-in-space-2018

The Ballad of Buster Scruggs – premieră în 2018

Chiar dacă acest serial va avea numai șase episoade, acesta se anunță promițător deoarece este creația faimoșilor frați Coen. O antologie western care va urmări șase povești în șase episoade, serialul îl are ca punct central pe Buster Scruggs, jucat de Tim Blake Nelson pe care-l știm din O Brother, Where Art Thou?, o altă creație Coen. Acesta nu va fi singurul actor cu care frații Coen au mai lucrat, The Ballad of Buster Scruggs urmând să-i aducă pe micul ecran și pe James Franco, Zoe Kazan sau Ralph Ineson.

The-Ballad-Of-Buster-Scruggs-2018

The First – premieră în 2018

Primul rol principal pe micul ecran pentru Sean Penn, The First este o dramă science-fiction care urmărește încercările prin care va trece prima echipă de astronauți care va ajunge pe Marte. Conform puținelor informații disponibile în acest moment, The First nu se concentra doar pe explorarea planetei și pe pregătirea pentru viitoarea colonizare, ci și pe relațiile dintre astronauți, legăturile acesta cu familiile lăsate în urmă și cu echipele tehnice de pe Pământ cu care aceștia trebuie să colaboreze.

Pe lângă Sean Penn, distribuția o mai include și pe Natascha McElhone (Californication), Oded Fehr  (Resident Evil: Extincion, The Mummy) sau Hannah Ware  (Oldboy, Hitman: Agent 47).

The Alienist – premieră în ianuarie 2018

Bazat pe romanul cu același nume care a fost scris de Caleb Carr acum aproape 25 de ani, The Alienist ne oferă o incursiune în universul orașului New York de la finele secolului XIX. Un reporter și un psiholog formează o echipă de investigație care va încercă să elucideze diverse crime macabre în timp ce se lovesc de mentalitățile vremii, de tehnologia criminalistică încă rudimentară și de corupția politicienilor și polițiștilor.

Serialul este produs de către Cary Fukunaga, cunoscut pentru excelentul prim sezon al serialului True Detective, iar printre actorii principali îi găsim pe Daniel Brühl, Dakota Fanning și Luke Evans.

Waco – premieră în ianuarie 2018

După cum este ușor de ghicit, serialul are ca subiect confruntarea dintre autoritățile americane și grupul de sectanți conduși de David Koresh care a avut loc pe parcursul a aproape două luni în februarie-aprilie 1993 și care s-a terminat cu un asalt sângeros în care au murit 76 de persoane.

Un episod sângeros din istoria recentă a Statelor Unite, Waco va ajunge pe micile ecrane sub forma unui serial cu șase episoade. Serialul are o distribuție bună, printre actori regăsindu-se Michael Shannon, John Leguizamo, Andrea Riseborough, Rory Culkin și, nu în ultimul rând, Taylor Kitsch în rolul lui David Koresh.

The Chi – premieră în ianuarie 2018

Un serial destul de ambițios, The Chi prezintă viața de zi cu zi și evoluția unui tânăr negru care locuiește în zona de sud a orașului Chicago într-un cartier sărac și violent. Cu o distribuție masivă în care găsim destui actori de televiziune cunoscuți, The Chi încearcă să creeze un întreg univers de întâmplări, relații și conflicte care se întrepătrund pentru a ne oferi o imagine de ansamblu sumbră și neplăcut de realistă.

Altered Carbon – premieră în februarie 2018

Acțiunea are loc într-un viitor în care toată informația din creierul uman poate fi salvată și restaurată la cerere, oferind astfel opțiunea nemuririi pentru cei care-și pot permite să schimbe corpurile umane îmbătrânite sau ucise. Conștiința lui Takeshi Kovacs este descărcată în corpul unui polițist dizgrațiat, iar misiunea sa este aceea de a descoperi ucigașul unui aristocrat influent. În timp ce poliția afirmă că a fost vorba de o sinucidere, Laurens Bancroft susține că o fost ucis, însă cum memoria sa fusese salvată ultima oară cu câteva ore înainte de incident, informațiile ulterioare despre atac și crimă sunt pierdute, iar Kovacs trebuie să completeze datele lipsă.

Concluzii

Televiziunile americane au pregătit mai multe seriale noi atractive pentru acest an şi probabil că pe parcursul lunilor care urmează vor fi anunţate şi altele care vor debuta în toamnă.

Cert este că, indiferent dacă îţi plac serialele de acţiune cu împuşcături sau dacă vrei să râzi în timp ce urmăreşti un serial de comedie, vei avea oportunitatea să te ataşezi de mai multe personaje noi, bune sau rele, care ne vor destinde în fiecare săptămână pentru cel puţin o oră.

14 comentarii

  1. edrany

    20 ianuarie 2013 la 18:14

    Eu astept cu nerabdare American Gods..

    • Daniel Popescu

      20 ianuarie 2013 la 18:34

      Despre productia HBO nu se stie mai nimic concret in acest moment in privinta lansarii.

  2. alina

    4 aprilie 2013 la 14:57

    Pacat ca Zero Hour a fost anulat dupa doar 3 episoade :( mie mi se parea promitator serialul.
    Insa va recomand The doctor blake mysteries se incadreaza in zona medical si a investigatiei.

  3. Radu

    11 decembrie 2014 la 16:00

    Graceland…..foarte bun!

  4. vali

    1 ianuarie 2015 la 17:31

    Outlander este un serial ce merita vazut!

  5. George

    4 ianuarie 2015 la 13:51

    Sunt seriale mult mai bune care nu au fost nominalizate aici cum ar fi hannibal, the last ship, continuum,the 100 sau the arrow

    • Daniel Popescu

      6 ianuarie 2015 la 14:04

      In acest articol am mentionat doar serialele noi. Cele mentionate de tine au aparut in anii precedenti, iar acum au sezoane noi.

  6. Ghabby

    18 ianuarie 2016 la 16:16

    the 100, messengers… ati cam uitat cateva seriale

    • Daniel Popescu

      23 ianuarie 2016 la 15:42

      Vom actualiza in scurt timp si acest articol. Multumim ca ne urmaresti.

  7. Toro Moreno Quito

    31 martie 2016 la 14:38

    Acum dupa gustul si placerea fiecaruia . Din cele citite sunt apreciate doar serialele produse in 2016 . Totusi seriale ca Longmire … Chicago PD – Fire sau Med.sau mai nou aparut The Family (2016) ce pot face loc pe podium. Ce trebuie pus pe tapet si luat in considerare ,este defapt serialele ce au si punct final . Sau vazut multe seriale care au avut un start fulminant dar pe parcurs au deviat sau mai trist ,anulate . Cap de afis in anularea multor seriale si chiar bune ,raman cei de ABC.iata cateva neterminate". Revolution…Fringe (2008)…Forever (2014)…Falling Skies (2011)…Eureka (2006)…Star-Crossed (2014)…Terra Nova (2011)…Wayward Pines (2015). Dar lista serialelor la care sau renuntat, este mult mai mare.Ce poate fi mai enervant ca atunci cand vizionezi 2-3 sezoane si brusc ele se sfarsec in coada de peste .

    • Shark

      24 mai 2016 la 23:37

      …Fringe nu e terminat?!

    • Augustin

      31 iulie 2016 la 10:56

      Ma, tu ce naiba nu intelegi, ca este un top al filmelor REALIZATE in 2016 ? :)))))

  8. Mara study

    13 aprilie 2016 la 22:21

    Sunt foarte bune serialele!

  9. toro

    9 ianuarie 2018 la 16:22

    Sunt bine venite aceste noutati cinematografice pe 2018 dar sa vedem si cate vor fi si difuzate . Cu aprox. 3 ani in urma se facea mare tam/tam cu Avatar 2 ,care va fi distribuit pe marile ecrane cu începutul anului 2017. Dar din pacate nu va fi difuzat nici in 2018 . Dar sunt si alte asa zise premiere intarziate cum a fost Blad Runner 2049 ,care se promitea a avea premierea undeva la jumatatea anului 2017 . Dar …rabdare si tutun !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri