GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Aplicaţii pentru modificarea pozelor pentru Android, iPhone şi iPad

Autor: Echipa Giz.ro

Editarea pozelor pe telefonul mobil era de neconceput cu puţin timp în urmă, însă creşterea puterii de procesare şi, mai ales, a dimensiunilor ecranelor a permis producătorilor de software să se orienteze şi spre piaţa smartphone-urilor.

Limitările inerente ale smartphone-urilor în raport cu laptopurile şi PC-urile tradiţionale fac ca editarea fotografiilor să rămână dificilă pe acestea, însă acest lucru nu ar trebui să te împiedice să încerci unele aplicaţii pentru Android, iPhone şi iPad care sunt bine construite.

Acestea se pot dovedi utile în special în situaţiile în care ai nevoie rapid de editare şi nu ai la dispoziţie un computer performant.

Reţine că în acest articol nu ne vom referi la aplicaţiile care permit adăugarea unor efecte artistice, aşa cum este spre exemplu Instagram, ci doar la aplicaţiile care permit editarea cât de cât profesională a fotografiilor.

Camera+ pentru iPhone şi iPad – 0.99 USD

Camera+ este una dintre cele mai populare aplicaţii pentru iPhone şi iPad şi include opţiuni variate pentru editarea pozelor. Cele de bază sunt tăierea fotografiei la anumite dimensiuni specificate de utilizator, dar nu lipsesc nici unele opţiuni regăsite de regulă pe camerele foto, cum ar fi adăugarea unor efecte realiste pentru răsăritul soarelui sau simularea blitzului. În plus, există numeroase filtre prin care poţi îmbunătăţi calitatea fotografiei din numai câteva gesturi touch.

Camera+

Camera+

Snapseed pentru Android, iPhone şi iPad

Cumpărată recent de Google, Snapseed este una dintre cele mai apreciate aplicaţii gratuite pentru editarea pozelor. Disponibilă pentru Android şi iOS, aplicaţia oferă posibilitatea de a ajusta focusul fotografiei şi de a elimina unele efecte de tip blur. Evident, există numeroase alte filtre care pot fi utilizate de cei interesaţi, iar utilizarea prin gesturi touch este simplă, chiar dacă necesită o scurtă perioadă de acomodare.

Snapseed

Snapseed

PicSay pentru Android (gratuit sau 13 RON)

PicSay este o altă aplicaţie utilă pentru editarea pozelor, care include deja banalele funcţii de tăiere, modificare a contrastului sau îndepărtare a efectului de ochi roşii. În plus, aplicaţia vine la pachet cu o serie de elemente pentru cei care preferă latura artistică şi include chiar şi posibilitatea de a realiza bule de umor. Versiunea gratuită oferă doar o parte dintre filtre şi opţiuni, astfel că dacă vrei să le ai la dispoziţie pe toate trebuie să plăteşti.

PicSay

PicSay

Picfx pentru iPhone şi iPad – 1.99 USD

Picfx este o aplicaţie care mizează în special pe îmbunatăţirea calităţii fotografiilor şi mai puţin pe simpla redimensionare a acestora. Astfel, aceasta iese în evidenţă prin numeroasele efecte de care dispune şi prin care poţi schimba radical înfăţişarea fotografiilor. Aplicaţia poate încărca pozele realizate cu camera foto, iar după editare le poţi distribui pe numeroase reţele sociale. Atenţie: în Google Play Store există o aplicaţie cu numele Pic FX pentru Android, dar aceasta nu are nicio legătură cu Picfx pentru iOS.

Picfx

Picfx

PicsArt pentru Android

PicsArt iese în evidenţă prin interfaţa simplă şi intuitivă, care va fi apreciată în special de utilizatorii începători care vor să aplice diverse efecte interesante fotografiilor. Unul dintre aspectele cu care aplicaţia iese însă în evidenţă este posibilitatea de a instala diverse plug-in-uri din Google Play Store. În plus, există un fel de reţea socială integrată în aplicaţie cu ajutorul căreia poţi distribui propriile fotografii şi cauta diverse poze.

Adobe Photoshop Touch pentru Android şi iPad

Nu puteam încheia această prezentare de aplicaţii fără să aducem în discuţie Photoshop Touch realizată de Adobe. Disponibilă doar pentru tablete, Photoshop Touch include numeroase funcţii populare din varianta de desktop, de la cele de baza precum tăierea pozelor şi modificarea contrastului şi până la cele mai avansate cum ar fi diversele filtre. Din păcate, aplicaţia are un preţ destul de piperat, însă suma de bani se justifică probabil pentru utilizatorii care au nevoie de aceste funcţii şi nu au la dispoziţie versiunea desktop atunci când sunt plecaţi de la birou.

Camera Zoom FX pentru Android (9.3 RON)

Aşa cum sugerează şi numele, Camera Zoom FX nu este doar o aplicaţie pentru editarea pozelor, ci poate să şi înlocuiască aplicaţia standard pentru realizarea acestora. Are avantajul că vine cu numeroase setări pentru realizarea fotografiilor, devenind astfel o aplicaţie utilă pentru cei cu care camere foto mai modeste. După realizarea fotografiei se pot face diverse modificări, de la banalul crop şi până la aplicarea unor efecte.

Photo Editor by Aviary pentru Android şi iPhone

Aviary este unul dintre editoarele online de fotografie care nu de multă vreme a primit şi o versiune pentru Android şi iOS. Aceasta păstrează calitatea versiunii desktop şi beneficiază de opţiuni precum balansul culorilor sau luminozitate, plus posibilitatea de a adăuga diverse texte pe fotografii. Cei care vor să aibă efecte mai impresionante trebuie să plătească suplimentar circa 3 RON, însă versiunea standard este mai mult decât suficientă pentru cei mai mulţi utilizatori.

Photo Editor

Photo Editor

Concluzii

Într-un interval de numai câţiva ani, aplicaţiile foto din Google Play Store şi App Store şi-au îmbunătăţit substanţial funcţiile şi opţiunile, iar în prezent pot fi folosite cu succes pentru o editare minimală a fotografiilor.

Chiar dacă nu se ridică la nivelul de detaliu şi de funcţionalitate al unor editoare grafice desktop, aceste aplicaţii sunt binevenite pentru utilizare ocazională şi pentru editarea fotografiilor realizate cu camera foto pe care se la distribui ulterior pe reţele sociale.

1 comentariu

  1. Sorin

    3 mai 2013 la 09:22

    Unele efecte sunt chiar simpatice. Am testat Picfx si Snapseed. Pentru cei carora le place sa posteze fotografii pe retelele de socializare , chiar se merita a fi descarcate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri