Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum să elimini Facebook Timeline – Ghid pentru dezactivarea noii interfeţe

Autor: Echipa Giz.ro

Te deranjează noua interfaţă Facebook Timeline? Noi îţi explicăm în acest ghid tot ce trebuie să faci pentru a-ţi vizualiza profilul de Facebook cu vechea interfaţă.

Spre finalul anului trecut, Facebook a prezentat oficial noul Timeline sau, mai pe româneşte, noua interfaţă pentru profilul unui utilizator de pe celebra reţea de socializare.

Aşa cum anticipam şi în articolul pe care l-am scris la vremea respectivă, Facebook Timeline a fost primit cu bucurie de unii utilizatori şi cu dezamăgire de alţi utilizatori.

Dacă faci parte din ultima categorie, probabil ai încercat să revii la interfaţa veche, însă în mod sigur nu ai avut succes. Motivul este unul simplu: Facebook nu îţi oferă nicio posibilitate de a renunţa la Timeline în favoarea interfeţei vechi.

Inevitabil, pe internet au apărut câteva instrumente interesante care te ajută să scapi de această interfaţă, iar soluţia este reprezentată de instalarea unor extensii de browser. Acestea nu elimină Facebook Timeline în adevăratul sens al cuvântului, ci doar îţi permit să vizualizezi propriul profil şi profilele prietenilor sub vechea interfaţă.

De aceea, este important de precizat că toţi prietenii tăi de pe Facebook îţi vor vedea profilul cu noul Timeline, la fel ca şi până acum. Practic, soluţia pe care ţi-o prezentăm în acest ghid este vizibilă doar pentru tine, cel care ai instalat extensia de browser. Dacă dezinstalezi extensia, totul revine la normal şi îţi vizualizezi profilul de Facebook cu noul Timeline.

Asa arata un profil Facebook Timeline

Extensia pe care ţi-o vom prezenta pentru a-ţi vizualiza profilul cu vechea interfaţă se bazează pe un artificiu de programare prin care Facebook este păcălit că accesezi site-ul de socializare cu Internet Explorer 7, un browser care nu suportă noile scripturi Java pe care se bazează Facebook Timeline.

Cum funcţionează Timeline Remove

Noua interfaţă Timeline poate fi eliminată foarte uşor prin intermediul extensiei de browser Timeline Remove, care poate fi descărcată direct de pe pagina oficială (nu te lăsa înşelat de designul spartan al site-ului, important este ca extensia funcţionează) sau cu un simplu click pe unul dintre următoarele link-uri, în funcţie de browserul pe care îl foloseşti.

Extensia iti va solicita acordul pentru instalare...

Extensia îţi va cere permisiunea de a se instala (pentru Google Chrome trebuie să confirmi printr-un click pe Add, conform imaginii de mai sus), după care va fi afişată o pagină de confirmare a instalării, conform imaginii de mai jos.

... si se va instala in cateva secunde, afisand mesajul de confirmare de mai sus

Asta este tot! Cu un simplu refresh pe profilul tău de Facebook vei observa că Timeline-ul a dispărut şi că în locul acestuia este afişată interfaţa veche.

Profilul tau de Facebook va fi afisat in interfata veche a site-ului

Timeline Remove Tips and Tricks

  • Timeline Remove funcţionează atât pentru profilul tău, cât şi pentru profilul prietenilor tăi. Totuşi, nu funcţionează şi pentru paginile Facebook, astfel că nu vei scăpa integral de noua interfaţă, însă este posibil ca o versiune ulterioară a aplicaţiei să elimine Timeline şi de pe pagini.
  • Timeline Remove nu funcţionează atunci când navighezi cu browserul în Private Browsing (Firefox) sau Incognito Mode (Google Chrome).
  • Dacă nu vrei să mai foloseşti extensia, o poţi dezactiva sau chiar dezinstala din managerul de extensii al browserului pe care îl utilizezi.

Concluzii

Extensia Timeline Remove îţi oferă o modalitate foarte simplă de a elimina noua interfaţă Timeline din profilul tău de Facebook şi din profilele prietenilor tăi.

Reţine însă că schimbarea este vizibilă doar pentru tine şi doar în browserul pe care ai instalat aceasta extensie. Prietenii tăi vor vedea în continuare noul Timeline, la fel ca şi până acum.

3 comentarii

  1. Darius

    12 April 2012 la 14:32

    Ok, solutia e buna daca vrei sa nu mai vezi tu interfata Timeline, dar altii o vor vedea in continuare.

  2. Daniel Popescu

    13 April 2012 la 11:10

    Darius, am mentionat acest aspect in articol de la bun inceput.

  3. nico

    28 April 2012 la 01:11

    Buna, eu lam folosit a functionat doar pt cateva zile acu a revenit la noul profil si nu imi place , o sa fie public de pe data de 1 Mai… Am reincercat dar nu mai mere… vreun sfat te rog…ms

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.