Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Filme SF / Sci-Fi în 2017 – recomandări şi sfaturi

Ultima modificare: 8 Sep 2017


Există o categorie de producţii cinematografice mai puţin exploatate în ultimii ani: filmele SF impresionează de obicei prin efecte speciale, dar nu se bucură de o popularitate foarte mare la public.

Totuşi, există câteva premise interesante pentru acest an, prin prisma faptului că pe lista premierelor sunt numeroase filme Sci-Fi cu potenţial.

ANUNTURI

Pe lângă amintetele efecte speciale generate pe computere, vom avea parte şi de clasicele filme cu roboţi, dar şi de unele filme science fiction cu extratereştrii.

Iar asta nu este tot: tot în acest an vor apărea şi filme fantasy, în care accentul se pune mai mult pe ficţiune decât pe ştiinţă, dar în doze suficient de puternice pentru a atrage şi publicul hard SF. Prin urmare, te invităm să urmăreşti câteva trailere pentru filme SF care vor ajunge la cinema în acest an şi să ne spui în rubrica de comentarii care dintre ele ţi se par cele mai atractive şi de ce.

Filme SF în 2017

Iată cele mai interesante filme SF care vor apărea la cinema pe parcursul anului 2017:

Life – 24.03.2017

Dacă ţi-a plăcut Marţianul, există toate şansele ca Life să-ţi placă şi mai mult. De data aceasta vorbim despre doi astronauţi care cultivă organisme vii pe Planeta Roşie. Pe măsură ce organismele se dezvoltă, astronauţii ajung la concluzia că acestea au potenţialul de a-i distruge şi realizează că practic nu se pot întoarce pe Pământ. Ce pot face doi oameni într-o astfel de situaţie?

Ghost în the Shell – 31.03.2017

Frumoasa Scarlett Johansson interpretează rolul unei poliţiste cyborg pe nume Major cu abilitaţi unice care primeşte misiunea de a-l prinde pe un celebru hacker. Evident, nu vorbim despre orice hacker, ci de unul capabil să şteargă toate cercetările realizate de compania Hanka Robotic în domeniul cyborgilor. Practic, Major trebuie să lupte pentru propria sa existenţă.

ANUNTURI

Alien: Covenant – 19.05.2017

Seria de filme Alien nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar în 2012 a fost realizat şi un prim prequel la aceasta, care a primit numele Prometheus. Acum a venit rândul continuării la Prometheus, şi anume Alien: Covenant. Pentru moment avem un trailer de numai câteva secunde, însă acesta este mai mult decât sugestiv. Echipajul navei Covenant ajungea un paradis neexplorat, acolo unde îl vor descoperi inclusiv pe David, singurul supravieţuitor al navetei Prometheus. Un film care, în mod normal, nu ar trebui ratat de niciunul dintre fanii seriei, indiferent cât de slabă a fost partea a patra.

Transformers: The Last Knight – 23.06.2017

Seria Transformers ajunge în acest an la cea de-a 5-a parte şi a primit numele The Last Knight. Optimus Prime este dezamăgit că este răspunzător pentru distrugerea propriei sale planete, astfel că, atunci când găseşte o metodă de a o readuce la viaţă, va face tot posibilul pentru a-şi îndeplini obiectivul. Deloc surprinzător, cheia salvării stă într-un artefact care se află pe Pământ.

Blade Runner 2049 – 06.10.2017

Blade Runner (Vânătorul de recompense) este considerat unul dintre filmele de referinţă ale genului SF, iar pelicula din 1982 este continuată acum cu Blade Runner 2049, a cărui acţiune se petrece trei decenii mai târziu. Rolul vânătorului de recompense este interpretat de Ryan Gosling, care descoperă un secret ce are potenţialul de a arunca lumea într-un nou haos. În misiunea sa, el trebuie să-l găsească pe Rick Deckard, dispărut cu 30 de ani în urmă.

Geostorm – 20.10.2017

Geostorm are toate şansele să atragă fanii SF în sala de cinema, chiar dacă intriga este specifică şi filmelor de acţiune. Suntem într-un viitor în care oamenii reuşesc să controleze clima cu ajutorul unor sateliţi amplasaţi pe orbită, însă aceştia se defectează şi riscă să genereze o furtună majoră. Un astronaut este nevoit să meargă în spaţiu pentru a remedia problema, iar în tot acest timp fratele său descoperă un complot de asasinare a preşedintelui american. Aşteptăm cu nerăbdare şi primul trailer.

ANUNTURI

Star Wars: Episode VIII – 15.12.2017

Cred că te-ai obişnuit: anul şi un nou film din seria Star Wars. De data aceasta vorbim despre Episodul 8, pentru care momentan nu există informaţii concrete şi nici un trailer oficial, mai ales că premiera este îndepărtată.

Concluzii

Aşa cum te-ai putut convinge în acest articol, anul vine cu numeroase filme Sci-Fi atractive pentru pasionaţii genului, dar şi pentru cei care au nevoie de experienţe noi în sala de cinematograf.

Fie că îţi plac filmele hard SF, peliculele fantasy sau filmele cu roboţi, noi credem că merită să te duci la cinematograf în acest an.

Este însă foarte posibil să-ţi placă şi alte genuri de filme, motiv pentru care te ajutăm şi cu o selecţie de filme bune grupate pe categorii:

3 comentarii

 1. edrany

  Decembrie 27, 2012 la 15:43

  Ai uitat de After Earth..

  • Daniel Popescu

   Decembrie 27, 2012 la 22:35

   Corect, si After Earth merita inclus in aceasta prezentare.

 2. magaru vesel

  Ianuarie 21, 2013 la 23:20

  JUSTICE LEAGUE si real Steel 2

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.