GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune aplicaţii pentru Facebook

Autor: Echipa Giz.ro

Facebook este cea mai populară reţea socială şi, pentru mulţi dintre noi, singura pe care o utilizăm frecvent, unul dintre motive fiind acela că ne permite să aflăm mult mai rapid ce mai fac prietenii şi să ne regăsim colegii din şcoala generală sau liceu pe care altfel nu am fi avut ocazia să-i revedem.

În paralel cu această utilitate s-a dezvoltat însă o puternică industrie formată din aplicaţii şi jocuri, care într-o anumită măsură poate fi asemănată cu universul aplicaţiilor disponibile pentru smartphone-uri.

Dacă despre jocurile disponibile pe această reţea socială am vorbit într-un articol anterior, a venit momentul să aruncăm privirea şi asupra unor aplicaţii care ne pot îmbunătăţi productivitatea.

Ştiu că asocierea aplicaţiilor de Facebook cu termenul de productivitate poate părea hazardată la prima vedere din cauza numeroaselor aplicaţii inutile care există pe Facebook. Te asigur însă că în rândurile următoare vei afla că pe Facebook există şi aplicaţii cu adevărat utile, care te pot ajuta în activitatea de zi cu zi şi care elimină nevoia de a instala pe PC un anumit software.

FileFly – Transfer rapid de fişiere

În prezent, există o multitudine de metode pentru a transfera fişiere pe internet unui prieten, serviciile cu stocare in-the-cloud, cele de transfer de date sau banalul Yahoo Messenger fiind printre cele mai folosite.

Dacă trebuie însă să transferi un fişier unui prieten de pe Facebook, poţi folosi aplicaţia FileFly, care beneficiază de o interfaţă simplă şi intuitivă: creezi un director, uploadezi fişiere în limita a maxim 2 GB şi apoi inviţi prietenii să acceseze directorul respectiv.

Avantajul principal este că fişierele pot fi accesate de un număr nelimitat de prieteni, iar limita de 2 GB ar trebui să fie suficient de mare pentru cei mai mulţi utilizatori. În plus, fişierele sunt păstrate în cadrul aplicaţiei timp de 30 de zile.

FileFly pentru Facebook te ajuti sa faci sharing rapid de fisiere

PDF Converter – Converteşte fişiere PDF în Word

Echipa din spatele software-ului Able2Extract PDF Converter a dezvoltat o aplicaţie gratuită pentru Facebook numită simplu PDF Converter.

Aceasta te ajută să converteşti un fişier de tip PDF într-un document de tip Word printr-o interfaţă minimală în care trebuie doar să uplodezi fişierul PDF şi să aştepţi realizarea conversiei.

În testele efectuate de noi, conversia s-a realizat decent: formatările textului sunt păstrate fidel, tabelele sunt redate corect, însă unele fotografii complexe nu sunt afişate corespunzător. De aceea, recomadăm utilizarea aplicaţiei în special pentru texte.

După conversie, poţi descărca fişierul şi/sau poţi da share pentru a-l publica pe Wall-ul tău, caz în care poate fi descărcat de către toţi prietenii tăi. Reţine însă că fişierele sunt şterse după 30 de zile.

Cu PDF Converter transformi fisierele PDF in Word in doar cateva secunde

BitDefender safego – Protejează-te de viruşi

Datorită popularităţii sale, Facebook a devenit ţinta a numeroase atacuri informatice, iar propagarea virusurilor se poate realiza foarte uşor printr-un simplu click pe un mesaj infectat de pe Wall sau din News Feed.

Aici intervine însă BitDefender safego, care scanează automat toată postările de pe Wall şi din NewsFeed şi te atenţionează atunci când unele dintre ele sunt potenţial periculoase. O facilitate interesantă este că aplicaţia te avertizează care dintre prietenii tăi au fost infectaţi şi îi poţi avertiza rapid în acest sens.

Partea mai puţin plăcută este că scanarea iniţială a contului durează 2-3 minute, poate chiar mai mult în cazul utilizatorilor cu istoric mai “bogat” pe Facebook.

BitDefender safego te rpotejeaza de virusii de pe Facebook

The Guardian – Citeşte prestigiosul cotidian britanic pe Facebook

Trebuie să recunosc că nu prea înţeleg rostul unei aplicaţii de Facebook care să imite aproape la perfecţiune site-ul de sine stătător, însă The Guardian încearcă prin aplicaţia dedicată să atragă noi cititori.

Astfel, în loc să citeşti publicaţia pe site-ul său de internet, o poţi citi foarte uşor pe Facebook. Formatul unui articol seamănă izbitor cu cel de pe pagina de internet, însă avantajul este că poţi vedea ce articole din The Guardian au citit prietenii tăi, dacă aceştia folosesc la rândul lor aplicaţia, prin intermediul secţiunii Activity Stream.

The Guardian are aplicatie dedicata pentru Facebook

WhoDeletedMe – Magicianul care îţi spune cine te-a părăsit pe Facebook

Una dintre facilităţile de care Facebook duce lipsă este că nu te anunţă atunci când cineva renunţă la “prietenia” ta de pe această reţea socială.

WhoDeletedMe vine să acopere exact acest neajuns şi, după ce te loghezi cu datele tale de Facebook şi acorzi permisiunea unei aplicaţii numite Call Me Magician vei primi un e-mail imediat ce unul dintre prietenii tăi foloseşte opţiunea Unfriend.

Partea care nu mi-a plăcut este că opţiunea de renunţare la serviciu este destul de bine ascunsă în partea din dreapta-jos a site-ului.

WhoDeletedMe iti spune cine ti-a dat Unfriend pe Facebook

Skype – Videochat direct pe Facebook

Facebook îţi oferă posibilitatea de a vorbi în timp real cu prietenii prin intermediul funcţiei de chat, însă dacă vrei să-i vezi poţi apela la celebra aplicaţie Skype.

Aplicaţia se utilizează foarte simplu, întrucât trebuie doar să dai click pe logo-ul unei camere care apare în dreptul numelui unui prieten din căsuţa de chat.

Din păcate, aplicaţia are nevoie de un plug-in pentru a putea fi utilizată, însă vestea bună este că nu ai nevoie neapărat de un cont Skype.

Skype iti permite sesiuni de videochat cu prietenii tai

PiZap Photo Editor – Adaugă un zâmbet fotografiilor tale

Sharing-ul de fotografii este una dintre marile atracţii de pe Facebook, însă acestea nu pot fi editate în prealabil.
Aplicaţia PiZap Photo Editor îţi permite să modifici culorile unei fotografii sau să adaugi o notă personală printr-un text amuzant amplasat într-o bulă.

Nu este nici pe departe o aplicaţie profesionistă, însă îţi stârneşte creativitatea şi îţi poate aduce zâmbetul pe buze.

PiZap Photo Editor, pentru fotografii amuzante pe Facebook

Concluzii

Acestea sunt câteva dintre cele mai interesante aplicaţii disponibile pe Facebook, alese în special în funcţie de utilitate cu condiţia să aducă ceva în plus faţă de opţiunile standard disponibile pe reţeaua socială. Indiferent că vrei să transferi un fişier, să citeşti o publicaţie sau pur şi simplu să te distrezi, suntem siguri că vei găsi cel puţin o aplicaţie interesantă în lista de mai sus.

Numărul aplicaţiilor este însă semnificativ mai mare şi în mod cert noi am omis unele foarte atractive şi utile, motiv pentru care te invităm să ne spui în secţiunea de comentarii ce alte aplicaţii foloseşti pe Facebook.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri