Cerinte minime de sistem pentru Windows 7

Lansat recent in versiune de test, valida pana la 1 martie 2010, Windows 7 se prefigueaza ca un succes fata de mult hulitul Windows Vista, care pe linga lipsa de caracterstici noi aducea si cerinte de sistem enorme. Aici Microsoft a lucrat puternic, cerintele minime de sistem pentru Windows 7 fiind foarte mici, practic permitand rularea sistemului de operare pe orice calculator achizitionat acum 3-4 ani.

Cerintele minime ale lui Windows 7, anuntate de Microsoft, sunt:

  • procesor la 1 GHz (pe 32 sau 64 biti)
  • 1 GB de memorie RAM (2 GB pentru versiunea pe 64 biti)
  • 16 GB de spatiu liber pe hard disk (20 GB pentru versiunea pe 64 biti)
  • placa video cu suport DirectX 9 si 128 MB RAM sau mai mult
  • o unitate DVD-R

Aceste cerinte minime de sistem sunt aproape identice cu cele ale lui Windows Vista, dar venind la aproximativ 3 ani distanta asigura ca noul sistem de operare va fi accesibil cam tuturor celor care detin un calculator. Acum mai ramane sa vedem daca Microsoft reuseste sa lanseze Windows 7 anul acesta, pana in sarbatorile de iarna, asa cum a promis.

17 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!