Cum să elimini reclamele din aplicaţiile Android

Cum să elimini reclamele din aplicaţiile Android

În industria aplicaţiilor pentru telefoane mobile se spune că aplicaţiile de iPhone sunt în cea mai mare parte pe bani, unele dintre ele fiind chiar scumpe pentru utilizatorii obişnuiţi, în timp ce Android prezintă avantajul de a beneficia de o varietate de aplicaţii gratuite.

Chiar dacă acest lucru este în mare parte adevărat, dezvoltatorii de aplicaţii simt nevoia de a obţine venituri de pe urma aplicaţiilor, iar dacă le oferă gratuit atunci există o singură soluţie: inserarea de reclame.

Pentru mine, reclamele din aplicaţiile de Android sunt deranjante, în special pentru că ocupă spaţiu important pe ecranul şi aşa destul de mic al unui smartphone şi, în plus, multe dintre ele sunt animate, reuşind fără probleme să-ţi distragă atenţia.

În plus, reclamele consumă trafic de date, ceea ce poate deveni o problemă în cazul în care ai o cantitate redusă de date inclusă în planul tarifar al operatorului tău de telefonie.

Pentru a scăpa de reclamele din aplicaţiile de Android am identificat patru soluţii, de la cele elegante şi până la cele care pot fi considerate uşor abuzive.

Metoda morală – Cumpără versiunea plătita a aplicaţiei

Multe dintre aplicaţiile gratuite de Android oferă şi o versiune fără reclame contra-cost. De cele mai multe ori vorbim de aplicaţii care costă 1-3 dolari sau, mai pe româneşte, între 3 şi 10 lei. Suma nu este deloc mare în cazul unei aplicaţii pe care o foloseşti intens, iar aici îţi pot oferi exemplul aplicaţiei Tasks, care sincronizează task-urile din Google Calendar.

Versiunea gratuită a lui Task afişează o reclamă intre numele listei de task-uri şi primul task din lista, fiind evident deranjantă în gestionarea sarcinilor de lucru. Versiunea fără reclame costă doar 3.73 RON la ora redactării acestui articol.

Metoda forţată – Dezactivează conexiunile de date

Dezactivarea conexiunilor de date reprezintă o soluţie viabilă numai în cazul în care aplicaţia respectivă nu necesită o conexiune la internet pentru a funcţiona. În această categorie intră în special jocurile, iar un exemplu clasic este Angry Birds. În cazul acestuia reclamele sunt chiar mai deranjante decât în cadrul altor aplicaţii, întrucât apar în zone diferite ale ecranului în funcţie de specificul nivelului.

Totuşi, unele aplicaţii apelează la un truc: dacă dezactivezi conexiunea de date, în locul reclamei clasice îţi apare un banner cu un mesaj de tipul “Vrei să scapi de reclame? Cumpără aplicaţia fără reclame!”. Ceea ce tot un fel de reclamă este.

Metoda intruzivă: AD Blocker & Data Toggle

Aplicaţia AD Blocker & Data Toggle nu face altceva decât să automatizeze procesul de dezactivare a conexiunii de date în momentul accesării unei anumite aplicaţii şi să reactiveze conexiunea după ieşirea din aplicaţia respectivă.

Ai posibilitatea de a selecta din meniu aplicaţiile pentru care vrei să scapi de reclame, însă aşa cum precizam şi la punctul anterior aceasta nu poate fi folosită în cazul aplicaţiilor care au nevoie de internet pentru a funcţiona corespunzător.

Aplicaţia costă aproape 7 RON, însă utilitatea reală este discutabilă în cazul în care eşti dispus să dezactivezi manual sau pur şi simplu nu foloseşti mereu conexiunea de date.

AdBlocker elimina reclamele prin dezactivarea conexiunii de date

Metoda agresivă: AdFree Android

AdFree Android este o aplicaţie foarte simplă care permite eliminarea automată a reclamelor din aplicaţii fără niciun fel de setare specială din partea utilizatorului. Asta pentru că aceasta blochează automat încercările unei aplicaţii de a se conecta la serverele care furnizează reclamele respective, fără să dezactiveze conexiunea de date. Prin urmare, aplicaţia este eficientă inclusiv în cazul aplicaţiilor care au nevoie de conexiune de la internet. În plus, aplicaţia se actualizează uşor şi rapid prin intermediul funcţiei Download and Install Hosts.

Practic, aceasta este soluţia ideală pentru a scăpa de reclame, mai ales că aplicaţia este gratuită. Exista însă şi o problemă: AdFree Android poate fi utilizată numai pe smartphone-urile Android cu root.

Un ghid de instalare şi utilizare a aplicaţiei găseşti în clipul de mai jos:

Concluzii

Există mai multe soluţii prin care poţi scăpa, parţial sau total, de reclamele enervante prezente în aplicaţiile de Android. Chiar dacă toate soluţiile prezentate în acest articol sunt complet legale, noi îţi recomandăm să aplici cu precădere prima metodă, aceasta fiind cea mai bună metodă de a răsplăti un dezvoltator pentru munca depusă în realizarea aplicaţiei.

6 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!