GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy A8 2018 review: Infinity Display pentru clasa mid-range

Testat pe data de 6 februarie 2018
Pe scurt: Samsung Galaxy A8 2018 oferă o carcasă solidă din metal și sticlă, un ecran excelent, o platformă hardware bună, un sistem de operare fluid și dotări bogate, dar este în opinia noastră tras în jos de prețul prea mare și de designul mai puțin elegant decât cel al generației anterioare.
Produs testat: Samsung Galaxy A8 2018   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4/5    Pret: 2300 Lei

Lansat chiar în zorii anului 2018, Samsung Galaxy A8 2018 este telefonul cu care compania sud-coreeană va acoperi o bună parte din cererea pentru telefoane mid-range de-a lungul viitoarelor douăsprezece luni. Un telefon puternic, elegant și dotat, chiar dacă puțin cam scump în momentul lansării, Galaxy A8 2018 marchează o evoluție  interesantă pentru cunoscuta gamă intermediară de telefoane Galaxy A. 

Galaxy A8 nu este un nume necunoscut, însă noul telefon Samsung nu are nici o legătură cu poziția ocupată de modelul precedent din 2016. Într-adevăr, gama Galaxy A a trecut printr-o schimbare majoră de nomenclator, iar singurele telefoane care vor face parte din ea în cursul lui 2018 sunt Galaxy A8 și Galaxy A8+.

Aceasta nu este prima promisiune de simplificare a catalogului de produse făcută de Samsung, însă sperăm că inițiativa va avea mai mult succes decât cea anunțată în 2014 și rămasă neonorată. 

După cum este lesne de observat, gama Galaxy A urmează șablonul de denumiri al gamei superioare Galaxy S și oferă numai două telefoane care sunt departajate doar de dimensiunea ecranului, capacitatea bateriei și capacitatea memoriei RAM și de stocare. Din acest punct de vedere, putem considera că Galaxy A8 este urmașul moral al faimosului și popularului Galaxy A5 2017, în timp ce mai marele Galaxy A8+ este echivalentul modelului anterior Galaxy A7 2017. 

Odată clarificată această schimbare de denumire și încadrare, să vedem însă ce ne oferă noul telefon cu care Samsung va încerca să atragă amatorii de telefoane puternice, dar totodată ceva mai ieftine, în cursul acestui an. 

Specificații Samsung Galaxy A8 2018 

  • ecran: 5.6”, S-AMOLED, 2220 x 1080 pixeli, Gorilla Glass
  • procesor: Exynos 7885 (2 x ARM Cortex-A73, 6xARM Cortex-A53)
  • memorie: 4 GB RAM
  • memorie internă: 32 GB, MicroSD (maximum 256 GB)
  • cameră foto: 16 MP, PDAF, F/1.7, FullHD; 16 + 8 MP, F/1.9 (frontal)
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0
  • sistem de operare: Android 7.1
  • acumulator: Li-Ion de 3000 mAh, nedetașabilă
  • dimensiuni: 149,2 x 70,6 x 8,4 mm
  • greutate: 172 grame
  • altele: USB 2.0 Type-C, protecție IP68, senzor amprentă, NFC, încărcare rapidă, ANT+

Ce ne-a plăcut 

Dacă ar fi să caracterizăm pe scurt designul noului telefon Samsung, am putea spune că acesta preia în proporție de 66% designul modelului anterior Galaxy A5 de anul trecut, în timp ce adaugă și câteva elemente pe care le cunoaștem de la mai marele și mai puternicul Galaxy S8. Gama A a primit o bine meritată actualizare de design în 2017, și era păcat că acele elemente să fie deja aruncate la coș, Samsung adăugând acum doar un ecran cu raport de aspect 18,5:1 și o mască frontală simplificată. 

Carcasa telefonului este construită în jurul unei rame metalice masive cu profil rotunjit care acoperă integral toate muchiile telefonului. Aceasta este întreruptă doar de către elementele izolatoare care separă diferitele secțiuni care sunt folosite pentru antene și, evident, de butoane, difuzor, conector și perforațiile celor două microfoane, dându-i astfel telefonului un aspect elegant, dar totodată solid. 

samsung-galaxy-a8-2018_01

Samsung Galaxy A8 2018: o carcasă mai îngustă și mai înaltă

Partea din spate este acoperită integral cu o foaie de sticlă aproape plată. La fel ca la modelul Galaxy A5 de anul trecut, această suprafață se termină cu muchii plate în partea de sus și de jos, însă marginile din stânga și dreapta sunt curbate pentru a se încadra fluid și elegant cu rama metalică care o încadrează. Deoarece camera foto, blițul și nou sositul senzor pentru amprente sunt îngropate în suprafața de sticlă, partea din spate a telefonului este perfect plată. 

samsung-galaxy-a8-2018_10

Samsung Galaxy A8 2018: un sandviș de metal și sticlă

Cele mai multe schimbări se observă însă în zona frontală. Samsung pare să fi adoptat definitiv formatul de ecran 2:1, iar Galaxy A8 2018 oferă și el un panou înalt cu colțuri rotunjite așa cum am văzut la Galaxy S8. Deoarece vorbim de un telefon mai ieftin, ecranul nu este curbat, ci este doar acoperit cu un strat Gorilla Glass 2.5D cu muchii rotunjite, însă cam toate celelalte idei aplicate acum un an pe gama de vârf se regăsesc și la noua gamă Galaxy A. 

Samsung Galaxy A8 2018: spate plat acoperit integral cu sticlă

Astfel, Samsung a renunțat la butoanele din josul ecranului, fie ele mecanice sau capacitive, iar zonele din josul și susul ecranului au o suprafață foarte mică. Din acest motiv, și senzorul pentru amprente a fost relocat pe spatele telefonului, o schimbare pe care unii o vor vedea favorabil, în timp ce alții o vor critica. 

samsung-galaxy-a8-2018_05

Samsung Galaxy A8 2018: mască frontală simplificată fără butoane

Muchiile ecranului au o lățime care poate fi considerată doar acceptabilă, iar rama metalică care încadrează partea frontală le face un deserviciu deoarece le face să pară și mai late. Privind însă în ansamblu, Galaxy A8 2018 este un sandviș de metal și sticlă care constituie o îmbinare plăcută între elementele pe care le-am văzut acum un an la gamele Galaxy S și Galaxy A. 

samsung-galaxy-a8-2018_09

Samsung Galaxy A8 2018: o carcasă frumoasă și bine făcută

Restul de detalii se încadrează în nota de calitate superioară cu care Samsung ne-a obișnuit deja. Telefonul oferă două tăvițe pentru cartele SIM bine camuflate, una laterală pentru cel principal și una superioară pentru cel secundar și pentru MicroSD, butoane metalice discrete, dar ușor de regăsit și cu un mecanism bun, un difuzor mic amplasat pe marginea laterală dreaptă, o schimbare cunoscută deja de la Galaxy A5 2017 și un conector USB Type-C, care din păcate nu oferă însă decât ratele de transfer specifice USB 2.0. 

samsung-galaxy-a8-2018_08

Samsung Galaxy A8 2018: USB Type-C, dar limitat la viteza USB 2.0

Punând capăt acestei secțiuni, Galaxy A8 2018 este telefon frumos și foarte bine construit care nu este tras în jos decât de marginile cam groase ale ecranului și de sunetul puțin cavernos emis de spatele de sticlă în zona bateriei. Carcasa are o rigiditate excelentă, finisaje sunt bune, materialele sunt mai puțin alunecoase decât am fi crezut, iar construcția oferă în plus și rezistență la praf și apă, satisfăcând astfel pretențiile pe care le avem de la un telefon mid-range de calitate.  

Cea mai importantă schimbare survenită în acest an în gama Galaxy A este, fără îndoială, trecerea la ecranele cu raport de 2:1 (mai exact 18,5:9, în cazul Samsung). Denumit Infinity Display de către producătorul sud-coreean, ecranul înalt cu colțuri rotunjite se pare că a fost suficient de popular pe Galaxy S8/S8+ și Note 8 pentru a putea fi utilizat și la gama imediat inferioară Galaxy A. 

Samsung Galaxy A8 2018 oferă astfel un ecran cu diagonală de 5,6″ și rezoluție de 2220 x 1080 pixeli, densitatea de 441 fiind excelentă și oferind o lizibilitate foarte bună chiar și în cazul fonturilor cu dimensiuni reduse. Panoul AMOLED folosit de Samsung este excelent, așa cum de altfel ne și așteptam, și oferă un nivel de negru excelent, un contrast teoretic infinit, o luminozitate foarte bună și unghiuri de vedere perfecte. Lizibilitatea în lumina solară directă este foarte bună, iar tratamentul oleofobic este și el eficient. 

samsung-galaxy-a8-2018_04

Samsung Galaxy A8 2018: ecran AMOLED cu raport 2:1 și colturi rotunjite

Pentru îmblânzirea culorilor agresive specifice AMOLED, software-ul oferă patru șabloane de calibrare care permit alegerea între un ecran care să sară în ochi, unul cu o dinamică intermediară bună pentru vizionarea conținutului media și una care se apropie de culorile unui ecran IPS standard. Samsung a făcut o treabă grozavă la acest capitol, acuratețea coloristică fiind excelentă și completând astfel un ecran foarte bun. 

Despre utilitatea ecranelor cu raport de aspect 2:1 am mai vorbit, LG și Samsung fiind primele companii care au făcut acest pas cu telefoanele LG G6 și Samsung Galaxy S8. Fără a ne repeta, vom menționa că raportul 2:1 oferă un câmp vizual mai larg pentru aplicațiile VR, un compromis mai bun între raportul 16:9 specific HDTV și cel 2,39:1 specific filmelor de cinema și permite creșterea dimensiunilor ecranului fără a face telefonul prea lat. Punctele negative ar fi vizualizarea cam enervantă în cazul paginilor Web, cărților digitale sau oricare alt tip de conținut gândit mai degrabă pentru raportul de aspect 4:3, precum și eventualele compatibilități șubrede cu aplicațiile care folosesc o interfață neredimensionabilă. 

Platforma hardware este construită în jurul unui cip Samsung Exynos 7885, un produs mid-range abia lansat. Deși incrementarea mică a numărului de versiune de la modelul Exynos 7880 din Galaxy A5 2017 ne-ar putea face să credem că nu vom primi prea mult în plus, adevărul stă puțin astfel. 

Fabricat în același proces de litografiere pe 14 nm, Exynos 7885 oferă tot o configurație cu opt nuclee, însă două dintre nucleele ARM Cortex-A53 sunt înlocuite cu mult mai puternice modele ARM Cortex-A73. Saltul de putere de procesare este astfel palpabil, iar interfața grafică a primit și ea o actualizare minoră deoarece folosește acum un ARM Mali-G71 într-o configurație cu două unități de unități de procesare. 

După cum se observă din rezultatele testelor, saltul de putere de procesare pe CPU este sesizabil în cele mai multe teste care pun accentul pe el. Schimbarea interfeței grafice nu este tot atât de vizibilă, Galaxy A8 2018 fiind ceva mai rapid decât Galaxy A5 2017, însă nu cu mult. Procesorul rămâne însă unul puternic și cu eficiență energetică foarte bună, singurul cip rival care-l depășește în același segment de piață fiind probabil doar noul Qualcomm Snapdragon 660. În plus, nici căldură degajată nu este prea mare, spatele telefonului devenind doar vag cald chiar și după sesiuni mai îndelungate de jocuri. 

Configurația hardware este completată de un 4 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă cu viteze la citire și scriere destul de bune, un set complet de senzori (barometru, magnetometru, giroscop șamd) și conectivitate radio bogată (Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, LTE Cat 11). Din păcate, conectorul USB Type-C este limitat tot la standardul 2.0 și nu oferă ratele mai mari de transfer de care am fi beneficiat în cazul USB 3.0/3.1. 

Senzorul pentru amprente, mutat acum pe spate, a fost îmbunătățit vizibil. Deși suprafața lui este cam mică, ceea ce-l va face uneori cam greu de nimerit, acesta are o sensibilitate excelentă și o viteză mare de reacție. Deși nu sunt un simpatizant al senzorilor poziționați pe spatele carcasei, preferându-i pe cei frontali așezați sub ecran, recunosc că nu am putut să mă plâng în acest caz decât de necesitatea curățării frecvente a obiectivului camerei foto, care este ușor de nimerit accidentat. 

Samsung Galaxy A8 2018: Dual SIM și MicroSD care pot fi folosite toate trei în același timp

Bateria nedetașabilă cu o capacitate de 3000 mAh a oferit o autonomie bună, lucru de așteptat ținând cont de platforma hardware. În condiții normale de lucru, care implică utilizarea pentru un timp de ecran zilnic de circa 5 ore, activarea conexiunilor Wi-Fi și 4G câte 8 ore pe zi și folosirea sincronizărilor push pentru mail, Facebook, Twitter și altele, telefonul a reușit să ofere în medie vreo 43 de ore de autonomie, ceea ce înseamnă că poate supraviețui de-a lungul a două zile de utilizare. Primele două dintre cele șase cicluri de încărcare cu care am estimat autonomia au fost sub așteptări, suspectul principal fiind ecranul Always-On Display, însă nu știu dacă a fost doar vorba de o coincidență, un bug sau altceva. 

samsung-galaxy-a8-2018_06

Samsung Galaxy A8 2018: o cameră foto bună, dar cam banală

Camera principală folosește un senzor Samsung S5K2P6, o componentă cu rezoluție de 16 MP, focalizare de detecție de fază, dimensiuni de 1/2,8″ și pixeli de 1.12µm care folosește tehnologia de producție ISOCELL. Acesta este completat de un obiectiv cu diafragmă F/1.7 cu unghi de deschidere de 78 de grade și un bliț banal cu un singur LED. 

Camera este astfel una banală, care nu oferă nici o facilitate ieșită din comun, și este regretabil că Samsung nu a readus în acest segment de preț și stabilizarea optică pe care am văzut-o ultima dată pe Galaxy A5 2016.

Chiar dacă nu promite nimic spectaculos, camera oferă rezultate bune. Imaginile capturate au culori plăcute care nu exagerează prea mult cu saturația, expunere în general corectă, contrast bun și o dinamică suficientă. Camera oferă și HDR făcut într-un singur pas, care îmbunătățește vizibil captura atunci când diferențele de luminozitate între zonele iluminate și cele umbrite sunt mari. Algoritmii de post-procesare care înlătura zgomotul de imagine sunt buni, singura lor problemă fiind exagerarea ocazională a contrastului detaliilor fine, însă fără a crea artefacte cu adevărat deranjante 

Obiectivul cu diafragmă luminoasă se comportă bine și în lumina slabă. Fără a putea concura, din motive evidente, cu telefoane care oferă sisteme avansate de stabilizare optică și digitală, Galaxy A8 2018 reușește să obțină imagini clare cu un nivel de zgomot acceptabil. 

Captura video se face la rezoluție Full HD și are cam aceiași parametri de imagine ca în cazul capturii foto, fiind ajutată suplimentar și de o stabilizare electronică. Fișierul rezultate are un bitrate suficient pentru păstrarea unui nivel rezonabil de detalii și un sunet acceptabil, acesta din urmă fiind subminat de o dinamică cam redusă și un nivel sonor prea ridicat. Păcat că Samsung nu a implementat și filmarea la rezoluție UHD, deși cipul Exynos 7885 este capabil de așa ceva.

Camera duală frontală este promițătoare pentru amatorii de selfies, Samsung preocupându-se mai mult de aceasta decât de camera foto principală. Camera frontală de bază folosește un senzor Samsung S5K3P8, un model cu rezoluție de 16 MP, dimensiuni de 1/3,1″ și pixeli de 1.0µm, care este completat de un obiectiv cu diafragmă F/1.9 și unghi de deschidere de 76 de grade. Cea de-a doua cameră folosește un senzor Samsung S5K4H8 cu rezoluție de 8 MP, dimensiuni de 1/4,0″ și pixeli de 1.12µm, care este completat de un obiectiv cu aceeași diafragmă, dar un unghi de deschidere mai larg de 85 de grade. 

samsung-galaxy-a8-2018_07

Samsung Galaxy A8 2018: cameră frontală duală pentru selfies mai bune

Împerecherea acestor două module foto este, sincer să fiu, cam neinspirată deoarece nu oferă practic decât o singură facilitate utilă: modificarea artificială a profunzimii de câmp pentru a obține acel mult dorită evidențiere a subiectului și un bokeh acceptabil. ASUS, de pildă, oferă o cameră frontală secundară superangulară care este bună pentru selfie-uri panoramice, însă la Samsung comutarea pe camera secundară nu aduce un salt prea mare de utilitate deoarece diferența dintre cele două obiective este cam mică: focale de 24, respectiv 27 milimetri (FF eq). 

Singura opțiune cu adevărat utilă este defocalizarea fundalului prin intermediul opțiunii denumită, cam neinspirat, Live Focus. Aceasta funcționează numai în cazul camerei frontale cu senzor de 16 MP și oferă, după cum se vede în exemplele atașate, una dintre cele mai bune procesări întâlnite până acum deoarece nu produce artefacte vizibile în jurul contururilor și nici nu se lasă ușor păcălită de subiecte non-umane cu multe detalii, cum ar fi de pildă bonsaiul din imagine. 

Chiar dacă nu veți apela prea des la această opțiuni, camera frontală rămâne una excelentă, aceasta oferind un nivel bun de detalii, culori frumoase, contrast ridicat și dinamică suficient de bună. Ambii senzori oferă cam același nivel de calitate, cel secundar cu lățime de câmp mai ridicată fiind însă mai puțin grozav în lumina slabă. 

Interfața camerei este foarte simplă și nu oferă prea multe opțiuni, iar cei care nu vor să-și bată capul se vor bucura de un mediu prietenos bazat pe gesturi prin care cu o singură mișcare poți deschide meniul lateral cu filtre, pe cel cu moduri de lucru sau poți comuta la camera frontală. Pentru cei mai pretențioși există și un mod manual, care permite ajustarea după preferințe a balansului de alb, a sensibilității și a expunerii. 

Despre software nu putem spune prea multe deoarece este practic identic cu ce am văzut deja pe Galaxy S8 și Note 8, oferind astfel un mediu grafic mai aerisit care preia multe dintre elementele native Android. 

samsung-galaxy-a8-2018_03

Samsung Galaxy A8 2018: Always On Display este o adiție utilă

Față de vechile versiuni de software, ecranul Always On a fost revizuit și oferind acum mai multe moduri de lucru, cum ar fi ceas digital, ceas analogic, calendar sau ramă foto, nelipsind bine înțeles notificările interactive și integrarea cu noul buton Home tactil. 

În mod implicit, lista de aplicații App Drawer nu are un buton dedicat, aceasta putând fi deschisă și închisă cu o mișcare verticală pe ecran. Cei care nu acceptă acest mod de lucru pot reveni la modul standard de lucru Android sau, dimpotrivă, pot opta pentru un mod de lucru similar iOS în care toate pictogramele sunt puse pe ecranele principale iar App Drawer nici măcar nu mai există. 

Pictogramele au un fundal omogen, ceea ce compensează într-o oarecare măsură lipsa de consecvență Android, însă utilizatorii pot renunța la acest artificiu. Opțional, poate fi aleasă și matricea de pictograme afișate pe ecran între 4×5, 4×6 și 5×5, iar această opțiune este oferită și pentru App Drawer și Notification Area. 

Suportul multi-windows din Android 7.0 a fost îmbunătățit cu opțiune pentru redimensionare liberă, înlocuire după bunul plac și fixarea unei aplicații sau chiar a unei singure bucăți din interfața ei. La aceste opțiuni se adaugă și altele particularizate de Samsung, cum ar fi suportul pentru teme de interfață, posibilitatea utilizării a două sesiuni a unei singure aplicații pentru a compensa cu lipsa suportului pentru conturi multiple, utilizarea cu o singură mână prin redimensionarea ecranului, Game Mode și altele. 

Modulul de telefonie nu pare schimbat prea mult de la generația anterioară deoarece prestația este similară. Sistemul cu două microfoane oferă o captură cu fidelitate suficient de bună și o atenuare eficientă a zgomotului de fundal. Casca telefonică are un volum bun, însă oferă o fidelitate sub așteptări, aceasta fiind o hibă pe care au mai avut-o și alte telefoane Samsung cu carcasă etanșă. 

Difuzorul principal are un volum ridicat și o fidelitate acceptabilă, fiind suficient de bun pentru jocuri, vizionări YouTube sau alte surse media care nu necesită în mod neapărat o redare la parametri superiori. Galaxy A8 2018 nu a abandonat ieșirea audio de 3,5 milimetri pentru căști, producătorul părând nedispus să facă această mutare, și oferă un etaj audio de bună calitate cu volum ridicat, sunet cu fidelitate excelentă și opțiuni bogate de post-procesare. 

samsung-galaxy-a8-2018_12

Samsung Galaxy A8 2018: un player portabil de nădejde

Căștile oferite în pachet vor fi probabil suficient de bune pentru cei mai mulți dintre utilizatori, iar cei care au căști mai bune vor putea beneficia de suportul unui amplificator intern de bună calitate. 

Ce nu ne-a plăcut 

Principala problemă a noului Samsung Galaxy A8 2018 este prețul prea piperat. Oferit la un preț de circa 2300 lei, acesta este mult mai scump decât predecesorul Galaxy A5 2017, care a fost lansat la un preț de circa 1999 lei. 

Acest preț mare face ca Galaxy A8 2018 să concureze direct cu telefoane precum Huawei P10 sau LG G6, care fac parte din ofertele de anul trecut, dar care rămân totuși telefoane de vârf care oferă procesoare mai puternice și camere foto duale cu stabilizare optică, focalizare multiplă, înregistrare UHD și alte artificii. Mai mult, Galaxy A8 2018 se apropie periculos și de mai marele și mult mai dotatul Samsung Galaxy S8, care se vinde în prezent la un preț de 2999 lei, dar care coboară ocazional pe la 2700 lei. 

Se pare că Samsung a avut mici dificultăți cu împachetarea componentelor interne într-o carcasă mai îngustă deoarece telefonul este mai gros decât predecesorul său cu circa jumătate de milimetru. Deoarece și mărirea ecranului a adus cu sine o inerentă creștere în greutate iar rama metalică este mai lată și mai proeminentă, Galaxy A8 2018 este mai butucănos și mai puțin elegant decât modelele generației anterioare Galaxy A. 

Camera foto, deși oferă o prestație bună, este prea simplă și nu oferă stabilizare optică sau înregistrare video UHD, ambele lacune fiind cam greu de înghițit în cazul unui telefon cu un preț mai mare de 2000 de lei și lansat în 2018. 

În final, este regretabilă utilizarea versiuni 7.1.1 a sistemului de operare Android în condițiile în care Android 8.0 este lansat oficial de patru luni, însă sperăm că actualizarea la Oreo nu va întârzia prea mult. 

Preț și disponibilitate 

Samsung Galaxy A8 2018 este oferit la un preț de 2300 de lei pentru configurația Dual SIM cu o capacitate de stocare internă de 32 GB. Există însă semne încurajatoare deoarece Orange a avut o campanie în care a vândut telefonul deblocat la un preț de circa 1800 de lei, o sumă în mod vădit mult mai rezonabilă. Pentru o ofertă actualizată, puteți verifica prețurile și disponibilitatea aici sau aici. 

Samsung Galaxy A8 2018 concurează în prezent cu telefoane precum Nokia 8, LG G6 sau Huawei P10, toate acestea oferind platforme hardware mai puternice, camere foto duale (cu implementări diferite) care au specificații și opțiuni mai bune și ecrane cu rezoluție mai mare (cu excepția P10). 

Concluzii 

Noua ofertă mid-range a celor de la Samsung este atractivă din multe puncte de vedere, Galaxy A8 2018 oferind o carcasă solidă din metal și sticlă, un ecran excelent, o platformă hardware bună, un sistem de operare fluid și dotări bogate. Acesta este tras însă în jos de prețul prea mare, care nu rezonează prea grozav cu specificațiile cam banale ale camerelor foto, mai ales în condițiile în care concurența oferă mai mult la același preț, iar designul a pierdut parțial eleganța generației anterioare. 

Pro: 

  • carcasă solidă din metal și sticlă 
  • ecran excelent 
  • platformă hardware performantă 
  • captură foto/video bună 
  • autonomie mare 

Contra: 

  • preț 
  • camere foto banale pentru gama 2000+ lei 
  • lansat cu Android 7 în 2018 
  • mai puțin elegant decât predecesorul său

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri