GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune filme din 2014 şi 2015 – recomandări tari şi noi

Nu este întotdeauna uşor să identifici cele mai bune filme care urmează să apară la cinematograf în perioada imediat următoare.

Nu neapărat pentru că se realizează prea multe filme bune, ci mai ales pentru că unele producţii nu aduc nimic nou din punct de vedere al desfăşurării acţiunii sau al efectelor speciale.

Tocmai de accea, probabil că ţi s-a întâmplat de multe ori să vezi la cinema un film care nu a fost tocmai pe placul tău chiar dacă ai auzit multe lucruri bune despre el.

Asta se poate întâmpla şi pentru că gusturile oamenilor diferă foarte mult. Unele persoane apreciază mai mult filmele de acţiune, în timp ce pentru altele filmele de comedie reprezintă cea mai bună metodă de relaxare după o zi plină de muncă.

De asemenea, există şi numeroşi fani care urmăresc prepodenderent filme SF, în timp ce alţii privesc cu amuzament până şi cele mai dure filme de groază.

Noi încercăm să-ţi prezentăm o selecţie de filme bune care vor apărea în curând pe marile ecrane şi sperăm ca acestea să-ţi satisfacă cerinţele în materie de producţii care merită vizionate în sala de cinema.

Cele mai bune filme din 2015

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens – premieră în 18 decembrie

Probabil că cel mai aşteptat film al anului, sau măcar al sfârşitului de an, va fi cea de-a şaptea parte din celebra serie Star Wars, cunoscută sub numele Episode VII – The Force Awakens. Pentru moment, producătorii nu au oferit prea mult informaţii. Ştim că acţiunea are loc la 30 de ani după evenimentele din Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi şi că va fi vorba despre un conflict politic cu trădări pentru putere în galaxie. Avem totuşi un trailer care, chiar dacă nu spune prea multe, ne introduce un pic în atmosfera filmului.

Spectre – premiera în 23 octombrie 2015

Eliminăm misterul de la bun inceput: Spectre este noul film cu James Bond. Situaţia agentului 007 este destul de încurcată, întrucât se vede implicat într-o investigaţie împotriva unei organizaţii secrete cu activităţi sinistre cunoscute, ai ghicit, sub numele Spectre. În plus, James Bond nu poate miza prea mult nici pe ajutorul lui M, care luptă pentru a evita ca serviciile secrete să fie închise. Evident, din peisaj nu lipsesc maşinile puternice şi femeile frumoase.

James Bond revine pe marile ecrane

Fast and Furious 7 – premiera în 3 aprilie 2015

Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune ale anului este Fast and Furious 7, nu neapărat datorită calităţii seriei, cât mai ales ca urmare a decesului suferit de Paul Walker, interpretul lui Brian O’Conner. Acesta îşi face apariţia în film datorită scenelor filmate înainte de tragicul accident, iar împreună cu prietenul său Vin Diesel ajung din nou în ipostaza de a încălca legea.

The Avengers: Age of Ultron – premiera în 1 mai 2015

Filmele cu eroi au prins întotdeauna la public, iar The Avengers nu face nici el excepţie, mai ales că reuneşte pe marile ecrane câţiva dintre cei mai importanţi eroi ai cinematografiei americane. În noul film al seriei, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot cu inteligenţă artificială care în cele din urmă ajunge să declare război rasei umane. În sprijinul oamenilor sosesc rapid cunoştinţe mai vechi: Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk, motiv pentru care se anunţă o luptă pe cinste.

Vrei un telefon nou, sau poate un televizor sau un laptop?

Acum le poţi cumpăra în rate cu dobândă ZERO, cu ajutorul cardurilor de cumpărături emise de BCR si Card Avantaj - (click pentru detalii)

Fifty Shades of Grey – premiera în 13 februarie 2015

Fifty Shades of Grey este unul dintre cele mai bine vândute romane din ultimii ani, motiv pentru care o ecranizare a acestuia era inevitabilă. Filmul îi are în centrul atenţiei pe studenta Anastasia Steele şi pe misteriosul om de afaceri Christian Grey. Inevitabil, între cei doi se leagă o relaţie, iar filmul redă povestea erotică şi romantică a acestora, plus câteva secrete spectaculoase.

Poltergeist – premiera în 24 iulie

Lansat în 1982, Poltergeist a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai apreciate filme ale genului. La mai bine de 30 de ani distanţă, remake-ul cu acelaşi nume spune într-o versiune modernă povestea familiei Bowen, care se mută împreună cu familia într-un nou oraş. Răpirea lui Madison, fiica familiei, generează o serie de întâmplări paranormale, întrucât mama realizează că poate vorbi cu morţii. În plus, parapsihologul Brooke Powell se implică în desluşirea misterului cu privire la dispariţia copilului. Încă nu există un trailer pentru noua producţie, însă îţi prezentăm unul pentru filmul original din 1982.

The Wedding Ringer – premiera în 30 ianuarie 2015

Una dintre cele mai bune comedii ale începutului de an este The Wedding Ringer, care spune povestea lui Doug. Acesta este pe punctul de a se căsători, însă din cauza timidităţii sale şi a lipsei de prieteni nu are pe cine să aleagă drept cavaler de onoare. Cum în Statele Unite există o soluţie pentru orice, compania Best Man se ocupă tocmai cu furnizarea de cavaleri de onoare pentru nunţi. Prin urmare, Doug apelează la acesteia, însă serviciile oferite sunt complet diferite de cele la care se gândea el iniţial.

 

Cele mai bune filme din 2014

300: Rise of an Empire – premieră în 07.03.2014

La opt ani de la apariţia producţiei 300 care prezintă lupta de la Termopile dintre greci şi persani, avem de-a face cu un fel de remake. De data aceasta, filmul redă confruntarea navală istorică de la Salamina, în cadrul căreia aramata persană îşi apără independenţa. Efectele speciale se anunţă interesante şi probabil că va fi una dintre producţiile cele mai atractive pentru pasionaţii de filme istorice.

The Expendables 3 – premiera în 22.08.2014

Eroii filmelor de acţiune din urmă cu 10-20 de ani revin pe marile ecrane în The Expendables 3. Te vei reîntâlni cu Sylvester Stallone, Jason Statham, Mel Gibson, Wesley Snipes, Mickey Rourke şi Jackie Chan, însă povestea este oarecum diferită de data aceasta. Interpretat de Gibson, Conrad Sonebanks vrea să elimine grupul Eroi de Sacrificiu după atentatul lui Barney (Stallone) la adresa vieţii sale. Practic, veteranii se vor confruntă cu o mini-armată de soldaţi care adoptă cele mai noi tehnologii şi tactici de luptă.

The Amazing Spider-Man 2 – premieră în 02.05.2014

Fanii filmelor cu eroi au parte de un an bogat în producţii de acest gen, iar una dintre cele mai aşteptate este The Amazing Spider-Man 2. În cel de-al doilea film al noii francize, Peter Parker este nevoit să se confrunte cu un nou personaj negativ, pe numele său de scenă Electro. Nu lipsesc însă momentele sentimentale, cum ar fi cele în care Peter află detalii despre familia sa, dar şi cele legate de relaţia pe care o are cu iubita să Gwen.

Dumb and Dumber To – premieră în 14.11.2014

Dumb and Dumber este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute filme de comedie. La 20 de ani de la lansare, Jim Carrey şi Jeff Daniel revin pe marile ecrane în rolurile lui Lloyd şi Harry. De data aceasta, povestea se centrează în jurul unei călătorii făcute de cei doi pentru identificarea unui copil pe care Harry l-a făcut fără să ştie. Filmul este încă în producţie, însă probabil că trebuie să ne aşteptăm la secvenţe pline de amuzament.

Need For Speed – premieră în 14.03.2014

După Fast and Furious, o nouă serie de filme cu maşini bate la orizont: Need For Speed. Bazată cel puţin cu numele pe celebra serie omonimă de jocuri video, NFS prezintă povestea lui Tobey, care se înscrie într-o cursă ilegală de maşini care se desfăşoară pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii. El nu trebuie însă doar să fie cel mai rapid în aceste curse, ci şi să scape cu viaţă de oamenii fostului său asociat, care încearcă să-l elimine prin metode neortodoxe.

Guardians of the Galaxy – premieră în 01.08.2014

Guardians of the Galaxy este o combinaţie între filmele SF şi producţiile cu eroi care se desfăşoară în secolul 31. La vremea respectivă, mai multe creaturi ciudate atacă galaxia, iar speranţele rasei umane se leagă de un grup de luptători cu puteri supraomeneşti al cărui lider este Star-Lord. În mod mai puţin obişnuit pentru astfel de producţii, filmul nu beneficiază de prezenţa unor actori celebri.

X-Men: Days of Future Past – premieră în 23.05.2014

Seria X-Men face un pas în trecut şi prezintă povestea vieţii lui Magneto, care a devenit un mutant telekinetic printr-o serie de împrejurări mai puţin faste: familia sa a fost ucisă de nazişti, astfel că s-a aliat cu Charles Xavier pentru a se răzbuna. Patrick Stewart face parte din nou din producţie, la fel ca şi Ian McKellen, însă amândoi au fost întineriţi prin intermediul efectelor speciale pentru a corespunde mai mult cu acţiunea din film.

The Hobbit: There and Back Again – premieră în 19.12.2014

A treia parte a trilogiei The Hobbit poartă numele There and Back Again şi va prezenta modul în care Bilbo îi va ajuta pe gnomi să pună mâna pe aurul aflat acum în posesia dragonului Smaug. Bineînţeles, în momentele critice vor fi ajutaţi de Gandalf. Trilogia este o adaptare a cărţii cu acelaşi nume scrisă de J.R.R Tolken şi vine la aproximativ un deceniu după o altă trilogie celebră, The Lord of the Rings.

Edge of Tomorrow – premieră în 30.05.2014

Edge of Tomorrow este un film SF care îl are în rolul principal pe Tom Cruise. Scenariul de bază pare unul clasic: o rasă extratesrestră atacă Pământul şi ameninţă omenirea cu distrugerea. Unul dintre soldaţii armatei globale create pentru a contracara atacul este Bill Cage, însă acesta trece printr-o serie de evenimente SF: este trimis în luptă, este ucis după un contact cu un extraterestru şi apoi se trezeşte dimineaţa, când este trimis din nou în luptă. Totul pare să fie o buclă de timp.

Transformers: Age of Extinction – premieră în 27.06.2014

Transformers: Age of Extinction reprezintă continuarea predecesorului Transformers: Dark of the Moon, în care un grup de cercetători sprijiniţi financiar de mai mulţi oameni de afaceri încearcă să forţeze tehnologia pentru a recrea Autobotii şi Deceptionii. Problemele se acutizează după ce Pământul devine din nou ameninţarea Transformerilor.

Filmele anului 2013

Cele mai bune filme din 2013:

World War Z – Acţiune – Premiera în 21.06.2013

Ecranizare a romanului cu acelaşi nume scris de Max Brooks, World War Z îl are în rolul principal pe Brad Pitt, care joacă rolul unui reprezentant al Naţiunilor Unite care realizează o serie de reportaje şi interviuri cu supravieţuitorii unui război cu zombie. Filmul promite să aibă şi o latură politică asemănătoare cu cea din Children of Men.

Iron Man 3 – Acţiune, SF – Premiera în 26.04.2013

În Iron Man 3, Tony Stark va fi nevoit să lupte nu numai cu duşmanii săi tradiţionali, ci şi cu un virus creat de maleficul Aldich Killian prin intermediul nanotehnologiei, filmul căpătând astfel o tentă şi mai pronunţată de SF. Aparent vor exista unele conexiuni şi cu The Avengers, însă teoretic ar trebui să poţi înţelege filmul chiar dacă nu l-ai văzut şi pe acesta din urmă.

Elysium – Acţiune, SF – Premiera în 16.08.2013

În 2159, bogaţii lumii s-au refugiat pe staţia spaţială Elysium, în timp ce cea mai mare parte a populaţiei trăieşte pe Pământ, planeta supra-populată şi rămasă fără resurse. Lucrurile s-ar putea schimba datorită lui Max (Matt Damon), care acceptă o misiune inedită cu scopul de echilibra balanţa şi de a readuce egalitatea între cele două lumi.

Elysium

A Good Day to Die Hard – Acţiune – Premiera în 15.02.2013

Ai intuit corect, seria “Greu de ucis” revine cu acelaşi Bruce Willis în rolul principal al lui John McLane. De data aceasta, McLane trebuie să salveze nu doar întreaga lume (sau mai bine zis democraţia), ci şi viaţa fiului său Jack, care ajunge să fie implicat într-o intrigă din care mai face parte şi nelipsita mafie rusească.

Man of Steel – Acţiune, SF – Premiera în 21.06.2013

Regizorul Zack Snyder atacă celebra serie Superman cu un nou film, care de data aceasta povesteşte modul în care Clark Kent a ajuns pe Pământ de pe planeta sa de origine, Kripton. Astfel, aflăm povestea jurnalistului Kent şi contextul în care acesta şi-a folosit pentru prima oară puterile de care dispune în lupta cu răufăcătorii.

The Last Stand – Acţiune – Premiera în 25.01.2013

Arnold Schwarzenegger revine pe marile ecrane în rolul lui Ray Owens, şeriful unei localităţi situate la graniţa Statelor Unite cu Mexicul. El încearcă să-l oprească pe traficantul de droguri Cortez să se refugieze în Mexic după ce a evadat din închisoare, însă va trebui să se descurce mai mult singur în faţa armatei bine antrenate a acestuia.

Hangover 3 – Comedie – Premiera în 31.05.2013

După criticile primite de Hangover 2 pentru lipsa de originalitate, Hangover 3 promite un scenariu complet diferit, care nu include nici nunţi, nici petreceri ale burlacilor, ci doar o nouă aventură. De data aceasta, beţia va avea loc în oraşul mexican Tijuana, însă detaliile exacte nu au fost încă dezvăluite. Ce se va întâmpla exact vom afla la sfârşitul lunii mai.

Hangover 3

Oblivion – Acţiune – Premiera în 12.04.2013

Tom Cruise interpretează rolul lui Jack Harper, un recuperator de drone a căror misiune a fost extragerea de resurse naturale de pe Pământ. Viaţa lui capătă însă un nou sens când salvează o necunoscută de pe o navă prăbuşită, eveniment care declanşează o serie de evenimente neprevăzute. În film îşi face apariţia şi Morgan Freeman.

Scary Movie 5 – Comedie – Premiera în 19.04.2013

Celebra serie care parodiază filme cunoscute primeşte încă un episod în 2013. De data aceasta, “victimele” parodierii sunt filmele “The Hills Have Eyes” şi “Snakes on a Plane”, iar Cindy are de rezolvat un nou mister din Casa Groazei alături de numeroşii ei priteni. Rămâne de văzut dacă va reuşi.

Scary Movie 5

Star Trek into Darkness – SF – Premiera în 17.05.2013 (SUA)

Celebrul căpitan Kirk primeşte misiunea de a captura o armă de distrugere în masă, care ameninţă chiar existenţa Pământului. Abordarea se anunţă a fi serioasă, însă şi acest al doilea film modern Star Trek se îndepărtează uşor de tematica originală a serialului cu acelaşi nume.

Concluzii

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme care vor apărea pe marile ecrane în următoarea perioadă. Este în foarte posibil să-ţi placă în special un anumit gen de filme, motiv pentru care te ajutăm şi cu o selecţie de filme bune grupate pe categorii:

Daniel este Senior Editor la Giz.ro. Scrie prezentări şi ghiduri tematice despre telefoane, tablete, laptopuri şi alte produse electronice, precum şi articole despre ştiinţă. În timpul liber îi place să fie la curent cu ultimele evenimente din sport.

1 comentariu

  1. Marius

    Noiembrie 28, 2013 la 07:46

    Elysium si World War Z au fost printre filmele mele preferate din 2013.
    In 2014 astept cu nerabdare The Expendables 3, mai ales ca vor lua parte la el si alte nume celebre.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.