GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum descarci albume cu poze de pe Facebook

Autor: Echipa Giz.ro

Cu câteva aplicaţii simple şi intuitive, poţi descărca albume cu poze de pe Facebook din numai câteva click-uri pe calculatorul său chiar pe iPhone-ul tău.

Cu ceva timp în urmă, Facebook a introdus posibilitatea de a descărca fotografiile publicate de prieteni prin apăsarea unui buton amplasat sub fiecare fotografie.

Opţiunea este utilă în numeroase situaţii, mai ales că Facebook îţi permite să descarci poze inclusiv la dimensiunile lor originale, nu la cele comprimate şi micşorate disponibile pe reţeaua de socializare.

Totuşi, de multe ori am vrut să descarc un album întreg de fotografii, de regulă în cazul unor evenimente sportive la finalul cărora organizatorii publică pe Facebook câteva sute de imagini. Până la urmă, imaginile publicate pe Facebook sunt dificil de găsit după câteva zile, în timp ce pe calculator le pot sorta pentru a le găsi ulterior cu uşurinţă.

Descarcă pozele de pe Facebook pe calculator

Până de curând, cea mai simplă metodă de a descărca pozele de pe Facebook pe PC sau laptop era să foloseşti extensia de browser PhotoLive, care era disponibilă pentru Google Chrome, Mozilla Firefox şi alte browsere mai mici. Autorii extensiei au întrerupt însă funcţionalitatea, astfel că trebuie să te orientezi spre alte aplicaţii.

Cea mai simplă dintre ele este Pick ‘n Zip, o aplicaţie care rulează în browser şi care poate fi utilizată şi pentru descărcarea fotografiilor de pe Instagram şi a clipurilor video de pe Vine.

După ce accepţi să acorzi drepturi aplicaţiei să acceseze contul tău de Facebook, interfaţa aplicaţiei îţi arată o listă cu toţi prietenii tăi de pe Facebook, iar selectarea unuia dintre ei îţi afişează toate pozele şi albumele uploadate de acesta.

Din păcate, din cauza unor limitări impuse de Facebook, poţi descărca doar pozele în care ai fost tăguit sau pozele uploadate de tine pe reţeaua socială. După selectarea pozelor respective poţi alege să le downloadezi sub formă de arhivă ZIP sau în cadrul unui fişier PDF.

Interfata aplicatiei Pick 'n Zip

Interfata aplicatiei Pick ‘n Zip

Descarcă pozele de pe Facebook pe iPhone

Nu trebuie însă să ai neapărat un calculator, pentru că există şi aplicaţii pentru iPhone pentru descărcarea pozelor de pe Facebook. Una dintre ele este Facebook Photo Albums, care după logarea cu datele reţelei de socializare îţi permite să descarci pozele tale şi cele în care ai fost tăguit cu un singur tap. Aplicaţia costă 1 USD, însă înainte de a scoate cardul citeşte cu atenţie review-urile: unii utilizatori susţin că aplicaţia nu face ceea ce promite.

O altă aplicaţie de acest gen este Fotoleech, care are chiar şi acelaşi principiu de funcţionare, dar funcţionează doar pentru pozele în care ai fost tăguit. Prin urmare, aplicaţia nu poate fi folosită pentru a descărca pozele prietenilor şi nici măcar propriile fotografii. Şi aceasta aplicaţie costă 1 USD, iar unii utilizatori raportează de asemenea că nu funcţionează.

Facebook Photo Albums

Facebook Photo Albums

Descarcă pozele de pe Facebook pe Android

Pozele de pe Facebook pot fi descărcate şi de către cei care au un smartphone cu sistem de operare Android, prin intermediul unei aplicaţii pe nume MyAlbum For Facebook. Aplicaţia are o interfaţă intuitivă şi îţi permite să descarci toate pozele pe care le-ai uploadat pe cont şi toate pozele în care ai fost taguit. În plus, aceasta poate fi descărcată şi utilizată în mod gratuit.

MyAlbum For Facebook

MyAlbum For Facebook

Concluzii

Limitările impuse de Facebook au făcut ca aplicaţiile care îţi permiteau să descarci inclusiv albumele prietenilor să dispară una câte una. În prezent, există suficiente aplicaţii de acest gen, însă toate se limitează la descărcarea propriilor fotografii de pe cont sau a celor în care ai fost taguit de prieteni.

Chiar şi aşa, o astfel de aplicaţie pentru Facebook, fie că este pentru calculator, iPhone sau Android, se poate dovedi utilă în situaţia în care vrei să ai într-un singur loc toate pozele pe care le-ai urcat pe Facebook pe parcursul timpului.

Întrucât vorbim despre cea mai populară reţea de socializare, aici poţi găsi numeroase jocuri pentru Facebook, dar şi aplicaţii pentru Facebook. Totuşi, atunci când ai mulţi prieteni şi ai dat Like la multe pagini vine momentul să înveţi cum să publici în siguranţă pozele pe Facebook, cum să eviţi zgomotul şi cum să te protejezi de numeroşii viruşi pe care îi poţi întâlni aici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri