GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Note 2 sau Galaxy Note, Galaxy S3, iPhone 4S – Marea înfruntare

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung Galaxy Note 2 pătrunde pe o piaţă saturată de smartphone-uri de top şi concurează inclusiv cu alte două gadgeturi ale aceluiaşi producător: Galaxy Note şi Galaxy S3.

Dacă la început erau privite ca o ciudăţenie a industriei IT&C, smartphone-urile cu ecran de aproximativ 5” atrag din ce în ce mai mulţi cumpărători, aparent tocmai datorită avantajului unui ecran mai mare.

Noul Samsung Galaxy Note 2 lansat de Samsung la IFA 2012 este poate cazul dus cel mai mult la extrem: ca şi cum 5” nu era deja un prag psihologic suficient, noul gadget are un display de 5.5” care îl apropie mai mult de conceptul unei tablete decât de cel al unui smartphone.

Ai aflat deja primele noastre impresii despre Galaxy Note 2 într-un articol publicat chiar în febra evenimentelor de la IFA 2012, însă tot atunci am fost curioşi să aflăm cum se comportă acesta comparativ cu alte smartphone-uri de acest gen. Iar prima comparaţie nu putea fi decât…

Samsung Galaxy Note 2 vs. Samsung Galaxy Note

Cele doua generatii Galaxy Note fata in fata

Comparativ cu prima generaţie lansată în septembrie 2011, Galaxy Note 2 are un ecran sensibil mai mare (5.5” vs. 5.3”) şi aparent mai luminos, însă păstrează un format asemănător prin micşorarea marginilor.

La capitolul construcţie am remarcat însă plasticul lucios care, pe lângă faptul că va atrage numeroase amprente, nu este în opinia noastră un bun indicator pentru un produs premium.

Ca dotări hardware, diferenţa majoră este la nivelul procesorului: chiar dacă ambele au chipset proprietar Exynos bazat pe ARM Cortex A9, Galaxy Note 2 are procesor quad-core de 1.6 GHz comparativ cu unitatea dual-core de 1.4 GHz regăsită pe Galaxy Note.

Puse una lângă alta, cele două generaţii de Galaxy Note arată cam aşa:

Samsung Galaxy Note 2 vs. Samsung Galaxy S3

Bazate pe o filosofie de design comună (inclusiv în privinţa carcasei spate din plastic lucios), cele două smartphone-uri diferă în primul rând prin mărimea ecranului, întrucât cel prezent pe Galaxy S3 are “doar” 4.8”. Evident, asta înseamnă că Galaxy Note 2 este mai mare şi aparent mai butucănos, dar în acelaşi timp este şi uşor mai rapid, parţial datorită noului Android 4.1 Jelly Bean.

Platforma hardware este la rândul ei asemănătoare: aceeaşi rezoluţie a ecranului şi acelaşi chipset proprietar Exynos 4412 cu grafică Mali 400MP şi procesor quad-core, doar că cel de la Galaxy Note 2 este tactat la 1.6 GHz în loc de 1.4 GHz. Galaxy Note 2 are de asemenea o cantitate dublă de memorie RAM, dar camerele foto sunt practic identice.

Să nu uităm însă principalul avantaj pe care mizează Galaxy Note 2: S-Pen, stylus-ul care îţi permite să iei rapid notiţe şi, de ce nu, să-ţi demonstrezi talentul de artist.

Samsung Galaxy Note 2 vs. iPhone 4S

Dacă îl întrebi pe colegul meu Andrei cum arată o confruntare între iPhone 4S şi Galaxy Note 2, răspunsul său va fi simplu: ca una între David şi Goliat.

Nici nu este de mirare, pentru că nu prea poţi compara un smartphone gigant de 5.5” cu unul care face parte din clasa de jos din acest punct de vedere la cei 3.5” ai săi.

În plus, întrucât telefonul Apple a fost lansat cu aproape un an în urmă, are un hardware net inferior celui prezent pe Galaxy Note 2, iar diferenţele sunt atât de mari încât mai degrabă te îndrumăm spre paginile de prezentare ale celor două produse (aici şi aici).

Toate acestea îl dau că aparent câştigător pe Galaxy Note 2, însă ar fi o greşeală să cădem în această capcană. Dacă mă întrebi pe mine, un smartphone de 3.5” va avea mai mult succes decât unul de 5.5”, fie doar şi pentru că este mai uşor de utilizat pe post de telefon mobil, dar cu atât mai mult dacă este vorba despre un produs Apple.

Care este însă părerea lui Andrei despre această luptă? Mai bine te las pe tine să descoperi în al treilea şi ultimul comparativ de la IFA 2012:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri