Oferta Orange pentru studenţi: afli gratuit prin SMS notele de la examene

Orange a lansat în această săptămână o ofertă inedită pentru studenţii Academiei de Studii Economice din Bucureşti: aceştia pot afla gratuit prin SMS ce note au luat la examene.

Procedura de activare a serviciului este foarte simplă: trebuie doar să trimiţi un SMS cu tarif normal la numărul scurt 273 cu numărul matricol, număr pe care îl găseşti pe legitimaţia de student sau pe pagina personală de student de pe site-ul ASE.

Pe lângă notele primite la examene în timpul sesiunilor, serviciul te va ţine la curent cu modificările apărute în orarul grupei tale şi cu informaţii importante de ultimă oră din facultatea ta, cum ar fi noutăţi despre bursele de studiu, cazarea în cămine sau oferte de muncă.

Dacă ulterior vrei să renunţi la acest serviciu, trebuie doar să trimiţi un SMS cu textul STOP la numărul cu tarif normal 273.

De unde ştie Orange notele mele de la examene?

ASE oferă o platformă online prin care fiecare student îşi poate activa propriul cont pentru a avea acces pe internet la informaţii precum notele de la examene şi orar, care sunt înregistrate în sistem de profesori.

Orange nu a oferit detalii despre modul în care obţine aceste informaţii, motiv pentru care ideea următoarea este pur personală şi s-ar putea să nu reflecte realitatea: Orange a încheiat un parteneriat cu ASE prin care a obţinut acces la aceste informaţii şi le transmite prin SMS studenţilor care îşi activează serviciul.

Studentii ASE au o pagina personala unde pot afla notele de la examene

Alte beneficii

Studenţii ASE care îşi activează acest serviciu beneficiază şi de alte facilităţi, printre care se numără minute, SMS-uri şi internet pentru client şi prietenii săi (cantitatea nu este precizată) şi reduceri speciale în magazinele Himalaya, Pizza Hut, KFC şi Reaction (reducerile exacte nu sunt precizate).

Utilitatea şi extinderea serviciului

Noul serviciu lansat de Orange se poate dovedi util pentru studenţii ASE, care pot afla astfel imediat notele pe care le-au luat la examene fără să se mai conecteze la pagina personală de pe site-ul oficial sau să se mai deplaseze special la facultate.

Un astfel de serviciu contribuie la informatizarea învăţământului superior din România, însă extinderea acestuia depinde de existenţa unei platforme online pentru studenţi. Din păcate, ASE este una dintre puţinele instituţii care au dezvoltat o astfel de platformă online, motiv pentru care este puţin probabil ca studenţii altor facultăţi să beneficieze de servicii similare.

Vă reamintim că Orange a lansat în această săptămână şi o modalitate mai simplă de achiziţionare a unei călătorii cu metroul, tot printr-un serviciu de tip SMS.

Sursa foto: sxc.hu

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!