GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Huawei P10 și P10 Plus: specificații, impresii, prețuri și disponibilitate

Autor: Echipa Giz.ro

Așa cum ne-a obișnuit deja la începutul primăverii, compania Huawei a anunțat în cadrul Mobile World Congress 2017 vârfurile sale de gamă pentru acest an: telefoanele P10 și P10 Plus. Mergând direct pe urmele modelelor de acum un an, noile Huawei P10 și P10 Plus aduc o platformă hardware nouă și puternic, îmbunătățesc performanțele camerei foto duale și aduc și câteva schimbări de design, printre care se numără repoziționarea senzorului de amprentă și disponibilitatea într-o paletă nouă de culori.

Evoluția incontestabilă a producătorului chinez Huawei poate fi foarte ușor dedus din evoluția gamei P, fostă Ascend P. Lansat în 2012, Ascend P1 a fost un telefon interesant, dar cu materiale și o construcție cam ieftine, iar versiunea următoare Ascend P2 nu a fost cu mult mai brează.

Începând cu 2013, când a lansat modelul Ascend P6, compania s-a înscris pe o pantă ascendentă clară, fiecare generație aducând carcase din ce în ce mai bine construite, platforme hardware proprii din ce în ce mai performante și camere foto din ce în ce mai bune.

Noile Huawei P10 și P10 Plus sunt cele mai noi iterații ale familiei de produse care, alături de la fel de faimoasă gamă Mate, au adus renumele companiei chineze și i-au permis să sufle în ceafa celor de la Samsung. Dar să vedem ce ne-a rezervat Huawei pentru acest an.

Specificații Huawei P10

  • ecran: 5,1″, IPS, 1920 x 1080 pixeli, Gorilla Glass 5
  • procesor: HiSilicon Kirin 960, 4xARM Cortex-A73, 4xARM Cortex-A53, Mali-G71 MP8
  • memorie: 4 GB RAM
  • memorie internă: 64 GB, MicroSD (maximum 256 GB)
  • cameră foto: Duală, 12 MP F/2.2, 20 MP F/2.2 monocrom, OIS, PDAF, laser, înregistrare 4K
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
  • sistem de operare: Android 7.0, EMUI 5.1
  • acumulator: Li-Ion de 3200 mAh, nedetașabilă
  • dimensiuni: 145,3 x 69,3 x 7 milimetri
  • greutate: 145 de grame
  • altele: USB Type-C, Dual SIM, senzor amprentă, NFC, încărcare rapidă

Ce este nou la Huawei P10

Fabricată tot din metal și acoperită pe ambele fețe cu sticlă, carcasa terminalului P10 poate fi cu greu numită o surpriză. Până și diferența dintre dimensiunile și greutatea noului telefon și cele ale modelului de anul trecut sunt neglijabile, acestea partajând în mod clar același ADN. Există însă și diferențe.

După cum se remarcă imediat, Huawei a renunțat la senzorul de amprente amplasat pe spate în favoarea unui amplasat frontal pe un buton acoperit cu sticlă. Schimbarea este discutabilă, eu personal considerând că senzorii frontali, așa cum Samsung și Apple au oferit mereu, sunt mai ușori de nimerit la repezeală decât modelele montate pe partea din spate. A doua schimbare, ceva mai subtilă, este redesenarea traseelor antenelor de pe partea posterioară, acestea fiind acum ceva mai bine camuflate.

huawei-p10-1

Modelul Huawei P9 a fost oferit într-o paleta de opt culori, iar modelul din acest an se oprește la același număr. De data aceasta însă, Huawei a colaborat cu faimoasa companie de imagistică și tipografie Pantone și a ales niște culori ieșite din comun, printre care se remarcă verdele pastel și albastrul metalic.

Mai mult, și finisajele telefoanelor vor diferi în funcție de culoare: Dazzling Blue și Dazzling Gold sunt gravate cu laser, Ceramic White are un finisaj lucios, iar restul de cinci culori (Greenery, Rose Gold, Mystic Silver, Graphite Black și Prestige Gold) sunt șlefuite.

Platforma hardware este cea cunoscută deja de la Mate 9, adică HiSilicon Kirin 960. Huawei nu a prea convins cu mai vechile procesoare dezvoltate de propria sa subsidiară, însă începând cu Kirin 930, acestea au început să devină din ce în ce mai competitive. Având o configurație octa-core, acesta oferă patru nuclee de procesare cu consum scăzut ARM Cortex-A53 cu o frecvență de 1,8 GHz, dar renunță la cele patru nuclee performante Cortex-A72 în favoarea noilor Cortex-A73. Având o frecvență de tact de 2,4 GHz, aceste patru nuclee performante promit o putere de calcul cu 30 de procente mai mare și o eficiență energetică crescută cu același procent.

Îmbucurător este și faptul că Kirin 960 oferă, în sfârșit, puterea grafică pe care o merită un telefon de vârf deoarece Kirin 960 folosește noua și puternica soluția Mali-G71 MP8, un progres evident de la modestul Mali-T880 MP4 din Kirin 950. Astfel, cipul celor de la Huawei poate sta cu fruntea sus în fața celor mai recente creații ale rivalilor de la Apple, Samsung sau Qualcomm, iar cumpărătorii vor beneficia de un telefon de vârf cu performanțe excelente.

huawei-p10-2

Procesorul este însoțit de 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă, un slot MicroSD (care împarte același locaș cu cartela SIM secundară) și o baterie cu o capacitate mărită la 3200 mAh.

Ecranul are o diagonală de 5,1”, o scădere ușoară de la cei 5,2” ai generației anterioare cauzată mai mult ca sigur de dorința de a păstra dimensiunile chiar și după mutarea senzorului de amprentă pe partea frontală. Acesta are aceeași rezoluție Full HD ca și până acum, panoul IPS fiind acoperit cu un strat protector Gorilla Glass 5.

Cea de-a doua noutate interesantă este camera foto duală care folosește tehnologii licențiate de la Leica, care și-a făcut apariția în oferta Huawei odată cu modelul P9. Ajunsă la generația a doua, camera foto oferă tot un modul color cu rezoluție de 12 MP și obiectiv cu diafragmă F/2.2, însă partenerul său monocrom folosește de data aceasta un senzor cu rezoluție mai mare de 20 MP și un obiectiv cu diafragmă similară. După cum se remarcă ușor, este același modul foto disponibil deja pe mai marele Mate 9.

huawei-p10-3

Diferențele nu se opresc însă aici, camera foto de pe P10 oferind un sistem de focalizare care îmbină nu mai puțin de patru tehnologii: detecție de contrast, detecție de fază, detecție de adâncime și laser. În plus, cea de-a doua generație a camerei duale dezvoltate împreună de Huawei și Leica oferă și stabilizare optică, ceea ce promite să facă din Huawei P10 unul dintre cele mai bune telefoane pentru captură foto din acest an.

Camera foto de pe Huawei P10 oferă un zoom optic 2x, care-o va face optimă pentru captura portretelor sau pentru fotografia stradală. Pentru îmbunătățirea capturii foto de portret, Huawei a adăugat facilitatea software numită Portrait Mode, care îmbină efectul care simulează profunzimea de câmp redusă specifică obiectivelor cu diafragmă mare cu filtrul Beautification.

Telefonul permite totodată captura video la rezoluție 4K, acest lucru fiind o noutate pentru un vârf de gamă Huawei din gama P. Camera frontală folosește un senzor de 8 MP și un obiectiv cu deschidere largă F/1.9.

În final, Huawei P10 beneficiază de un nou modem LTE compatibil cu specificațiile Cat 12 pentru download și Cat 11 pentru upload, oferind astfel rate de download de 600 Mbps și de upload de 100 Mbps.

Specificații Huawei P10 Plus

  • ecran: 5,5″, IPS, 2560 x 1440 pixeli, Gorilla Glass 5
  • procesor: HiSilicon Kirin 960, 4xARM Cortex-A73, 4xARM Cortex-A53, Mali-G71 MP8
  • memorie: 4 GB RAM sau 6 GB RAM
  • memorie internă: 64 GB sau 128 GB, MicroSD (maximum 256 GB)
  • cameră foto: Duală, 12 MP F/1.8, 20 MP F/1.8 monocrom, OIS, PDAF, laser, înregistrare 4K
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
  • sistem de operare: Android 7.0, EMUI 5.1
  • acumulator: Li-Ion de 3750 mAh, nedetașabilă
  • dimensiuni: 153,5 x 74,2 x 7 milimetri
  • greutate: 165 de grame
  • altele: USB Type-C, Dual SIM, senzor amprentă, NFC, încărcare rapidă

Ce este nou la Huawei P10 Plus

Ca și în anii anterior, cele două telefoane sunt asemănătoare din aproape toate punctele de vedere, singurele diferențe fiind dimensiunea carcasei, dimensiunea și rezoluția ecranului, câteva detalii ale camerei foto și capacitatea bateriei.

Huawei P10 Plus oferă un ecran cu o diagonală de 5,5”, panoul IPS având de data aceasta o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli. Cei care vor alege un ecran mai mare vor primi cu această ocazie și o baterie cu o capacitate mai mare:  3750 mAh.

huawei-p10-plus

De asemenea, cei care vor opta pentru versiunea Plus vor putea opta atât pentru versiunea standard cu 4 GB de memorie și 64 GB de memorie internă, cât și pentru o mai dotată variantă care oferă 6 GB de memorie RAM și 128 GB de memorie internă. Spre deosebire de fratele mai mic, Huawei P10 Plus are o carcasă mai spațioasă care a permis implementarea unui sistem de antene MU-MIMO 4×4 pentru modemul LTE, ceea ce va permite atingerea unor rate mai mari de transfer.

Camera foto este și ea ușor îmbunătățită deoarece în locul obiectivelor SUMMARIT-H cu diafragmă F/2.2 sunt folosite versiunile superioare SUMMILUX-H cu diafragmă F/1.8. Camera foto frontală se remarcă și ea printr-o facilitate suplimentară, aceasta oferind și auto-focus.

Le cumpărăm sau nu?

Huawei P10 este o opțiune foarte atractivă pentru cei care doresc un telefon foarte puternic și dotat dar care să fie totodată și compact. La fel ca modelul P9 de acum un an, acesta va fi în mod sigur unul dintre telefoanele populare ale anului, dimensiuni și capabilitățile făcându-l o opțiune foarte interesantă.

Cei care doresc un telefon cu ecran mai mare vor putea opta pentru P10 Plus, acesta luptând în aceeași ligă cu iPhone 7 Plus, Google Pixel XL, noul LG G6, viitorul Samsung Galaxy S8 Plus. La fel ca mai micul P10, acesta oferă o carcasă elegantă, un procesor de vârf, o cameră foto impresionantă și un software EMUI care a evoluat mult începând de la versiunea 5.0, ceea ce îi asigură atuurile cerute pentru a lupta într-un segment de piață dificil.

Preț și disponibilitate

Prețurile dezvăluite de producător sunt de:

  • 649 EUR pentru P10 cu 4 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie internă,
  • 699 EUR pentru P10 Plus cu 4 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie internă
  • 799 EUR pentru P10 Plus cu 6 GB de memorie RAM și 128 GB de memorie internă.

Aceste prețuri sunt identice cu cele de acum un an, Huawei nefăcându-ne nici o surpriză neplăcută.

Conform companiei, telefoanele vor fi disponibile începând cu luna martie în circa 30 de țări, în România urmând să ajungă o lună mai târziu, aducă cândva în cursul lunii aprilie.

Concluzii

O îmbunătățire a modelelor de acum un an, Huawei P10 și P10 Plus îmbunătățesc designul cunoscut cu câteva elemente și culori noi, oferă o cameră foto duală îmbunătățită și o platformă hardware de vârf.

3 comentarii

  1. adi45

    23 martie 2017 la 15:03

    prea scump huaweiul….asta e punctul lui slab.

  2. Gabriel

    23 octombrie 2018 la 20:09

    Are difuzoare stereo și protecție la apă și praf ? Mulțumesc frumos !

  3. Harry

    18 aprilie 2021 la 09:26

    Salut, la acest aparat P10, nu merg căștile, oare de ce?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri