GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC Windows Phone 8X şi 8S – HTC lansează primele sale telefoane cu WP8

Autor: Echipa Giz.ro

HTC a lansat miercuri primele sale smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone 8, iar numele alese pentru cele două terminale sunt mai mult decât sugestive în această privinţă: HTC Windows Phone 8X şi HTC Windows Phone 8S.

Probabil că cei mai mulţi dintre noi le vor spune simplu HTC 8X şi HTC 8S, însă acest lucru are mai puţină importanţă.

Interesant este că ambele telefoane au ecrane cu dimensiuni de cel puţin 4”, element care sugerează în mod clar tendinţa producătorilor de a neglija aproape complet smartphone-urile cu ecrane de până la 3.7”.

HTC Windows Phone 8X

HTC Windows Phone 8X este vârful de gamă al producătorului taiwanez pentru telefoanele cu noul sistem de operare de la Microsoft.

Designul aminteşte de HTC One X prin faptul că telefonul este realizat “dintr-o bucată” de policarbonat, ceea  ce înseamnă că nu vei avea acces la acumulator. Totuşi, telefonul este unul compact la dimensiunile sale de 132.4 x 66.2 x 10.1 mm, iar greutatea de 130 de grame este una des întâlnită în această gamă.

HTC Windows Phone 8X, cel mai puternic telefon cu WP8 de la HTC

Telefonul are un ecran Super LCD 2 cu diagonala de 4.3”, rezoluţie HD 1080×720 pixeli şi este dotat cu protecţie Gorilla Glass 2, în timp ce platforma hardware este asigurată de chipsetul Qualcomm Snapdragon S4 cu procesor dual-core Krait cu frecvenţa de 1.5 GHz şi grafică Adreno 225, la care se adaugă 1 GB RAM. Memoria internă este de 16 GB şi poate fi extinsă cu carduri microSD.

Conectivitatea este la înălţime prin 3G, Wi-Fi dual-band şi NFC, la care se adăugă portul microUSB şi, aşa cum am precizat, slotul microSD.

Camera foto are 8 MP, senzor BSI şi poate înregistra clipuri video în format Full-HD, în timp ce camera frontală este de asemenea capabilă să înregistreze filme la această rezoluţie, chiar dacă are numai 2.1 MP.

HTC susţine că sunetul este asigurat de Beats Audio, însă din păcate pachetul nu va include şi o pereche de căşti Beats.

Aşa cum se întâmplă de obicei, HTC nu a anunţat încă preţul de comercializare al noului telefon cu Windows Phone 8, însă este cert că că acesta va fi disponibil în magazine la începutul lunii noiembrie.

  • HTC Windows Phone 8X, un rival pentru Nokia Lumia 920 şi Samsung Ativ S

Principalii rivali cu WP8 pentru HTC Windows Phone 8X vor fi Nokia Lumia 920 şi Samsung Ativ S. Interesant este că toate cele trei telefoane beneficiază de aceeaşi platformă hardware, însă diferenţele sunt făcute în primul rând de ecran.

Cei trei producători au mizat pe dimensiuni diferite pentru display-uri (4.3” vs. 4.5” vs. 4.8”), însă rezoluţia este aceeaşi pentru fiecare dintre ele, HTC-ul având astfel cea mai bună densitate de pixeli pe inch. De asemenea, toate cele trei telefoane au camere foto de 8 MP cu înregistrare video Full-HD, iar preţurile reprezintă principala necunoscută.

Probabil că, la un preţ relativ egal şi în condiţiile unui hardware asemănător, principalul criteriu de achiziţie va fi designul telefoanelor, iar aici gusturile nu se discută.

HTC Windows Phone 8S

Dacă din diverse motive HTC Windows Phone 8X nu este potrivit pentru nevoile tale, poţi arunca o privire şi asupra modelului din gama medie de performanţe care a fost lansat în acelaşi timp.

HTC Windows Phone 8S, o versiune fara steroizi pentru fanii WP8

Botezat HTC Windows Phone 8S, smartphone-ul are un ecran Super LCD capacitiv cu diagonala de 4” şi rezoluţie 800×480 pixeli, în timp ce chipsetul Qualcomm Snapdragon S4 a fost limitat la un procesor dual-core Krait cu frecvenţa de 1 GHz, grafică Adreno 225 şi 512 MB RAM. Memoria internă este de 4 GB, însă poate fi extinsă prin carduri microSD.

Din arsenalul conectivităţii a dispărut NFC, însă pachetul include clasicele conexiuni 3G, Wi-FI, bluetooth şi GPS, plus compatibilitate cu sistemul rus GLONASS.

Nu în ultimul rând, camera foto are 5 MP şi poate înregistra clipuri video în format HD 1080×720 pixeli şi există inclusiv cameră foto frontală.

Pe lângă dimensiunile mai mici de 120.5 x 63 x 10.3 mm, telefonul este şi semnificativ mai uşor decât fratele său mai mare, cântărind doar 113 grame.

  • Niciun rival pentru HTC Windows Phone 8S

Oricât ar părea de incredibil, Windows Phone 8S nu are în prezent niciun rival, întrucât niciun alt producător nu a lansat un telefon cu WP8 cu dotări din gama medie. Totuşi, nu trebuie să uităm că Nokia va introduce astfel de telefoane la începutul anului 2013, iar reacţia Samsung nu se poate lăsa aşteptată prea mult timp.

Concluzii

Fanii sistemului de operare Windows Phone 8 au un motiv în plus de bucurie după lansarea HTC Windows Phone 8X şi HTC Windows Phone 8S, întrucât oferta de terminale cu acest sistem de operare a devenit mai bogată.

Chiar dacă este departe de a rivaliza cu multitudinea de smartphone-uri Android, noutăţile HTC sunt un pas important în popularizarea sistemului de operare de la Microsoft, despre care poţi afla detalii complete în acest articol dedicat.

Rămâne însă de văzut dacă noutăţile HTC vor avea potenţialul de a mări cota de piaţă firavă a lui Windows Phone în comparaţie cu Android şi iOS.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri