GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Evolio Aria Mini: o tabletă bine crescută de 8 inch

Autor: Echipa Giz.ro

Chiar dacă industria de hardware IT este de obicei dominată de companiile străine asta nu înseamnă că nu avem şi nume locale care reuşesc să răzbată la lumină. Unul din aceste nume este Evolio, cunoscut la noi pentru tabletele sale accesibile.

Am testat acum câteva luni un Evotab Fun, care mi-a lăsat o impresie de produs foarte bine închegat, în special pentru gama sa preţ, aşa că am plecat cu speranţe la evenimentul de anunţare oficială a lui Evolio Aria Mini, tot o tabletă cu Android, dar de data aceasta cu un ecran de 8 inch şi hardware mai bun.

Pe scurt cred că Aria Mini este una din cele mai bune tablete format 4:3 şi diagonală mai mică de 10 inch pe care o poţi cumpăra în clipa de faţă. Evolio a avut grijă să adreseze toate problemele lui Evotab Fun, deci avem de-a face cu un procesor dual-core sensibil mai puternic, rulând la 1.5 GHz şi un ecran IPS foarte decent cu 1024 x 768 pixeli rezoluţie. Concurentul direct din zona premium este iPad Mini, care se comercializează momentan la un preţ dublu, deci aţi face bine să vă jucaţi cu ambele înainte de a lua o decizie, pentru că Aria Mini s-ar putea să vă surprindă plăcut.

Am avut ocazia să mă joc câteva minute cu Aria Mini, înainte de prezentarea oficială, deci nu ştiam mai nimic despre specificaţiile tabletei, de aceea cred declaraţia Evolio cum că procesorul Rockchip  RK3066 este cel mai rapid procesor pe care îl poţi găsi momentan într-o tabletă românească. Aria Mini, precum si celelalte modele Evolio, este construită în Asia, bineînţeles, dar designul produsului nu este unul OEM, compania având chiar un angajat permanent în China, care se ocupă de relaţia cu producătorul.

Drept urmare putem vorbi cred de o identitate vizuală a produselor Evolio, care urmează toate aceeaşi linie estetică, cu margini rotunjite spre partea din spate şi un plastic de foarte bună calitate. Per ansamblu am remarcat o construcţie solidă, care contribuie la impresia de produs bine făcut. În acelaşi timp am observat că partea de jos a tabletei se încălzeşte destul de mult după câteva minute de utilizare intensă, deci mai sunt lucruri de îmbunătăţit.

Garanţia oferită de Evolio, de 5 ani, contribuie şi la capitolul încredere, chiar dacă sunt sigur că în 5 ani un utilizator normal schimbă cel puţin 2-3 tablete.

Preţul este ca de obicei unul din punctele forte ale produselor Evolio şi Aria Mini nu dezamăgeşte aici: vorbim de 799 lei pentru varianta WiFi, 1049 pentru cea cu modul 3G incorporat (diferenţa de preţ nu este justifică din punctul meu de vedere), iar pentru cei care doresc să folosească produsul pe post de navigator GPS va exista şi o versiune de 949 lei cu program de navigaţie şi hărţi incluse, suport pentru parbriz şi în premieră pentru Evolio, soft DVR Traffic Recorder pentru înregistrarea video a călătoriilor cu maşina. Nu mai aveţi nevoie deci de cameră video de bord pentru a filma următorul ‘atac’ cu meteoriţi.

Pentru specificaţii complete puteţi accesa pagina produsului. Momentan tableta se găseşte de vânzare doar în magazinul online Evolio, dar situaţie se va schimba peste câteva zile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri