Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune filme de groază/horror în 2017

Ultima modificare: 11 Sep 2017

Filmele de groază se numără printre genurile de filme preferate ale românilor, iar în această perioadă vor exista numeroase producţii care să te sperie suficient de tare.

Câteva dintre acestea vor putea fi urmărite chiar în sălile de cinema din ţara noastră, care rămân însă destul de precaute în promovarea filmelor horror comparativ cu alte genuri.

ANUNTURI

Oferta este una variată: vor exista câteva filme de groază cu zoombies, dar şi producţii cu lumea purgatoriului sau cu diverşi criminali care terorizează familii şi prieteni.

Interesant este că cele mai multe filme care vor să te bage în sperieţi sunt de sine stătătoare, astfel că există potenţial pentru originalitate chiar dacă abordează subiecte relativ comune. Există însă şi câteva continuări interesante ale unor filme horror mai mult sau mai puţin celebre, astfel că vei avea de unde alege producţia preferată.

Filme de groază în 2017

Iată câteva dintre cele mai înfiorătoare filme horror care vor apărea în 2016 cu scopul de a-ţi provoca frică:

IT – premieră în 8 septembrie 2017

Considerat unul dintre cele mai bune și mai terifiante romane scrise de Stephen King, IT se întoarce în această toamnă în cinematografe într-o ecranizare care a necesitat mai bine de șase ani de producție. Șapte adulți se întorc în orașul natal pentru a lupta împotriva unei entități malefice, care se înfățișează cel mai adesea în forma clovnului Pennywise, încercând totodată să-și regăsească amintirile pierdute acum 27 de ani, când au descoperit pentru prima oară natura răului și l-au silit să se retragă temporar.

pennywise-1

Resident Evil: The Final Chapter – premieră în 27 ianuarie 2017

Filmele Resident Evil au avut o evoluție din ce în ce mai nesatisfăcătoare, însă cel de-al șaselea și ultim film din această serie promite o întoarcere la rețeta originală. Începând la scurt timp după evenimentele din Resident Evil: Retribution, The Final Chapter o trimite pe Alice înapoi în inima Raccoon City, acolo unde au început toate, și îi oferă ultima șansă de a opri Umbrella Corporation de la distrugerea totală a ultimelor rămășite de civilizație rămase pe Pământ.

ANUNTURI

Rings – premieră în 3 februarie 2017

După un debut excelent și o urmare modestă, seria The Ring se întoarce pentru a treia oară pe marile ecrane și o readuce în prim plan pe misterioasă vestitoare a morții: Samara. Atunci când Holt începe să cerceteze ciudata legendă a secvenței video care te omoară la șapte zile după vizionare și-i cade victimă, prietena sa Julia pornește într-o investigație periculoasă pentru a afla cine este Samara, de ce ucide și cum ar putea împiedica moartea altor persoane care ar putea cădea în capcana ei.

The Belko Experiment – premieră în 17 martie 2017

Prezentat deja la Toronto International Film Festival în luna septembrie a anului trecut, The Belko Experiment va ajunge pe marile ecrane în această primăvară. Călcând pe urmele producțiilor precum Battle Royale, filmul prezintă povestea a 80 de americani care se trezesc sechestrați într-un zgârie-nor din Bogota, Columbia, și sunt direcționați de către o misterioasă voce, venită din sistemul de interfon, către joc sângeros în care trebuie să ucizi sau ești ucis.

The Dark Tower – 28 iulie 2017

Considerată de către Stephen King cea mai bună creație a sa, seria de opt cărți Turnul Întunecat va ajunge într-un final pe marile ecrane în această vară. Acțiunea va demara undeva după finalul celei de-a șaptea cărți, însă nu este o continuare obișnuită, ci mai degrabă o reinterpretare a evenimentelor care va folosi și o parte din elementele cunoscute din toată seria. O combinație de aventură și acțiune care are în prim plan Roland Deschain, ultimul pistolar dintr-un viitor alternativ post-apocaliptic, The Dark Tower include suficiente elemente de misticism, supranatural și înfricoșător pentru a intra pe lista filmelor horror.

The Dark Tower

The Mummy – 9 iunie 2017

Folosind un subiect vechi, noul film The Mummy se îndepărtează de acțiunea și umorul care au caracterizat cele trei filme în care a jucat Brandon Frasier și se reîntoarce la teroarea originalului cu Boris Karloff din 1932. Mumificată și îngropată în inima deșertului acum mii de ani, o prințesă se reîntoarce în lumea celor vii pentru a-și răzbuna moartea și pentru a-și schimba destinul care i-a fost furat, dezlănțuind astfel un val de teroare inimaginabil.

ANUNTURI

A cure for wellness – 17 februarie 2017

Un tânăr director este trimis la un centru de tratament izolat din Alpii elvețieni pentru a-și readuce șeful acasă, însă sănătatea mintală a acestuia este pusă la grea încercare atunci când descoperă că și el este bolnav de aceeași afecțiune ca și ceilalți pacienți iar tratamentul nu este deloc ceea ce pare a fi.

Concluzii

Acest an vine cu câteva filme horror interesante care au darul de a te deconecta de la lumea reală şi de a te speria. Unele dintre ele vor putea fi urmărite şi la cinematograf, în timp ce altele sunt realizate de producători mai mici, dar cel puţin la fel de creativi când vine vorba despre vampiri, fenomene inexplicabile sau metode de a crea panică.

În final, rămâne să alegi cele mai atractive filme de groază pe care să le vizionezi în acest an şi, ca de obicei, te invităm să propui cititorilor şi alte producţii horror despre care ştii că vor apărea în acest an.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme horror care vor apărea pe marile ecrane în următoarea perioadă. Este însă foarte posibil să-ţi placă şi alte genuri de filme, motiv pentru care te ajutăm şi cu o selecţie de filme bune grupate pe categorii:

5 comentarii

 1. Silviuflorentin

  Mai 19, 2013 la 11:06

  faceti si ultima parte din Final destination

 2. vlad

  Iulie 7, 2013 la 20:48

  Evil Dead…bestial film :X

 3. Andrei

  Februarie 12, 2016 la 14:11

  Nu am fost niciodata mare fan al filmelor horror, poate fiindca ma sperii destul de usor, dar doar la unele. Ma pot uita fara probleme la filme horror cu zombie, cu extraterestrii dubiosi sau orice alte creaturi. In schimb, daca-mi arati un film cu demoni sau fantome, adios. :)) A, si mai e o chestie legata de vulnerabilitatea mea la filme horror. Toata chestia mai e si ca actiunea sa NU se petreaca intr-o casa ci oriunde altundeva: hotel, padure, cimitir, dar nu in casa. Daca zombie/stafiile/fantomele/demonii sunt in casa, atunci imediat imi fac un scenariu in minte ca si cum ar fi casa mea acolo si nu mai pot dormi. :)) In rest n-am treaba.

 4. stark47

  Octombrie 5, 2016 la 22:12

  lista destul de buna!
  the other side of the gate!foarte fain!
  recomand si FRIEND REQUEST!

 5. Sabina

  Iulie 29, 2017 la 20:34

  Am vazut IT, dar nu este ca in descriere. Sau poate sunt doua filme cu acelasi titlul…desi n-as crede. In IT (vazut de mine) este vorba despre un tip psihopat care lucreaza in departamentul IT al unei companii aeriene, condusa de Mike, un barbat cu o sotie frumoasa si o fiica adolescenta. Cand tipul de la IT devine obsedat de fiica lui Mike, incep si problemele: amenintari, mail-uri fantoma catre clientii companiei, hartuieli cibernetice etc.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.