GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer Aspire 5 review – compact și accesibil

Testat pe data de 15 ianuarie 2021
Pe scurt: Aspire 5 este un laptop competitiv în segmentul inferior de preț, bazat pe platforma Intel Tiger Lake și capabil să atace sarcinile uzuale, dar și ceva jocuri, mai ales dacă optați pentru un model cu Intel Xe. Platforma hardware este oferită într-o carcasă rezonabil de bună pentru gama de preț în care se învârte acest produs, și este completată de ecran, conectivitate, tastatură și touchpad specifice segmentului.
Produs testat: Acer Aspire 5   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4/5    Pret: începând de la 3000 Lei

Am testat în ultima vreme o gamă variată de laptopuri motorizate de platforma Intel Tiger Lake de generație a 11-a, una capabilă de performanțe bune în utilizarea de zi cu zi, dar și de ceva abilități în jocuri, mai ales în configurațiile cu grafică Iris Xe.

Modelul despre care vom discuta în acest articol este însă unul din gama accesibilă de preț, gama de bază a celor de la Acer, Aspire 5.

Laptopul este disponibil în versiuni cu ecrane de 15 sau 14 inch, iar noi am avut pe mână versiunea compactă, Aspire 5 AN514-54, echipată cu un procesor Intel Core i3, stocare SSD și ecran IPS, disponibilă în magazine la circa 3000 de lei sau chiar mai puțin.

Pe larg, cu bune și cu rele, discutăm în rândurile de mai jos.

Specificații Acer Aspire 5 A514-54

Ecran14″, 1920 x 1080 px, 16:9, IPS, mat, non-tactil
ProcesorIntel Tiger Lake Core i3-1115G4 2C/4T (până la Core i7-1165G7, 4C/8T)
VideoIntel Iris UHD (până la Iris Xe, opțional MX350/MX450 pe A515-56G)
Memorie8 GB LPDDR4x 2626 MHz (4GB lipiți, 1x DIMM – dual-channel)
Stocare1x M.2 PCIe x4 SSD (128 GB Samsung PM981 MZVLQ128HBHQ-00000), locaș 2.5″
ConectivitateWireless 6 (Intel AX201), Bluetooth 5.0, Gigabit Ethernet
Porturi2x USB-A 3.2 gen1, 1x USB-A 2.0, 1x USB-C 3.2 gen1 (data), HDMI, LAN, 3.5 mm jack, Lock
Baterie48 Wh, încărcător 45W
Dimensiuni363 mm x 238 mm x 17,9 mm
Greutate1,44 kg, încărcător 0,22 kg
Altelewebcam HD, sistem audio stereo, optional tastatură iluminare, opțional senzor amprentă

Construcție și design

Aspire 5 este cea mai ieftină gamă de laptopuri Acer în acest moment, deci nu trebuie să mire pe nimeni că acesta nu arată și nu este construit la fel de bine ca modelele din gamele superioare. Doar exteriorul capacului este fabricat din metal, restul fiind fabricat din plastic: un material neted pentru carcasă și interior și un material texturat mai dur pentru rama ecranului.

acer-aspire-5-gizro

Calitatea construcție nu este însă deloc rea, tendințele de torsiune din zona tastaturii sau capacului fiind limitate, iar restul carcasei fiind suficient de bine ranforsat pentru a nu emite zgomote neplăcute când se apasă pe restpad sau când se ridică laptopul de un colț.

Acer a ales bine și paleta coloristică. Laptopul oferă o carcasă de culoare gri deschis și tastatură neagră, care ascund bine urmele de degete sau mizeria, și doar capacul este mai vulnerabil deoarece are o nuanță mult mai închisă. Cei care doresc un laptop care nu evidențiază așa ușor urmele de utilizare pot opta pentru versiunile cu capac gri deschis, albastru sau maro.

Aspire 5 este ceva mai mare, mai gros și mai greu decât alte laptopuri de 14”. Pentru comparație, l-am pus alături de Acer Swift 5, dar nu trebuie să uităm că acesta din urmă are un preț dublu. Chiar dacă nu este cel mai compact și ușor, Aspire 5 stă binișor la capitolul ergonomie deoarece oferă o carcasă cu muchii teșite nederanjante, piciorușe de sprijin ferme cu aderență bună și un ecran care poate fi deschis ușor cu o singură mână.

Atunci când este deschis, laptopul folosește partea inferioară a capacului ca picior de sprijin pentru a oferi o tastatură ușor înclinată cu ergonomie mai bună pentru utilizator și un flux de aer mai generos pentru sistemul de răcire. Un truc de design întâlnit și la alți producători, acesta are dezavantajele că limitează deschiderea maximă a ecranului la numai 140 de grade și că împinge aerul cald evacuat către ecran. Rama inferioară a ecranului preia a bună parte din această căldură, însă ecranul ajunge chiar și așa la 40 – 45 de grade.

Conectorii sunt amplasați pe laterale către spate, cei mai mulți fiind comasați în stânga. Laptopul oferă conectori USB-A și USB-C, HDMI standard, LAN, jack audio și conectorul pentru încărcare, tot aici fiind amplasate și indicatoarele luminoase. Nu există însă cititor pentru carduri, iar portul USB-C oferă doar transfer de date, nu și video sau încărcare. Modelul testat de noi nu oferă nici senzori biometrici pentru autentificare, însă pe unele piețe este oferit un senzor pentru amprentă inclus în touchpad.

Tastatură și touchpad

Modelele de tastatură și touchpad alese de Acer pentru Aspire 5 nu sunt grozave, dar se achită onorabil de sarcini.

Tastatura are un aspect deja cunoscut de la alte laptopuri Acer de 14 inchi, aceasta oferind un design chiclet și un buton Power integrat în colțul din dreapta-sus, neoferind însă alte taste suplimentare. Comportamentul tastaturii este suficient de bun pentru un utilizator obișnuit, însă mecanismul are cursă cam scurtă și un răspuns moale. Exemplarul testat de noi nu a implementat un sistem de iluminare, însă acesta este disponibil pentru configurațiile i5 sau i7 mai scumpe.

acer-aspire-5-keyboard-clickpad3

Ținând cont de comportamentul remarcat la modelele Aspire 5 și Swift 3 din ultimii ani, tastaturile cu iluminare oferă și un răspuns mai ferm, deci optarea pentru un astfel de model este recomandată. Mai trebuie menționat faptul că unele modele de Aspire 5 vin cu o tastatură gri deschis în loc de negru, acestea urmând să aibă probleme cu contrastul redus dintre iluminarea albă și tastele deschise la culoare și fiind, deci, de evitat. Cei care au nevoie de un bloc numeric pot urmări modelul Aspire 5 A515-56, care oferă așa ceva în plus față de implementarea de bază aici de față.

Indicatoarele luminoase pentru CapsLock și NumLock lipsesc de pe toate variantele, iar activarea iluminării tastaturii se face numai prin apăsarea butoanelor, nu și prin atingerea touchpad-ului.

Touchpad-ul ales de Acer are dimensiuni medii și este amplasat ușor spre stânga. Suprafața este din material plastic, însă suprafața are o fricțiune redusă și, în combinație cu driverele Precision, oferă un control sigur chiar și în cazul gesturilor complexe. Ranforsarea este și ea bună, neremarcându-se zgomote neplăcute la apăsare, iar butoanele au un răspuns plăcut și ferm, touchpad-ul fiind deci bun pentru această gamă de preț.

Ecran

Exemplarul testat de noi a folosit un ecran IPS de 14 inchi cu rezoluție FullHD, acesta fiind o opțiune superioară ofertei de bază, care folosește un mediocru ecran HD.

Oricum, nici acest ecran FullHD nu este prea impresionant, însă cam acesta este comportamentul la care trebuie să vă așteptați în gama de preț de 500 – 700 €. Unghiurile de vizualizare, contrastul și luminozitatea maximă sunt în regulă, însă acuratețea coloristică lasă de dorit cu acoperirea sa de numai 57% pentru spectrul de bază sRGB.

 • Panel HardwareID: AU Optronics AUOA48F (B140HAN06.B);
 • Coverage: 57.1% sRGB, 39.6% AdobeRGB, 40.7% DCI-P3;
 • Measured gamma: 2.39;
 • Max brightness in the middle of the screen: 297.06 cd/m2 on power;
 • Min brightness in the middle of the screen: 23.42 cd/m2 on power;
 • Contrast at max brightness: 1060:1;
 • White point: 7500 K;
 • Black on max brightness: 0.28 cd/m2;
 • PWM: No.

Calibrarea este recomandată pentru a corecta problemele de temperatură și nivel gamma. După calibrare, luminozitatea maximă va scădea la circa 270 nits, însă ecranul va oferi o uniformitate bună pentru luminozitate și culoare. Cum acoperirea coloristică este însă modestă, acest ecran va satisface doar pretențiile de bază, și asta dacă nu cumva sunteți deja obișnuit cu un ecran superior, caz în care prestația nu va fi deloc mulțumitoare.

Hardware și performanțe

Modelul testat de noi are o configurație de bază, Acer Aspire 5 A514-54 oferind un procesor Intel Tiger Lake Core i3-1115G4 cu interfață video Intel UHD, 8 GB de memorie DDR4 2666 MHz și o unitate SSD cu capacitate de 128 GB de la Samsung. Acest exemplar a fost testat cu software-ul disponibil la finele lui noiembrie 2020, însă nu ne așteptăm la schimbări în cazul modelelor disponibile comercial.

La fel ca multe alte ultrabook-uri din generația actuală, și Aspire 5 este clădit pe platforma Tiger Lake de la Intel. Procesorul Intel Core i3-1115G4 oferă două nuclee și patru fire de execuție, cel mai modest membru al familiei, este suficient de bun pentru activități uzuale, însă recomandăm alegerea unui model care folosește procesorul i5-1135G7, acesta oferind patru nuclee, opt fire de execuție și mai puternica interfață grafică Intel Xe în locul vechiului Intel UHD de pe procesorul i3.

if( document.cookie.indexOf("cookieconsent") === -1 ){ (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds = 1; } else { (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds = 0; } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Configurația mai include 8 GB de memorie DDR4 2666 și un SSD cu conectare PCIE4x de la Samsung. Ambele pot fi accesate și schimbate prin simpla înlăturare a capacului inferior. 4 GB de memorie sunt lipiți pe placa de bază, însă ceilalți 4 folosesc un slot standard și pot fi schimbați. Laptopul mai oferă un slot M.2 și un locaș de 2,5” cu cablurile deja pregătite care poate găzdui un SSD sau HDD. Aspire 5 este astfel unul dintre puținele ultrabook-uri de 14” care permite adăugarea de memorie sau a unei unități suplimentare de stocare, un avantaj pentru unii utilizatori.

Aspire 5 nu vine echipat cu nici un software Acer specializat, schimbarea modurilor de lucru făcându-se din panoul de control Windows. Acestea însă nu prea au influențat puterea maximă permisă pentru procesor sau frecvențele de lucru, un aspect similar cu cel remarcat la Swift 3 cu Tiger Lake.

Aspire 5 este gândit pentru aplicații cotidiene banale, în special versiunea de față cu procesor Core i3, și se descurcă bine cu acestea fiind rece și tăcut. Nu se descurcă însă prea grozav cu prea multe aplicații deschise și nu este niciodată cu adevărat tăcut, însă nivelul de zgomot de 33 dB nu deranjează nici măcar într-un mediu tăcut.

Pentru testele mai pretențioase, am trecut apoi la CineBench R15, care a fost folosit preț de mai bine de 15 cicluri cu pauze de 2-3 secunde între ele. Procesorul i3-1115G4 s-a descurcat bine cu profilul Best Performance din Windows, acesta atingând un TDP de 24 – 25W, frecvențe de 4 GHz în condițiile unei temperaturi maxime de 90 – 92 grade. Acer a ales un regim termic și energetic mai permisiv, ceea ce i-a permis procesorului să se desfășoare mai bine, însă cu doar două nuclee și patru fire de execuție, acesta nu poate concura prea grozav.

Pe baterie, laptopul s-a stabilizat la un TDP de 15W, cu o scădere proporțională de performanțe și temperaturi mai scăzute de 70 – 72 de grade.

cinebenh1-acer-aspire5

Pentru a pune rezultatele în perspectivă, le-am comasat într-un grafic împreună cu alte modele din aceeași gamă. Core i3 nu poate, în mod evident, concura cu rivalii i5 și i7, ce să mai vorbim de opțiunile Ryzen U.

cinebenh2-acer-aspire5

Am trecut apoi la mai pretențiosul test CineBench R20, care a obținut rezultate similare, în timp ce brutalul Prime95 a fost stabil la un TDP 22 – 24W și temperaturi de 90 de grade. Temperaturile de lucru devin factorul limitator în cazul activităților intense prelungite, ceea ce nu este de mirare ținând cont că vorbim de un ultrabook accesibil cu un sistem de răcire simplu.

Am trecut apoi la testul de stabilitate 3DMark Stress Test, pe care laptopul l-a trecut fără probleme, deci performanța nu ar trebui să se degradeze nici în sesiunile lungi de lucru.

Am apelat apoi la tradiționala suită de teste de performanțe folosind profilul energetic Performance.

 • 3DMark 13 – Fire Strike: 1846 (Graphics – 1992, Physics – 7489, Combined – 689);
 • 3DMark 13 – Night Raid: 8496 (Graphics – 9751, CPU – 4914);
 • 3DMark 13 – Time Spy: 831 (Graphics – 740, CPU – 2789);
 • 3DMark 13 – Wild Life: 4620;
 • AIDA64 Memory test: -;
 • Uniengine Superposition – 1080p Medium: 1159;
 • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 377;
 • Handbrake 1.3.1 (4K to 1080p encode): 16.82 average fps;
 • PassMark 10: Rating: 2522 (CPU mark: 6600, 3D Graphics Mark: 1978, Disk Mark: 3431);
 • PCMark 10: 3899 (Essentials – 8817, Productivity – 6114 , Digital Content Creation – 2986);
 • GeekBench 4.4.2 64-bit: Single-Core: 5806, Multi-core: 11457;
 • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1342, Multi-core: 2776;
 • CineBench R15 (best run): CPU 508 cb, CPU Single Core 195 cb;
 • CineBench R20 (best run): CPU 1236 cb, CPU Single Core 507 cb;
 • CineBench R23 (best run): CPU (Multi Core): 3192 pts, CPU (Single Core): 1361 pts;
 • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 163.07 fps, Pass 2 – 30.97 fps;
 • x265 HD Benchmark 64-bit: 106.28 s.

Am făcut și o parte din testele pentru stațiile de lucru pentru a vedea comportamentul în cazul unui regim de utilizare diferit.

 • Blender 2.90 – BMW Car scene- CPU Compute: 12m 49s (Auto);
 • Blender 2.90 – Classroom scene – CPU Compute: 36m 0s (Auto);
 • Luxmark 3.1 – Luxball HDR – OpenCL CPUs + GPUs score: CPU not properly recognized;

După cum se vede, Core i3-1115G4 este făcut doar pentru activități uzuale banale, nefiind un procesor suficient de competitiv pentru aplicații profesionale sau jocuri. Astfel, procesorul Core i5-1135G7 din destul de similarul Swift 3 a fost cu 50 –70 % mai rapid în testele de multi-core, cu 2 – 5 % mai rapid în testele pe un singur nucleu și mai mult decât dublu în testele de placă video. De aceea recomand alegerea unui model bazat pe Core i5, varianta i3 aici de față fiind recomandată doar pentru cei cu buget redus sau cei care lucrează doar în aplicații simple precum editarea de text sau altele de acest gen.

Să trecem însă la comportamentul în jocuri, pentru a cărui testare am recurs la jocuri DirectX 11, DirectX 12 și Vulkan, făcând totodată comparații cu alternativele i5 și i7 din generația Tiger Lake.

FHD gamingAspire 5 – Intel i3 1115G4 17WSwift 3 14 – Intel 1135G7 28WSwift 3 13 – Intel 1165G7 17WUX425 – Intel 1165G7 19WUX425 – Intel 1065G7UM425 – AMD R7 + Vega 7
Bioshock Infinite (DX 11, Low Preset)38 fps (18 fps – 1% low)88 fps (52 fps – 1% low)76 fps (45 fps – 1% low)70 fps (40 fps – 1% low)40 fps (22 fps – 1% low)66 fps (50 fps – 1% low)
Dota 2 (DX 11, Best Looking Preset)30 fps (23 fps – 1% low)73 fps (44 fps – 1% low)71 fps (46 fps – 1% low)56 fps (44 fps – 1% low)34 fps (20 fps – 1% low)39 fps (28 fps – 1% low)
Far Cry 5 (DX 11, Low Preset, no AA)14 fps (10 fps – 1% low)31 fps (19 fps – 1% low)32 fps (19 fps – 1% low)26 fps (18 fps – 1% low)12 fps (10 fps – 1% low)21 fps (17 fps – 1% low)
Middle Earth: Shadow of Mordor (DX 11, Lowest Preset)32 fps (24 fps – 1% low)77 fps (58 fps – 1% low)60 fps (43 fps – 1% low)65 fps (47 fps – 1% low)32 fps (22 fps – 1% low)45 fps (36 fps – 1% low)
NFS: Most Wanted (DX 11, Lowest Preset)48 fps (38 fps – 1% low)60 fps (53 fps – 1% low)60 fps (53 fps – 1% low)60 fps (46 fps – 1% low)42 fps (25 fps – 1% low)56 fps (34 fps – 1% low)
Rise of the Tomb Raider (DX 12, Lowest Preset, no AA)19 fps (11 fps – 1% low)46 fps (31 fps – 1% low)36 fps (5 fps – 1% low)29 fps (14 fps – 1% low)16 fps (3 fps – 1% low)28 fps (22 fps – 1% low)
Shadow of Tomb Raider (Vulkan, Lowest Preset, no AA)19 fps (10 fps – 1% low)41 fps (23 fps – 1% low)37 fps (21 fps – 1% low)28 fps (16 fps – 1% low)17 fps (12 fps – 1% low)27 fps (16 fps – 1% low)
Strange Brigade (Vulkan, Low Preset)24 fps (19 fps – 1% low)56 fps (48 fps – 1% low)50 fps (40 fps – 1% low)44 fps (280fps – 1% low)21 fps (7 fps – 1% low)37 fps (32 fps – 1% low)

După cum se vede, Aspire 5 cu procesorul Core i3 abia face față în jocurile mai vechi sau mai puțin pretențioase, și nu poate face față produselor majore moderne. HWInfo arată că procesorul se stabilizează la un TDP de 17W și temperaturi rezonabile în majoritatea cazurilor, excepția fiind FarCry 5, unde au fost atinse frecvențe, niveluri de putere și temperaturi vizibil mai ridicate.

Bazându-ne pe aceste rezultate, estimăm că modelele de Aspire 5 cu procesoare Core i5 sau Core i7 se vor comporta similar cu modelul Swift 3 13, oferind circa 60 de cadre pe secundă în jocurile mai vechi sau mai puțin pretențioase și circa 30 de cadre pe secundă în cazul jocurilor AAA moderne.

Răcire, conectivitate și audio

Sistemul de răcire folosit pentru Aspire 5 este unul simplu, cu un singur ventilator și o singură conductă de transfer termic lată, dar cam scurtă. După cum se vede, sistemul de răcire nu este gândit pentru o placă video suplimentară, chiar dacă specificațiile preliminare pentru A514-54 afișate de unele magazine cuprind și un adaptor NVIDIA MX450.

acer-aspire-5-cooling

Aerul este tras prin fantele mari de pe capacul inferior, trece direct peste conducta de transfer și este evacuat de ventilator prin fantele ascunse între balamalele capacului. Drept urmare, buza inferioară a ecranului atinge 55 de grade (si în unele cazuri precum FarCry 5, chiar mai mult) iar ecranul atinge temperaturi de peste 45 de grade.

Această buză inferioară a ecranului este de altfel și cea mai caldă zonă a carcasei, după cum se și vede în pozele de mai jos. Temperaturile au fost măsurate cu Dota2, unde TDP-ul a atins 17W, dar și în FarCry 5, unde TDP-ul s-a ridicat la 28W și a dus, evident, la creșterea temperaturilor. Acest ultim joc este însă o excepție, toate celelalte titluri testate păstrându-se în intervalul 16-17W.

Ventilatorul este activ în permanență, chiar și într-un regim banal de utilizare, dar acesta va fi greu de sesizat chiar și într-o încăpere liniștită. Nivelul de zgomot urcă la 33 – 35 de grade în sarcinile mai pretențioase și cu alimentarea făcută de la priză, jocurile aducând o creștere suplimentară la un nivel de 36 – 39 dB. Nivelul de zgomot este deci mai scăzut decât media laptopurilor de 14”, și mă aștept ca și configurațiile cu procesoare i5 și i7 să se comporte similar.

Conectivitatea este asigurată de un modul Intel AX201, care oferă Wi-Fi 6 și Bluetooth 5, și un modul Ethernet. Prestația interfeței wireless a fost bună, aceasta având un semnal stabil și rate bune de transfer în orice condiții.

Sistemul audio nu este prea grozav, dar acest aspect nu este de mirare ținând cont de clasa de preț. Difuzoarele mici amplasate pe capacul inferior oferă un nivel sonor mediu de 75 dB, iar sunetul lor nu are dinamică și este penalizat de redarea ciudată a înaltelor. Dacă veți scădea însă nivelul sonor la circa 60%, distorsiunile sau vibrațiile vor dispărea iar redarea se va îmbunătăți suficient de mult pentru a fi satisfăcătoare pentru streaming-ul audio sau video.

Camera Web are rezoluție HD și este însoțită de două difuzoare. Calitatea imaginii nu este grozavă, remarcându-se contrastul mic și zgomotul de imagine, însă este acceptabilă pentru o utilizare ocazională.

acer-aspire-5-speakers

Baterie și autonomie

Bateria de pe Acer Aspire 5 are o capacitate de 48Wh, rezonabilă pentru un ultrabook ieftin modern, dar mai mică decât unele oferte rivale. Cam acestea sunt autonomiile la care trebuie să vă așteptați:

 • 6-7h – editare text Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ;
 • 7h – redare video YouTube FullHD, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ;
 • 8h – redare video Netflix, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ;
 • 4-5h – navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ.

Laptopul este însoțit de un încărcător cu putere de 45W compact cu cabluri lungi. Conectorul este unul standard cilindric, și, spre deosebire de gama Swift 3, încărcarea opțională prin intermediul portului USB-C nu este posibilă. O încărcare completă a bateriei durează circa 2 ore.

acer-aspire-5-charger

Preț și disponibilitate

Acer Aspire 5 este disponibil în magazine la data publicării acestui articol. Configurația A514-54 testată de noi, cu procesor i3, 8GB RAM și SSD de 256 are un preț de circa 3000 lei, varianta A515-56 cu ecran de 15” fiind puțin mai ieftină.

Eu aș recomanda însă varianta cu procesor i5-1135G7, 8 GB RAM și SSD de 512 GB, care este cu circa 500 de lei mai scumpă, varianta de 15” a acestuia având, din nou, un preț ușor mai redus. Variantele Core i7 sunt și ele disponibile, aducând un spor de performanță pe procesor și interfață grafică, prețurile acestora începând de la circa 4100 lei.

Pentru mai multe detalii puteți intra aici sau aici.

Concluzii

Aspire-ul 5 se dovedește a fi exact laptopul la care ne așteptam, un pachet competitiv în gamele de jos și medii de preț, menit celor ce doresc o platformă hardware de ultimă generație într-un produs accesibil.

Desigur, prețul competitiv vine cu unele neajunsuri inerente, precum cel al construcției predominant din plastic sau a unui ecran IPS cu acuratețe coloristică modestă. În plus, Aspire-ul 5 nu duce lipsă de competiție, atît în curtea proprie (Swift 3), cît și a competitorilor (Lenovo, Asus), însă e posibil ca unii dintre aceștia să fie greu de găsit în stoc în această perioadă atipică.

Dacă te interesează să cumperi un laptop accesibil avem un articol amplu cu recomandări de laptopuri ieftine, dar bune.

Pro:

 • construcție și ergonomie bune pentru gama lui
 • ecran IPS mat și conectivitate mulțumitoare
 • implementare Tiger Lake bună, în special pentru i5 și i7
 • posibilitate upgrade RAM și SSD/HDD
 • sistem de răcire tăcut și eficient
 • baterie și audio bune pentru clasa inferioară
 • preț

Contra:

 • carcasă predominant din plastic
 • fără card reader și cu USB-C limitat
 • ecran IPS cu acuratețe modestă
 • tastatura fără iluminare este de evitat
 • performanțe limitate cu Core i3

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri