GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Aplicaţii româneşti pentru filme – Cum afli de pe telefon ce filme rulează la cinema

Autor: Echipa Giz.ro

De fiecare dată când merg la cinema, zăresc cel puţin două-trei grupuri de tineri care studiază afişele filmelor amplasate la intrare pentru a decide cu ce se vor delecta în următoarele aproximativ două ore.

Decizia lor se bazează în mare parte pe prima impresie: cum arată afişul, cine sunt actorii principali şi, mai ales, la ce oră începe proiecţia.

Dacă te regăseşti în descrierea de mai sus, nu ar fi mult mai simplu să te informezi despre filmele care rulează înainte de a ajunge în faţa sălii de cinema? În prezent, nici măcar nu mai trebuie să stai în faţa unui desktop PC, întrucât toate informaţiile de care ai nevoie sunt disponibile şi pe smartphone-uri, prin intermediul mai multor aplicaţii dedicate.

Numărul aplicaţiilor româneşti despre filme şi programul cinematografelor este în prezent foarte scăzut, iar acestea se bazează mai degrabă pe versiunile de desktop PC ale unor site-uri populare în acest domeniu.

Totuşi, ele îţi oferă acces simplu şi eficient la programul cinematografelor, prezentările filmelor şi chiar trailere, pe lângă datele de contact ale cinematografelor.

Cinemagia Mobile – Aplicaţia completă pentru pasionaţii de filme

Cinemagia este aplicaţia de smartphone a site-ului omonim şi îţi oferă acces rapid la cele mai importante noutăţi cinematografice.
Ai programul premierelor din săptămâna curentă şi programul complet al cinematografelor, cu posibilitatea de a afla detalii complete despre distribuţie şi echipa tehnică.

De asemenea, pentru fiecare film ai opinia utilizatorilor exprimată prin note, plus notele acordate de IMDB, iar cele mai multe noutăţi cinematografice beneficiază şi de cronici detaliate care îţi arată dacă merită sau nu să vezi filmul la cinema.

Şi pentru că un video face cât 1000 de imagini, poţi vedea inclusiv trailerele filmelor în trei formate pentru mobil, adaptate pentru un trafic de date cât mai scăzut.

Nu în ultimul rând, ai posibilitatea de a afla datele de contact al cinematografelor pentru a face o rezervare.

Aplicaţie disponibilă pentru Android şi iOS.

Cinemagia, cea mai bogata aplicatie despre filme

Disclaimer: Sunt colaborator al companiei care deţine în portofoliu şi site-ul Cinemagia.

La Cinema – Aplicaţie decentă, dar cu unele lipsuri

Aplicaţia La Cinema este realizată de dezvoltatorul independent Eduard Scarlat şi foloseşte datele disponibile pe site-ul CinemaRX.

Ai acces la programul cinematografelor din 31 de oraşe din România, cu detalii despre localizarea pe hartă a cinematografelor şi datele de contact pentru a putea face rezervări, existând posibilitatea de a iniţia un apel telefonic direct din aplicaţie.

Filmele beneficiază de o scurtă descriere, însă pentru trailere va trebui să foloseşti căutarea integrată pe Youtube (implicit, vei avea nevoie de Adobe Flash).

Interfaţa generală a aplicaţiei lasă destul de mult de dorit, lipsind unele elemente grafice minime care să o facă atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Aplicaţie disponibilă pentru Android.

La Cinema, o aplicatie utila cu o interfata spartana

Orange film – Pentru cei care merg miercurea la film

Este aproape imposibil să nu fi auzit până acum de Orange film, programul prin care în fiecare zi de miercuri beneficiezi de două bilete la cinema la preţ de unul.

Aplicaţia dezvoltată de Orange îţi permite să trimiţi o cerere pentru codul care validează cele două bilete la cinema direct din aplicaţie, fără să mai trimiţi SMS.

În plus, pentru a te ajuta să decizi la ce film vei merge, poţi citi informaţii utile despre filmele care rulează la cinematografe şi poţi vedea trailere, iar după ce ieşi din sala de cinema poţi scrie chiar tu un scurt review.

Aplicaţie disponibilă pentru Android şi iOS.

Codul Orange film poate fi solicitat si printr-o aplicatie dedicata

Şapte seri – Intenţie bună implementată modest

Chiar dacă nu este doar despre filme, aplicaţia Şapte seri ţi-ar putea fi utilă când vrei să afli programul cinematografelor.
Iar dacă nu ştii cum să ajungi la un cinematograf anume, aplicaţia îţi oferă o hartă Google Maps care îţi indică principalele repere de divertisment pe o rată de 1 km din zona în care te afli.

Totuşi, aplicaţia de Android este aspru criticată de utilizatori pentru numărul foarte ridicat de bannere publicitare şi pentru unele funcţii care nu reacţionează în mod corespunzător la comenzi.

Disponibilă pentru Android şi iOS.

Reclamele indeparteaza utilizatorii de aplicatia Sapte seri

Ce lipseşte aplicaţiilor de cinema?

De departe, Cinemagia oferă cea mai completă aplicaţie pentru pasionaţii de filme: recenzii şi trailere despre filme, programul cinematografelor şi datele de contact ale acestora.

Totuşi, ceea ce lipseşte este posibilitatea de a rezerva bilete la un anumit cinematograf direct din aplicaţie, fără să fi nevoit să faci un apel telefonic. Întrucât aproape toate cinematografele au un sistem de rezervări online, adaptarea acestuia pentru o aplicaţie de smartphone nu ar fi chiar atât de dificilă, însă ar aduce beneficii majore cinefililor.

Poate în viitor se va dezvolta şi un sistem de cumpărare online a biletelor, mai ales în contextul în care plăţile prin telefonul mobil cu ajutorul tehnologiei NFC îşi vor face apariţia şi în ţara noastră. O astfel de metodă de plată a fost deja promisă de Cinemagia pentru anul 2012, însă nu a fost încă implementată.

1 comentariu

  1. Ciprian

    5 iulie 2012 la 13:01

    „Totuşi, ceea ce lipseşte este „…o aplicatie si pentru Blackberry OS.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri