GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

LG Nexus 4 – Noul smartphone Google de 4.7” a fost lansat oficial

Autor: Echipa Giz.ro

După mai multe săptămâni de speculaţii şi informaţii “scăpate” mai mult sau mai puţin accidental în presă, LG a dezvăluit luni Nexus 4, noul smartphone produs pentru Google.

Specificaţiile tehnice sunt practic similare cu cele apărute până în prezent în presă inclusiv în cadrul unui review amănunţit efectuat de o publicaţie din Belarus, astfel că noutăţile reale sunt relativ puţine la număr.

LG Nexus 4 este bazat pe LG Optimus G, smartphone-ul de top al producătorului sud-coreean, însă numele acestuia nu semnifică şi diagonala ecranului, aşa cum se întâmplă în cazul tabletelor Nexus, ci mai degrabă a patra generaţie de telefoane Google.

Terminalul mizează pe un ecran cu diagonală de 4.7” construit în tehnologie True HD IPS Plus, este dotat cu rezoluţie WXGA 768×1280 pixeli (ceea ce înseamnă că display-ul are format 15:9), iar densitatea pixelor este de 318 ppi.

LG Nexus 4 este noua propunere Google in segmentul smartphone-urilor de top

Platforma hardware este asigurată de un chipset Qualcomm Snapdragon S4 Pro care include un procesor quad-core Krait cu frecvenţa de 1.5 GHz, grafică Adreno 320 şi 2 GB RAM. Telefonul vine în versiuni cu memorie internă de 8 GB sau 16 GB, însă lipseşte suportul pentru carduri microSD care ar fi permis creşterea spaţiului de stocare.

Oarecum surprinzător, LG Nexus 4 nu beneficiază de conectivitate 4G LTE, astfel că va trebui să te mulţumeşti cu vitezele de download de până la 21 Mbps asigurate de tehnologia 3G, la care se adaugă, evident, şi conexiunea Wi-Fi. Tot aici merită menţionate tehnologiile NFC şi bluetooth 4.0.

Camera foto disponibilă pe Nexus 4 este de 8 MP şi permite înregistrarea clipurilor video în format Full-HD, oferind opţiuni suplimentare precum autofocus, LED Flash, touch focus, geo-tagging, face detection sau Photo Sphere, un fel de mod panorama care va fi prezentat într-un articol separat.

LG Nexus 4 va profita de aplicatia Android Bean pentru a face transfer rapid de fisiere

O noutate majoră în ecosistemul telefoanelor Android este posibilitatea de a încărca telefonul wireless, facilitate introdusă recent şi de Nokia pe noile sale terminale din gama Lumia cu sistem de operare Windows Phone. Acumulatorul are o capacitate de 2100 mAh şi, potrivit specificaţiilor oficiale, este capabil de 390 de ore de standby şi puţin peste 15 ore de convorbiri.

Telefonul utilizează sistemul de operare Google Android 4.2 Jelly Bean, care a fost lansat oficial chiar cu această ocazie. Fiind un telefon dezvoltat sub brandul Google, principalul avantaj al acestuia este că va primi imediat update-urile pentru viitoarele versiuni ale sistemului de operare.

LG Nexus 4 se prezinta ca o alegere atractiva pentru ecosistemul Android

Lansarea noului LG Nexus 4 în magazinele din Europa este prevăzută pentru finalul lunii noiembrie. La liber, telefonul va fi disponibil pentru 299 USD (1500-1700 lei în România), în timp ce varianta de 16 GB va avea un preţ de comercializare de 349 USD (1800-2000 lei în România).

LG Nexus 4 este cel de-al patrulea smartphone lansat sub brandul Nexus, iar LG a devenit al treilea producător care realizează terminale pentru compania americană. Primul telefon Google a fost Nexus One, lansat de HTC în ianuarie 2010, iar apoi a urmat o colaborare cu Samsung care a avut drept rezultate Google Nexus S în decembrie 2010 şi Galaxy Nexus în noiembrie 2011.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri