GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

iPhone Xs Max și concurența: Samsung Galaxy S9+, Huawei P20 Pro și LG G7 ThinQ

Autor: Echipa Giz.ro

Apple a lansat noile sale terminale de top cu care își propune să-și crească vânzările: iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr. Chiar dacă noile telefoane nu reprezintă noutăți majore nici din punct de vedere al designului, nici al performanțelor, acestea vor atrage cu siguranță fanii.

În prezent, tendința consumatorilor este să se îndrepte spre telefoane cu ecrane mari și margini cât mai puțin vizibile, motiv pentru care iPhone Xs Max are toate șansele să devină modelul de referință, în ciuda ecranului de 6.5 inch.

Tocmai de aceea, pentru comparația din acest articol am optat ca modele de referință pentru versiunile cu ecran mai mare ale modelelor de top de la Apple și concurența directă cu telefoane Android. În prezent, printre cele mai populare modele care rivalizează cu noul iPhone Xs Max se numără Samsung Galaxy S9+, Huawei P20 Pro și LG G7 ThinQ.

Huawei P20 ProSamsung
Galaxy S9+
LG G7 ThinQApple iPhone Xs Max
Ecran6,1″, 2244 x 10806.2″, 2960×14406.1″, 3120 x 14406.5″, 2688×1242
ChipsetHiSilicon Kirin 970Exynos 9810Qualcomm Snapdragon 845Apple A12
Procesorocta-coreocta-coreocta-corehexa-core
GraficaMali-G72Mali-G72Adreno 630Apple GPU
RAM6 GB6 GB4 GBN/A
Memorie128 GB64/128/256 GB64/128GB64/256 GB
Conectivitate4G+Wi-Fi4G+Wi-Fi4G+Wi-Fi4G+Wi-Fi
Camera foto40MP + 20MP + 8 MP, 3x zoomdual 12 MP, 2x zoomdual 16dual 12 MP, 2x zoom
Acumulator4000 mAh3500 mAh3000 mAhN/A
OSAndroid 8.1Android 8.0Android 8.0iOS 12
Dimensiuni155 x 73,9 x 7,8 mm157,5 x 73,6 x 8,2153.2 x 71.9 x 7.9157.5 x 77.4 x 7.7 mm
Greutate180 grame189 grame162 grame208 grame

Funcții importante

Patru telefoane de la 4 producători diferiți. Și totuși, designul este unul foarte asemănător. Acest lucru nu s-a petrecut brusc, ci în decursul ultimilor ani, pe măsură ce producătorii au renunțat la clasicul buton Home și au îngustat puternic marginile. Dintre cele 4 telefoane, Galaxy S9+ face notă discordantă datorită absenței notch-ului, acea porțiune tăiată din partea superioară a ecranului, care generează în continuare numeroase controverse: unii apreciază “inovația”, alții o detestă, în timp ce nu puțini sunt indiferenți la acest aspect. Prin urmare, cei care o detestă au mai puține opțiuni din care să aleagă.

Pe lângă design, și construcția este una asemănătoare, întrucât producătorii mizează puternic pe materiale premium. Indiferent de alegerea pe care o vei face te vei alege cu un terminal construit din carcasă de metal și sticlă pe partea din spate, dar și cu un telefon rezistent la praf și apă în limitele rezonabile oferite de standardele IP67 și IP68. iPhone Xs Max, Galaxy S9+ și G7 ThinQ oferă un ușor avantaj aici, întrucât pot rezista și în apă cu o adâncime de 1.5 metri, comparativ cu “numai” un metru în cazul rivalilor.

Dacă privim sumar specificațiile tehnice, am putea fi tentați să credem că producătorii mizează aici pe diversitate. Totuși, tehnologiile mature fac ca diferențele reale să fie mai degrabă insesizabile de utilizatorii obișnuiți. Cu excepția lui G7 ThinQ, care mizează pe Qualcomm Snapdragon 845, toți ceilalți producători au optat pentru propriile chipset-uri: Exynos 9810 în cazul lui S9+, HiSilicon Kirin 970 pentru P20 Pro și Apple A12 pentru iPhone Xs Max.

Memoria RAM este foarte generoasă în cele mai multe cazuri, iar cei “numai” 3 GB RAM oferiți (probabil) de iPhone Xs Max sunt ușor de explicat datorită optimizării mai bune a sistemului de operare.

Între timp, memoria internă este de cel puțin 64 GB (G7 ThinQ și iPhone Xs Max) și ajunge la cel puțin 128 GB pentru S9+ și P20 Pro.

Ca de obicei, camera foto este un alt departament unde întâlnim o serie de diferențe între soluțiile adoptate de producători. De exemplu, Galaxy S9 Plus permite realizarea unor fotografii cu diafragmă variabilă, un avantaj real pentru obținerea unor imagini de calitate atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Între timp, G7 ThinQ oferă un obiectiv superangular adresat celor care fotografiază în special peisaje.
În schimb, Huawei P20 Pro iese în evidență prin senzorul dual color și monocrom, dar și prin senzorul suplimentar cu zoom optic 3X, mai mare decât zoom-ul de 2X oferit pe iPhone X și S9+.

La capitolul software, iPhone Xs Max face ca de obicei notă discordantă prin sistemul de operare iOS 12, în timp ce restul telefoanelor folosesc diverse versiuni de Android 8 Oreo. Chiar și așa, experiențele de utilizare sunt diferite prin prisma interfețelor proprietare folosite de producători, iar Samsung Experience 9.0 este probabil cel care introduce cele mai multe modificări la Android. Huawei P20 Pro mizează pe EMUI 8.1, iar LG pe UX 6.0+, ambele oferind o interfață mai apropiată de cea a Androidului clasic. Practic, fără să greșim prea mult, putem spune că la nivel software există cele mai mari diferențe.

În privința autonomiei, Huawei P20 Pro iese în evidență prin acumulatorii de câte 4.000 mAh, în timp ce G7 ThinQ se oprește la pragul de 3.000 mAh. Galaxy S9+ este chiar între cei doi rivali, cu acumulatorul său de 3.500 mAh, în timp ce lucrurile sunt ca de obice neclare în tabăra Apple. Suntem siguri că bateria lui iPhone Xs Max nu este tocmai impresionantă, dar în același timp știm că autonomia nu va dezamăgi.

Preț și disponibilitate

Dintre cele 4 smartphone-uri din acest comparativ, LG G7 ThinQ este de departe cel mai accesibil, întrucât poate fi achiziționat pentru aproximativ 2.800 de lei. Huawei P20 Pro este disponibil pe piață pentru circa 3.500 lei, în timp ce prețul recomandat pentru Samsung Galaxy S9+ este de asemenea de 3.500 lei.

Lucrurile se schimbă însă radical în cazul lui iPhone Xs Max. La lansare, cel mai mare telefon din istoria Apple va costa echivalentul a circa 5.800 de lei, adică va fi de peste două ori mai scump decât G7 ThinQ și cu peste 50% mai scump decât ceilalți rivali principali.

Concluzii

Segmentul telefoanelor cu ecran de peste 6 inch este practic complet pentru anul 2018 după lansarea lui iPhone Xs Max, care se alătură astfel unor modele precum Galaxy S9+, Huawei P20 Pro și LG Q7 ThinQ. Toate oferă un design elegant și, în bună măsură, apreciat de utilizatori, dar și platforme puternice pentru rularea oricărui tip de conținut.

Alegerea finală depinde astfel de preferințele personale, iar cei care nu apreciază Android au ca alternativă iPhone Xs Max, care vine însă și cu dezavantajul unui cost semnificativ mai ridicat. În schimb, cei care nu apreciază notch-ul nu au prea multe variante la dispoziție, întrucât Galaxy S9+ este singurul care respectă ecranul “tradițional” dintre reprezentanții acestui test.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri