Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top cele mai bune filme seriale din 2019

Top cele mai bune filme seriale din 2019
Ultima modificare: 17 January 2019


Pe lângă numeroasele filme bune pe care intenţionăm să le vedem la cinema sau în faţa televizorului, acest an vine şi cu o serie de propuneri interesante de filme seriale de calitate.

Ca în fiecare an, unele producţii mai puţin populare sau cele care şi-au încheiat acţiunea după un lung număr de sezoane ies din scenă pentru a face loc unor noi seriale menite să atragă telespectatorii în faţa televizoarelor.

Se fac deja ultimele pregătiri pentru lansarea unor seriale de acţiune, iar unele dintre ele au şi o tentă de filme SF care va mulţumi fanii genului Sci-Fi. Nu lipsesc însă serialele de comedie, dar nici cele în care intriga este mai serioasă.

Cu menţiunea că pe parcursul anului, în special în toamnă, vor apărea numeroase alte seriale care nu au fost încă anunţate de posturile americane de televiziune, îţi prezentăm cele mai interesante producţii care vor apărea în acest an.

Seriale de top în 2019

Iată câteva dintre serialele care ne-au atras atenţia în perspectiva sezonului 2019:

The Twilight Zone – premieră în 2019

Faimoasa antologie care a combinat elemente de science-fiction, paranormal și horror spre deliciul telespectatorilor din anii ’60 va fi resuscitată (pentru a doua oară) începând cu 2019 și va folosi în mare parte cam aceeași rețetă.

Anunțat încă din 2012 de către Bryan Singer, cunoscut pentru Usual Suspect, X-men, Valkyrie sau Bohemian Rhapsody, noul serial a avut însă o naștere grea și a fost abandonat de către regizorii și scenariștii interesați. Într-un final, CBS a anunțat că va da undă verde și că viitoarea ecranizare va fi produsă de Jordan Peele, Marco Ramirez și alții.

În acest moment știm că primul sezon va avea zece episoade și că filmările pentru acestea se vor termina cândva în cursul lunii martie, deci ne putem aștepta ca debutul serialului să aibă loc în a doua parte a anului.

twilight_zone_2019

Black Monday – premieră în 20 ianuarie 2019

Don Cheadle se reîntoarce pe micul ecran și va da viață unui personaj la fel de ambițioș și manipulator ca în “House of Lies”. Inspirat de prăbușirea bursieră din 19 octombrie 1987, cea mai gravă depreciere financiară de-a lungul unei singure zile din istorie, serialul prezintă acțiunile unui grup de întreprinzători din afara sistemului financiar de pe Wall Street și repercusiunile acestora asupra întregii lumi, privite însă dintr-o perspectivă amuzantă.

Pe lângă deja menționatul actor, lista distribuției îi mai cuprinde pe Andrew Rannells, Regina Hall și Paul Scheer, iar printre producători se regăsesc Seth Rogen și Evan Goldberg.

City on a Hill – premieră în 2019

Acțiunea serialului are loc la jumătatea anilor ’90 în Boston, Massachusetts, SUA și este o romanțare a operațiunii Ceasefire, cunoscută și sub numele popular de Miracolul din Boston. După o perioadă în care criminalitatea, în special cea juvenilă, a crescut la cote alarmante din cauza proliferării exagerate a tribalismului, a accesului ușor la arme și a corupției, municipalitatea a pus la care o operațiune complexă și inteligentă care a reușit să o reducă semnificativ, de unde și denumirea populară de Boston Miracle.

Bazat pe o idee a lui Ben Affleck, care este de altfel și producător, alături de Matt Damon și Chuck MacLean, serialul îi are ca protagoniști pe Kevin Bacon, Aldis Hodge și alții. La fel ca faimosul The Wire, serialul intenționează să prezinte ambele perspective asupra fenomenului și sperăm că va reuși să fie și la fel de bun.

city-on-a-hill

Good Omens – premieră în 2019

Bazat pe romanul “Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch”, publicat de către faimoșii Terry Pratchett și Neil Gaiman în 1990, mini-serialul de șase episoade este promițător deoarece are la bază nu doar un scenariu bun, ci și o echipă formată din David Tennant, Michael Sheen, Anna Maxwell Martin și Jon Hamm care o vor transpune pe micul ecran.

Subiectul este unul alegoric, prezentând lupta dintre binele care încearcă să prevină Apocalipsa și răul ancestral care va aduce sfârșitul lumii. David Tennant (Crowley) este demonul care a ademenit-o pe Eva în Paradis, în timp ce Michael Sheen (Aziraphale) este un înger protector, ambii trăind pe Pământ din vremuri imemoriale în calitate de reprezentați ai Iadului și Raiului. Cei doi, care au început între timp să țină la umanitate, devin parteneri în căutarea Antichristului, un copil obișnuit născut în Anglia care încă nu știe adevărata sa natură.

The Witcher – premieră în 2019

După două tentative lamentabile de ecranizare, universul The Witcher, creat de autorul polonez Andrzej Sapkowski și făcut faimos de cele trei jocuri lansate de CD Projekt, se pare că va avea o șansă reală de a impresiona deoarece adaptarea Netflix pare promițătoare.

După cum cei care au apreciat cele trei jocuri știu deja, Geralt of Rivia este un vânător de monștri care, la fel ca toți ceilalți luptători de acest fel, a fost supus unui antrenament drastic și a primit chiar puteri supernaturale pentru a se putea achita se sarcini. În rolul principal îl vom găsi pe Henry Cavill, cunoscut deja pentru Man of Steel (2013), Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Justice League (2017) și Mission: Impossible – Fallout (2018).

Watchmen – premieră în 2019

Seria de comicsuri Watchmen a lui Alan Moore este una dintre cele mai reprezentative mostre ale genului deoarece oferă o abordare sumbră și satirică a clasicelor povești cu super-eroi. Plasat într-un univers alternativ distopic în care super-eroii au ajutat Statele Unite să câștige războiul din Vietnam, pentru a fi apoi declarați ilegali și fiind astfel nevoiți fie să se retragă, fie să lucreze pentru guvern, Watchmen s-a bucurat deja de ecranizarea lui Zack Snyder.

Filmul a reușit să polarizeze publicul și criticii, unii apreciind fidelitatea, caracterul necomercial, atmosfera și duritatea, în timp ce alții îl blamează pentru că este depășit istoric (acțiunea având loc în anii ’80), pentru că este prea încâlcit și pentru că pare a se adresa doar adulților. HBO pare să nu se teamă de acest precedent și ne propune un serial bazat tot pe materialul original, dar care va aduce și câteva noutăți. Totul este însă destul de neclar în acest moment, însă distribuția care îi include pe Tim Blake Nelson, Regina King, Don Johnson sau Jeremy Irons este promițătoare, scenaristul și producătorul Damon Lindelof are un pedigree destul de bun, iar muzica lui Trent Reznor (Nine Inch Nails) promite să completeze de minune universul sumbru a lui Alan Moore.

watchmen

Conversations With A Killer – premieră în 24 ianuarie 2019

Diferit de ceea ce am așteptat de la un serial obișnuit, Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes nu este prima producție Netflix care se apleacă asupra unor evenimente reale și a documentelor de arhivă. Ted Bundy, ucigașul în serie care a omorât 30 de femei între 1974 și 1978, dar care este suspectat că este și autorul altor crime rămase nerezolvate sau nedescoperite, este evidentul personaj principal al acestui serial atipic.

Regizorul și producătorul de filme documentare Joe Berlinger ne va oferi șansa de a plonja în mintea unui individ care a șocat America deoarece farmecul și manierele sale erau total diferite de imaginea-șablon a unui criminal în serie, serialul bazându-se pe peste 100 de ore de interviuri filmate care nu au mai fost prezentate publicului până acum.

Snowpiercer – premieră în 2019

Bazat pe romanul desenat creat de Jacques Lob, Benjamin Legrand și Jean-Marc Rochette, dar fiind totodată și o restartare a coproducției ceho-sud-coreene cu același nume din 2013, serialul este o ficțiune pesimistă și sumbră care sondează genurile thriller dar și dramă.

După ce un experiment menit să corecteze schimbările climei a eșuat dramatic, Pământul a fost acoperit de un strat gros de zăpadă, iar omenirea a fost ucisă aproape în totalitate. Singurii oameni reușesc să supraviețuiască  la bordul unui tren gigantic aflat în perpetuă mișcare pe o linie continuă clădită de magnatul Wilford. Serialul, la fel ca filmul, urmărește condițiile grele în care supraviețuitorii sunt nevoiți să-și ducă zilele, stratificarea socială care separă elitele care călătoresc în vagoanele de lux aflate în fruntea trenului și restul oamenilor, și revoluția care va izbucni în cele din urmă.

snowpiercer

Lovecraft Country – premieră în 2019

Bazat pe romanul cu același nume scris de Matt Ruff si publicat în 2016, serialul HBO urmărește peripețiile prin care trece Atticus Black, ajutat de unchiul său George și de prietena sa Letitia, atunci când pornește în căutarea tatălui său care a dispărut.

Plasat în Statele Unite ale anilor ’50, cele trei personaje de origine afro-americană se luptă nu doar cu segregarea rasială a acelor vremuri, ci și cu entități supranaturale desprinse din universul horror-fiction imaginat de H. P. Lovecraft. Luptând pentru supraviețuire într-o lume ostilă populată atât de oameni cât și de monștri, cei trei prezintă o poveste emoționantă despre hotărâre, mândrie și curaj. Producătorii sunt Jordan Peele, Misha Green, J. J. Abrams și Ben Stephenson, în timp ce distribuția în cuprinde pe Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell și Wunmi Mosaku.

lovecraft-country

Concluzii

Televiziunile americane au pregătit mai multe seriale noi atractive pentru acest an şi probabil că pe parcursul lunilor care urmează vor fi anunţate şi altele care vor debuta în toamnă.

Cert este că, indiferent dacă îţi plac serialele de acţiune cu împuşcături sau dacă vrei să râzi în timp ce urmăreşti un serial de comedie, vei avea oportunitatea să te ataşezi de mai multe personaje noi, bune sau rele, care ne vor destinde în fiecare săptămână pentru cel puţin o oră.

14 comentarii

 1. edrany

  20 January 2013 la 18:14

  Eu astept cu nerabdare American Gods..

  • Daniel Popescu

   20 January 2013 la 18:34

   Despre productia HBO nu se stie mai nimic concret in acest moment in privinta lansarii.

 2. alina

  4 April 2013 la 14:57

  Pacat ca Zero Hour a fost anulat dupa doar 3 episoade :( mie mi se parea promitator serialul.
  Insa va recomand The doctor blake mysteries se incadreaza in zona medical si a investigatiei.

 3. Radu

  11 December 2014 la 16:00

  Graceland…..foarte bun!

 4. vali

  1 January 2015 la 17:31

  Outlander este un serial ce merita vazut!

 5. George

  4 January 2015 la 13:51

  Sunt seriale mult mai bune care nu au fost nominalizate aici cum ar fi hannibal, the last ship, continuum,the 100 sau the arrow

  • Daniel Popescu

   6 January 2015 la 14:04

   In acest articol am mentionat doar serialele noi. Cele mentionate de tine au aparut in anii precedenti, iar acum au sezoane noi.

 6. Ghabby

  18 January 2016 la 16:16

  the 100, messengers… ati cam uitat cateva seriale

  • Daniel Popescu

   23 January 2016 la 15:42

   Vom actualiza in scurt timp si acest articol. Multumim ca ne urmaresti.

 7. Toro Moreno Quito

  31 March 2016 la 14:38

  Acum dupa gustul si placerea fiecaruia . Din cele citite sunt apreciate doar serialele produse in 2016 . Totusi seriale ca Longmire … Chicago PD – Fire sau Med.sau mai nou aparut The Family (2016) ce pot face loc pe podium. Ce trebuie pus pe tapet si luat in considerare ,este defapt serialele ce au si punct final . Sau vazut multe seriale care au avut un start fulminant dar pe parcurs au deviat sau mai trist ,anulate . Cap de afis in anularea multor seriale si chiar bune ,raman cei de ABC.iata cateva neterminate". Revolution…Fringe (2008)…Forever (2014)…Falling Skies (2011)…Eureka (2006)…Star-Crossed (2014)…Terra Nova (2011)…Wayward Pines (2015). Dar lista serialelor la care sau renuntat, este mult mai mare.Ce poate fi mai enervant ca atunci cand vizionezi 2-3 sezoane si brusc ele se sfarsec in coada de peste .

  • Shark

   24 May 2016 la 23:37

   …Fringe nu e terminat?!

  • Augustin

   31 July 2016 la 10:56

   Ma, tu ce naiba nu intelegi, ca este un top al filmelor REALIZATE in 2016 ? :)))))

 8. Mara study

  13 April 2016 la 22:21

  Sunt foarte bune serialele!

 9. toro

  9 January 2018 la 16:22

  Sunt bine venite aceste noutati cinematografice pe 2018 dar sa vedem si cate vor fi si difuzate . Cu aprox. 3 ani in urma se facea mare tam/tam cu Avatar 2 ,care va fi distribuit pe marile ecrane cu începutul anului 2017. Dar din pacate nu va fi difuzat nici in 2018 . Dar sunt si alte asa zise premiere intarziate cum a fost Blad Runner 2049 ,care se promitea a avea premierea undeva la jumatatea anului 2017 . Dar …rabdare si tutun !

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.