GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Aspect iOS7 pentru Android

Autor: Echipa GiZ

Odată cu anunțarea iOS7 de către Apple în iunie 2013, o parte a utilizatorilor au fost nemulțumiți de noul aspect și schimbarea radicală a designului familiar încă de la primul iPhone. Alți utilizatori însă, inclusiv posesori de smartphone-uri Android, apreciază schimbările de culoare și design, simplitatea și noile funcții introduse de Apple.

Dintre acestea, Control Center aduce o modalitate de acces rapid la principalele setări și posibilități de control ale terminalului. Centrul de notificări a primit noi funcții și organizarea pe zile a alertelor, putând fi accesat direct din lockscreen.

Prezentarea aplicațiilor care rulează simultan a fost schimbată, iOS7 afișând previzualizări ale acestora și oferind posibilitatea de a le închide rapid. Desigur, alături de schimbarea aspectului, iOS7 vine și cu mai multe modificări și îmbunătățiri software. Apple a anunțat deja dispozitivele care vor primi upgrade la iOS7, alături de noile modele ce vor fi lansate.

Pentru utilizatorii de smartphone-uri cu Android, un sistem de operare construit pentru a fi personalizat, există mai multe opțiuni de a obține un aspect similar iOS7 și unele funcții. Imediat ce a fost prezentat iOS7, au început să apară o serie de launchere și teme care încearcă să ofere o experiență similară de utilizare și cromatică apropiată de cea gândită de Apple.

iLauncher

iLuncher înlocuiește ecranul principal al unui terminal Android cu pictograme în stilul iOS7. Aplicația este disponibilă în Google Play pentru 6,95 lei. Dezvoltatorul susține că iLauncher răspunde rapid la comenzi, oferă pictograme cu margini rotunjite și efecte de lumină, posibilitatea de a dezinstala alte aplicații direct din ecranul principal, aspect similar cu iPhone 5 prin aranjarea pictogramelor pe 5 rânduri. Sortarea pictogramelor se poate realiza prin apăsarea îndelungată și mutarea în poziția dorită de utilizator. Aplicația permite crearea de foldere și comenzi rapide, are suport pentru tablete și pentru fundaluri animate. iLauncher nu oferă multitasking și nici Control Center similare cu iOS7, dar are o parte din animații.

iLauncher

iLauncher

În setările iLauncher se regăsesc opțiuni pentru schimbarea fundalului, ascunderea unor aplicații, activarea/dezactivarea animațiilor și stabilirea calității acestora. Dacă pentru aplicațiile native, mesagerie, fotografii, ceas sau setări, iLauncher oferă pictograme identice sau foarte apropiate de iOS7, pentru celelalte aplicații instalate încearcă să obțină un aspect similar, nu întotdeauna la fel de reușit. Pentru unele aplicații, inclusiv Facebook, modificarea se limitează la rotunjirea colțurilor.

iOS 7 Theme

iOS 7 Theme este un alt lansator, disponibil gratuit în Google Play, care încearcă să imite aspectul celui mai recent sistem de operare mobil de la Apple. Dezvoltatorul susține că aplicația oferă pictograme de calitate foarte bună, preia toate aplicațiile utilizatorului, oferă imagini ale bateriei care imită nivelul real al acumulatorului. Pentru aplicațiile care nu sunt instalate, dar iOS 7 Theme are pictograme, sunt oferite link-uri către pagina de unde pot fi descărcate. După instalare, iOS 7 Theme cere permisiune de a plasa o pictogramă în ecranul principal și de a modifica pagina de start a borowser-ului, susținând că acestea ajută la susținerea financiară a proiectului.

iOS 7 Theme

iOS 7 Theme

Anumite funcții ale aplicației, cum ar fi centrul de notificări, ar putea să nu fie suportate de toate dispozitivele cu Android. Deși aspectul este similar iOS7, aplicația are puține opțiuni de personalizare, pictogramele aplicațiilor nu pot fi mutate sau șterse, iar iOS 7 Theme afișează reclame la accesare unor aplicații. Cele cinci teme disponibile permit schimbarea fundalului cu imagini similare celor folosite de Apple în iOS.

iOS7 Flat

iOS7 Flat este o temă ce poate fi folosită cu mai multe aplicații populare precum Apex Launcher, Nova Launcher, GO Launcher EX, ADW.Launcher sau Holo Launcher. Prin utilizarea aplicației, utilizatorul are posibilitate de a personaliza launcher-ul pe care îl folosește deja, adăugând un set de pictograme, imagini de fundal, aspect general și chiar font similar iOS7. Modificarea aspectului poate fi realizată din setările lansatorului folosit sau prin intermediul iOS7 Flat, aplicația oferind acces rapid la setările necesare. Deși iOS7 Flat este compatibilă cu mai multe aplicații, dezvoltatorul recomandă Apex și Nova launcher pentru că oferă mai multă flexibilitate în redimensionarea widget-urilor. Modificarea temei pentru dock este suportată doar de Apex și Go Launcher.

Ios7 Flat

Ios7 Flat

În funcție de modul în care utilizatorul alege să folosească tema și opțiunile disponibile în fiecare aplicație, aspectul poate fi modificat semnificativ față de imaginea iOS7. În același timp, nu toate funcțiile vor fi disponibile în același mod. Dezvoltatorul aplicației promite că utilizatorii vor primi update-uri regulate pentru pictograme și noi imagini de fundal. De asemenea, utilizatorii pot solicita, prin intermediul aplicației, pictograme personalizate pentru alte aplicații.

Control Center

De la lansarea primelor versiuni beta iOS7, au apărut mai multe aplicații care reușesc să imite foarte bine funcțiile Control Center. Aspectul și modalitățile de control similare au determinat Apple să ceară retragerea mai multor astfel de aplicații din Google Play, motivând că încalcă brevetele deținute pentru iOS 7. Alte aplicații prezente în Google Play ar putea să fie retrase în perioada următoare din motive similare.

Easy Controller-Control Center

Aplicația încearcă să evite eventualele probleme legale prin adoptarea unui aspect monocrom. Easy Controller este similar unui centru de notificări Android, dar este plasat în partea de jos a ecranului. Aplicația oferă acces rapid la setările de luminozitate, Wi-Fi, date mobile, GPS, Bluetooth și controlul volumului. Easy Controller permite personalizarea modului în care aplicația poate fi accesată, în setări având o serie de configurări pentru poziție și dimensiune.

Easy Controller

Easy Controller

Control Center

Aplicația oferă funcții similare de control, dar are mai multe opțiuni de personalizare a culorilor și  informațiilor afișate. Dezvoltatorul avertizează că aplicația conține reclame, dar susține că impactul asupra autonomiei este redus. Centrul de control poate fi accesat oricând, indiferent de aplicația deschisă de utilizator.

Control Center

Control Center

iOs 7/iPhone control center

Aplicația oferă o interfață apropiată de cea iOS7, dar afișează reclame destul de des la accesarea unor funcții. Pictogramele și funcțiile nu pot fi configurate, utilizatorul având doar opțiunea de a schimba fundalul.

Concluzii

Aspectul iOS 7 a stârnit o serie de reacții, de la acceptare totală la respingere și critică, atât de la utilizatorii produselor Apple, cât și de la cei care dețin terminale Android. Dacă iOS 7 va fi lansat de Apple pentru un număr limitat de modele, pentru utilizatorii Android există deja posibilitatea de a instala, pe aproape orice dispozitiv, aplicații care să aducă un aspect similar.

1 comentariu

  1. Mihai

    1 decembrie 2016 la 15:57

    Ce tare!
    As vea si eu sa creez programe !
    ;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri