GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune căşti pentru calculator şi laptop – solutii ieftine

Autor: Echipa Giz.ro

Căştile pentru PC sunt periferice care nu trebuie să-ţi lipsească din casă, iar oferta de căşti ieftine şi bune este atât de variată încât cu siguranţă vei găsi un model potrivit pentru tine.

Chiar dacă de cele mai multe ori îţi place să asculţi muzică la boxe, în special dacă ai unele puternice, vor apărea situaţii în care vei fi nevoit să foloseşti căştile, pentru a nu-i deranja pe cei din jur, iar această situaţie se aplică în special la locul de muncă.

Oferta de căşti bune pentru calculator şi laptop este una foarte variată, iar preţurile sunt într-o continuă scădere, astfel că este greu de crezut că nu vei găsi un model care să se potrivească cerinţelor tale.

Pe lângă preţ, trebuie însă să fii atent şi la calitatea audiţiei, design, construcţie şi, de ce nu, la lungimea firelor. De asemenea, trebuie să te gândeşti dacă vrei căşti cu microfon, iar noi spunem că merită, pentru nu se ştie niciodată când vei vorbi pe internet cu o rudă plecată în străinătate.

A4Tech HS-5P – 26 RON

Printre cele mai populare căşti din România se numără şi A4Tech HS-5P, care au o impedanţă de 32 Ohm şi o frecvenţă de răspuns cuprinsă între 20 – 20000 Hz, în timp ce cablul are o lungime de doi metri. Unii utilizatori au raportat că microfonul nu este printre cele mai bune.

A4Tech HS-5P

Logitech Dialog-220 – 35 RON

Logitech este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de periferice, iar în ultima perioadă oferă inclusiv produse cu preţ accesibil. Căştile Logitech Dialog-220 au un design clasic, dar elegant, iar caracteristicile sunt bune pentru a le folosi la birou: impedanţa de 32 Ohm, frecvenţa de răspuns cuprinsă între 20 – 20000 Hz şi diametru de 27 mm pentru difuzoare. Reţine însă că acest model nu are microfon.

Logitech Dialog-220

Microsoft LifeChat LX-1000 – 70 RON

Microsoft este un nume de referinţă şi în producţia de periferice hardware, iar căştile LifeChat LX-1000 oferă o calitate suficient de bună pentru a intra în topul nostru. Volumul căştilor poate fi controlat prin butonul amplasat pe fir, iar microfonul inclus are funcţie pentru atenuarea zgomotelor. Designul este unul clasic, însă materialele sunt rezistente şi de calitate destul de bună.

Microsoft LifeChat LX-1000

Genius HS-200C – 18 RON

Genius HS-200C sunt printre cele mai accesibile căşti de pe piaţă, ideale pentru utilizatorii cu buget foarte mic. Au sensibilitate de 105 dB şi, la fel ca cele mai multe produse de pe piaţă, o impedanţă de 32 Ohm şi frecvenţa de răspuns cuprinsă între 20 – 20000 Hz. Includ şi microfon, cântăresc 57 de grame, iar firul are o lungime de 1.8 metri.

Genius HS-200C

Canyon CNR-HS10 – 83 RON

Dacă simţi nevoia unei perechi de căşti mai voluminoase cu suport moale, modelul Canon CNR-HS10 poate reprezenta o soluţie, mai ales că acesta punctează şi la capitolul design prin inserţiile de alb şi negru. Au o impedanţă de 64 Ohm, difuzoarele au un diametru de 57 mm, iar volumul se poate controla uşor prin butonul de pe fir. Singurul inconvenient este că sunt ceva mai grele, cântărind 348 de grame.

Canyon CNR-HS10

Gembird MHS-200-USB – 53 RON

Aşa cum sugerează şi numele, căştile Gembird MHS-200-USB se conectează la calculator prin USB, însă designul pentru suport s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Diametrul difuzoarelor este de 30 mm, frecvenţa de răspuns atinge valori de 130 – 20000 Hz, iar impedanţa este de 32 Ohm. Cablul în lungime de doi metri include şi controale pentru volum.

Gembird MHS-200-USB

Serioux EVO6600 – 21 RON

Serioux este unul dintre brandurile recunoscute pentru preţurile mici şi calitatea rezonabilă a căştilor pe care le produce, iar modelul EVO6600 nu face excepţie de la această regulă. Cu sensibilitate de 105 dB şi frecvenţă de răspuns de 20 – 22000 Hz, căştile au funcţie de atenuare a zgomotului şi posibilitatea de a controla volumul de pe fir.

Serioux EVO6600

Canyon CNL-MBHP04 – 80 RON

Cu un design modern şi estetic, căştile Canyon CNL-MBHP04 au o impedanţă de 32 Ohm şi frecvenţă de răspuns de 20 – 20000 Hz, în timp ce greutatea ajunge la aproape 200 de grame. Punctele slabe ale căştilor sunt lungimea de numai 1.2 metri a cablului şi absenţa microfonului.

Canyon CNL-MBHP04

Planitronics Audio 655 DSP – 180 RON

Compania Planitronics nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre numele cunoscute în domeniu. Modelul 655 DSP oferă o audiţie de calitate prin intermediul difuzoarelor de 40 mm, iar designul este unul modern şi atrăgător. Căştile beneficiază şi de microfon şi se conectează la PC sau laptop prin port USB.

Planitronics Audio 655 DSP

Gembird BHP-002 – 137 RON

Dacă eşti în căutarea unei perechi de căşti fără fir, Gembird BHP-002 reprezintă una dintre cele mai ieftine soluţii. Se contează la PC sau laptop prin bluetooth, iar bateria oferă o autonomie de până la 13 ore de audiţie sau până la 160 de ore în stand-by. În plus, au un design simplu, dar eficient, însă nu beneficiază de microfon. Producătorul le recomandă în special pentru jocuri.

Gembird BHP-002

Concluzii

Alegerea perechii ideale de căşti nu este o misiune tocmai uşoară, însă pe piaţă vei regăsi numeroase căşti ieftine care să ofere o calitate rezonabilă pentru a asculta muzică la birou. În funcţie de preferinţe, vei găsi atât căşti de până la 50 lei, cât şi modele mai scumpe care au un design mai atrăgător şi o construcţie mai solidă.

În plus, dacă ai un buget suficient de mare îţi poţi îndrepta atenţia şi spre căştile fără fir, care se conectează prin bluetooth sau wireless.

1 comentariu

  1. geo

    18 ianuarie 2014 la 19:32

    Cele mai bune căști cu microfon raportat la calitate-preț sunt banalul hand free pentru telefon cu jack-ul mai gros și patru contacte , fără a mai fi nevoie și de splitter . La crearea de fisiere audio aceste hand free bat la scor de maidan multe căști cu microfon mai scumpe . Cine dorește fisiere audio excepționale găsește de la 500 lei în sus .Sper să vă fie de folos .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri