GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune filme de groază/horror în 2021 – IT – Chapter Two, The Lighthouse sau Us

Autor: Echipa Giz.ro

Filmele de groază se numără printre genurile de filme preferate ale românilor, iar în această perioadă vor exista numeroase producţii care să te sperie suficient de tare.

Câteva dintre acestea vor putea fi urmărite chiar în sălile de cinema din ţara noastră, care rămân însă destul de precaute în promovarea filmelor horror comparativ cu alte genuri.

Oferta este una variată: vor exista câteva filme de groază cu zoombies, dar şi producţii cu lumea purgatoriului sau cu diverşi criminali care terorizează familii şi prieteni.

Interesant este că cele mai multe filme care vor să te bage în sperieţi sunt de sine stătătoare, astfel că există potenţial pentru originalitate chiar dacă abordează subiecte relativ comune. Există însă şi câteva continuări interesante ale unor filme horror mai mult sau mai puţin celebre, astfel că vei avea de unde alege producţia preferată.

Filme de groază în 2021

Iată câteva dintre cele mai bune filme horror care vor apărea în 2019, filme ce nu ar trebui ratate dacă sunteți fani ai genului. În cazul în care stiți și alte filme horror reușite, spuneți-ne și nouă despre ele în formularul de comentarii de la finalul articolului.

New Mutants

Seria de filme X-Men este una deja faimoasă și apreciată, iar New Mutants va fi cea de-a 11-a ecranizare a acestui univers Marvel. Spre deosebire de celelalte filme de până acum, New Mutants oferă personaje cu totul noi, așa cum au făcut-o și benzile desenate din care s-au inspirat, și are o atmosferă mai înfricoșătoare și este un film de groază în toată regula.

Anunțat inițial pentru 2018, filmul s-a lovit de câteva probleme și a fost împins în 2019. Conform informațiilor disponibile în acest moment, filmul va prezenta încercările prin care vor trece cinci mutanți adolescenți care sunt ținuți prizonieri într-un spital de psihiatrie secret. Grupul va încerca să-și cucerească libertatea, să-și răscumpere greșelile făcute în trecut și să se împace cu propriile puteri.

IT – Chapter Two

Considerat unul dintre cele mai bune și mai terifiante romane scrise de Stephen King, IT s-a întors în cinematografe în 2017 cu o ecranizare care a necesitat mai bine de șase ani de producție. Șapte adulți se întorc în orașul natal pentru a lupta împotriva unei entități malefice, care se înfățișează cel mai adesea în forma clovnului Pennywise, încercând totodată să-și regăsească amintirile pierdute acum 27 de ani, când au descoperit pentru prima oară natura răului și l-au silit să se retragă temporar.

Amplasat temporal în 2016, la 27 de ani de la evenimentele din primul film, IT – Chapter Two îi prezintă pe eroii noștri, ajunși acum la maturitate, care se reîntorc în Derry pentru a-l înfrunta încă o dată, de data asta pentru totdeauna, pe Pennywise. Pe lista actorilor îi găsim pe James McAvoy, Jessica Chastain, Jay Ryan, Bill Hader, Isaiah Mustafa, James Ransone și Andy Bean, actorii copii din primul film revenind și ei în câteva secvențe, rolul lui Pennywise fiind interpretat tot de către Bill Skarsgård.

it-chapter.two

The Lighthouse

Regizat de către același Robert Eggers, care ne-a oferit excelentul, dar destul de disputatul, film The Witch acum doi ani, The Lighthouse este învăluit în mister deoarece nimeni nu a dezvăluit detalii relevante până acum.

Un amestec de fantasy și horror filmat pe peliculă alb-negru de 35 mm, filmul se desfășoară undeva în Maine la începutul secolului 20, chiar dacă filmările au fost făcute de fapt peste graniță, în provincia Nova Scotia din Canada. Rolurile principale sunt interpretate de către Willem Dafoe și Robert Pattison, primul jucând rolul unui bătrân paznic de far numit Old. Din păcate, asta este cam tot ce se știe la început de an, însă filmul promite să fie una dintre cele mai bune creații horror din 2019.

Willem Dafoe

Pet Sematary

Bazat tot pe un roman semnat de Stephen King, Pet Sematary prezintă povestea unui doctor și a familiei acestuia care se mută în Noua Anglie. Lucrurile iau o turnură sinistră atunci când cei patru descoperă un cimitir de animale (scris greșit pe plăcuță, de unde și numele filmului) în pădurile din spate casei vechi în care aceștia s-au mutat. Pământul în care copiii din zonă își îngroapă animalele de casă decedate este vrăjit, iar cei patru descoperă repede că unele lucruri mai bine rămân moarte.

Romanul Pet Sematary s-a mai bucurat de o ecranizare acum 30 de ani, acesta fiind una dintre cele mai bune făcute după un subiect imaginat de Stephen King, însă noul film promite o atmosferă terifiantă și un ton și mai sumbru, regia fiind asigurată de Kevin Kölsch, pe care-l știm deja pentru Starry Eyes.

Us

Un amestec de horror și thriller psihologic marca Jordan Peele, care deja ne-a delectat cu excelentul Get Out! acum doi ani, Us promite să ofere momente memorabile dacă este să ne bazăm pe detaliile cunoscute până acum. Un cuplu însoțit de către copiii lor doresc să petreacă momente relaxante alături de prieteni la casa lor de vacanță de pe malul mării, însă liniștea le este dată peste cap de sosirea unor străini: un grup de doppelgängeri care se pare că se conformează sensului original supranatural și mistic al cuvântului.

Distribuția în include pe Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II și Anna Diop. Jordan Peele este scenarist, regizor și producător, acesta colaborând cu alți producători cunoscuți de la Get Out! și BlacKkKlansman.

Brightburn

Un amestec de horror, science fiction și acțiune cu super-eroi, Brightburn este practic un Superman întors pe dos. Un copil venit dintr-o altă lume se prăbușește pe Pământ, însă în loc să devină un super-erou precum faimosul Superman, acesta începe să-și folosească puterile pentru fapte malefice și până la urmă se dezlănțuie.

Filmul este produs de James Gunn, cunoscut pentru Guardians of the Galaxy și Guardians of the Galaxy Vol. 2, iar distribuția îi cuprinde pe Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Matt Jones și Meredith Hagner.

The Prodigy

Sarah este mama unui copil supra-dotat numit Miles, însă pe măsură ce acesta crește, comportamentul lui devine din ce în ce mai straniu. Dincolo de teribilismul și schimbările tipice adolescenței, Miles începe să se comporte ca un individ posedat de o forță malefică supranaturală, iar mama sa începe să caute ajutor din afară pentru a înțelege ce se petrece.

Filmul este regizat de Nicholas McCarthy, destul de cunoscut amatorilor de filme horror pentru The Pact și At the Devil’s Door. Distribuția îi include pe Taylor Schilling, Jackson Robert Scott, Colm Feore și Brittany Allen.

Velvet Buzzsaw

Mai multe tablouri create de un autor necunoscut sunt descoperite întâmplător, însă după acestea devin faimoase și sunt vândute, un spirit malefic răzbunător ascuns în ele începe să-i vâneze pe cei care au pus lăcomia mai presus de artă. După cum vor descoperi cei implicați, autorul acestei răzbunări este chiar pictorul necunoscut, care și-a folosit propriul sânge pentru a picta ciudatele tablouri.

Filmul este regizat de către Dan Gilroy, pe care-l știm deja pentru Nightcrawler, The Bourne Legacy sau Real Steel, iar printre actori găsim câteva nume grele precum Jake Gyllenhaal  sau Rene Russo.

Scary Stories to Tell in the Dark

Un grup de tineri încearcă să rezolve misterele care învăluiesc morțile oribile care au pus capătul vieților unor locuitori ai orășelului în care trăiesc. Aceasta este pe scurt acțiunea unui film inspirat din cele trei cărți pentru copii care au fost scrise de către Alvin Schwartz în anii ’80. O colecție de mituri și legende urbane, cele trei cărți includ 82 de scurte povestiri care au fost periate și comasate pentru a sta la baza scenariului acestui film

Regizat de către André Øvredal, cunoscut probabil cel mai bine pentru Trollhunter, filmul îi numără printre scenariști atât pe Guillermo del Toro, un nume care nu mai are nevoie de nici o altă prezentare suplimentară, cât și pe Marcus Dunstan și Patrick Melton, care au fost implicați în seria de filme SAW.

scary-stories-to-tell-in-the-dark

Concluzii

Acest an vine cu câteva filme horror interesante care au darul de a te deconecta de la lumea reală şi de a te speria. Unele dintre ele vor putea fi urmărite şi la cinematograf, în timp ce altele sunt realizate de producători mai mici, dar cel puţin la fel de creativi când vine vorba despre vampiri, fenomene inexplicabile sau metode de a crea panică.

În final, rămâne să alegi cele mai atractive filme de groază pe care să le vizionezi în acest an şi, ca de obicei, te invităm să propui cititorilor şi alte producţii horror despre care ştii că vor apărea în acest an.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme horror care vor apărea pe marile ecrane în următoarea perioadă. Este însă foarte posibil să-ţi placă şi alte genuri de filme, motiv pentru care te ajutăm şi cu o selecţie de filme bune grupate pe categorii:

Filme de groază în 2018 – A Quiet Place, The Nun și altele

Iată câteva dintre filmele horror ce au apărut în 2018.

Slender Man – premieră în 18 mai 2018

Originea Slender Man este una destul de ciudată, personajul înalt, subțire, cu brațe lungi, fără trăsături faciale și mereu îmbrăcat într-un costum negru fiind creația lui Eric Knudsen, un utilizator al forumului Something Awful. Inspirat de creațiile literare a lui Lovecraft și Burroughs, Slender Man a devenit în scurt timp un personaj faimos.

Această memă cu conotații cam sinistre se va transforma într-un film de groază cu elemente supernaturale, personajul de pe marele ecran urmând să aibă aceleași preocupări ca cele imaginate de creatorul original: urmărirea, bântuirea și răpirea mai multor copii și adolescenți.

Winchester – premieră în 2 februarie 2018

Sarah Winchester, moștenitoarea faimoasei companii de armament americane, începe să aibă coșmaruri după morțile subite ale soțului și copilului. Aceasta este convinsă că reședința în care a rămas singură este bântuită de toate sufletele celor uciși de armele pe care compania Winchester le-a produs.

Sarah (Helen Mirren în film) ascultă de sfatul unui clarvăzător, părăsește estul Statelor Unite și aprobă construirea faimoasei vile victoriene Winchester Mystery House din California. Conform planului, aceasta casă cu arhitectură ciudată și fără planuri de construcție ar trebui să adăpostească toate sufletele care o bântuie. Povestea este bazată pe elemente reale, personajul principal și noua casă existând în realitate, însă producătorii și-au luat desigur libertăți creatoare pentru a ne oferi ceva mai palpitant.

A Quiet Place – premieră în 6 aprilie 2018

Un film de groază cu o idee simplă la bază, A Quiet Place este însă promițător deoarece ne oferă doi actori buni, John Krasinski și Emily Blunt, și o premiză capabilă să creeze suspans din aproape nimic.

O familie tânără trăiește la o fermă complet izolată de lumea din jur, cei doi fiind convinși că astfel se vor putea proteja de răul care bântuie prin lume. Trucul este că acest element malefic necunoscut și nevăzut este atras de zgomot, cei doi trăind într-o liniște deplină, evitând producerea oricărui zgomot și comunicând doar prin semne.

The Nun – premieră în 13 iulie 2018

Cel de-al cincilea film din deja cunoscuta serie de groază The Conjuring, filmul oferă o acțiune care derivă din cea a producției The Conjuring 2 din 2016 și care are loc în 1952 în România. Un preot, un preot stagiar și o călugăriță investighează moartea unei alte călugărițe în interiorul mânăstirii Cârța, iar căutarea adevărului îl determină pe părintele Burke să călătorească până la Roma pentru a putea înțelege misterele acestui caz.

Filmul este promițător deoarece primele două părți The Conjuring și partea a doua a filmului Annabelle, toate făcând parte din același univers, au oferit o acțiune bună și momente terifiante de calitate.

The Little Stranger – premieră în 31 august 2018

Faraday este un doctor de țară respectat în micul său colț al Angliei, însă viața sa se schimbă atunci când este chemat de către ultimii membri ai odinioară prosperei familii Ayres la reședința lor Hundreds Hall. Acesta se împrietenește cu cei doi copii ai familiei și cu mama lor, ultimii membri în viață ai dinastiei Ayres, și se confruntă împreună cu aceștia cu straniile evenimente care se petrec în conacul bântuit.

Filmul este inspirat de romanul cu același nume scris de Sarah Waters și preia atmosfera gotică, conflictele sociale ale Regatului Unit imediat după terminarea celui de-al doilea război mondial și poveștile clasice cu fantome.

Unsane – premieră în 23 martie 2018

Unsane este un film de groază despre care nu se știu prea multe lucruri chiar dacă lansarea va avea loc în primăvară, însă pretențiile pe care le avem de la regizorul Steven Soderbergh sunt mari. Considerat copilul teribil al generației Sundance Festival, acesta și-a pus numele pe producții celebre precum Erin Brockovich, Traffic, Ocean’s Eleven, Che, Kafka sau Contagion, și sperăm că Unsane nu va dezamăgi.

Conform singurelor descrieri oferite, Unsane va oferi povestea unei tinere internate din greșeală într-un spital de psihiatrie, aceasta urmând să-și confrunte acolo cele mai adânci și mai sumbre temeri.

unsane-2018

This Is the House That Jack Built – premieră în 2018

O combinație între un film de groază și un thriller cu puternice conotații psihologice, This Is the House That Jack Built urmărește evoluția unui tânăr și foarte inteligent ucigaș în serie de-a lungul a 12 ani din viața acestuia. Acțiunea este narată din perspectiva ucigașului, acesta considerând fiecare crimă o opera de artă, încercând să se perfecționeze cu fiecare nouă faptă și explicându-și comportamentul și pasiunea în termenii unui psihopat nematurizat din punct de vedere mental.

Scenariul și regia îi aparțin controversatului om de film danez Lars von Trier, care ne-a oferit deja faimosul film de groază Antichrist din 2009, dar și alte titluri faimoase controversate precum Breaking the Waves sau Nymphomaniac.

the-house-that-jack-built

5 comentarii

  1. Silviuflorentin

    19 mai 2013 la 11:06

    faceti si ultima parte din Final destination

  2. vlad

    7 iulie 2013 la 20:48

    Evil Dead…bestial film :X

  3. Andrei

    12 februarie 2016 la 14:11

    Nu am fost niciodata mare fan al filmelor horror, poate fiindca ma sperii destul de usor, dar doar la unele. Ma pot uita fara probleme la filme horror cu zombie, cu extraterestrii dubiosi sau orice alte creaturi. In schimb, daca-mi arati un film cu demoni sau fantome, adios. :)) A, si mai e o chestie legata de vulnerabilitatea mea la filme horror. Toata chestia mai e si ca actiunea sa NU se petreaca intr-o casa ci oriunde altundeva: hotel, padure, cimitir, dar nu in casa. Daca zombie/stafiile/fantomele/demonii sunt in casa, atunci imediat imi fac un scenariu in minte ca si cum ar fi casa mea acolo si nu mai pot dormi. :)) In rest n-am treaba.

  4. stark47

    5 octombrie 2016 la 22:12

    lista destul de buna!
    the other side of the gate!foarte fain!
    recomand si FRIEND REQUEST!

  5. Sabina

    29 iulie 2017 la 20:34

    Am vazut IT, dar nu este ca in descriere. Sau poate sunt doua filme cu acelasi titlul…desi n-as crede. In IT (vazut de mine) este vorba despre un tip psihopat care lucreaza in departamentul IT al unei companii aeriene, condusa de Mike, un barbat cu o sotie frumoasa si o fiica adolescenta. Cand tipul de la IT devine obsedat de fiica lui Mike, incep si problemele: amenintari, mail-uri fantoma catre clientii companiei, hartuieli cibernetice etc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri