GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia Lumia 625 – preț, specificații complete și imagini

Autor: Echipa GiZ

Primul Lumia cu ecran de 4,7 inch este Nokia Lumia 625. Compania finlandeză pare că se conformează dorințelor clienților de a avea smartphone-uri cu ecran mai mare și lansează un model din clasa medie cu un preț competitiv.

Noul membru al gamei Lumia a fost construit pentru a oferi utilizatorilor beneficiile unui ecran mare și conexiune la Internet la viteze 4G. Aceste caracteristici, împreună cu noile accesorii, variante de culoare și prețul accesibil, ar trebui să îl facă un model de succes printre tineri.

Lumia 625 se alătură modelelor accesibile lansate anul acesta – Lumia 520 și 720 – și ar putea fi primul telefon dintr-o nouă gamă Nokia de smartphone-uri cu Windows Phone 8 și ecrane mai mari.

La nivel internațional, Lumia 520 a avut vânzări foarte bune, susținute de prețul mic de comercializare. Lumia 625 ar putea să repete acest succes oferind o alternativă la telefoanele Android de clasă medie. Fiind printre puținele cu WP8 și ecran mai mare de 4,5 inch, Lumia 625 are, din acest punct de vedere și pentru moment, un avantaj în fața altor modele Nokia sau smartphone-uri lansate de alți producători.

Nokia Lumia 625 specificații

Prezentat de Nokia drept „eroul marelui ecran”, Lumia 625 are următoarele dotări:

  • ecran de 4,7 inch la rezoluție WVGA;
  • procesor Dual-Core tactat la 1,2GHz;
  • 512MB memorie RAM și 8GB stocare internă;
  • cameră foto de 5MP;
  • conectivitate 4G LTE;
  • acumulator de 2000 mAh.

Funcții importante

Cel mai mare ecran de până acum al gamei Lumia nu are și cea mai mare rezoluție, cei 4,7 inch afișând 800 x 480 pixeli (aspect 15:9 și densitate 201 ppi). Nokia susține că ecranul a fost perfecționat pentru a asigura unghiuri bune de vizualizare chiar și în lumina soarelui, are moduri care permit îmbunătățirea luminozității și culorilor afișate și o rată de refresh de 60Hz. Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass 2 și este echipat cu tehnologia „Super-sensitive touch”, prezentă și la alte modele Nokia, ce permite folosirea touchscreen-ului și cu mănuși.

Lumia 625 este construit pe platforma Qualcomm Snapdragon S4 MSM8930 care include un procesor Dual-Core Krait tactat la 1,2 GHz și un GPU Adreno 305. Având în vedere că smartphone-ul are tot 512MB memorie RAM, ar trebui să fie puțin mai performant decât Lumia 720.

Deși Lumia 625 are doar 8GB spațiu de stocare, utilizatorii pot adăuga un card MicroSD de până la 64GB.

Camera foto principală de 5MP poate realiza fotografi la rezoluția 2592 x 1936 pixeli și clipuri video Full HD la 30fps. Senzorul este de 1/4 inch cu o deschidere maximă f/2.4 și distanță focală 28mm. Camera este dotată cu flash LED, autofocus și focalizare la atingere, are setări manuale pentru expunere și balans de alb, iar valorile ISO sunt 100, 200, 400 și 800.

Nokia a preinstalat aplicațiile Nokia Smart Camera, Cinemagraph lens, Panorama lens, Bing vision, PhotoBeamer și Nokia Glam Me care oferă funcții diferite de realizare, modificare și partajare a imaginilor.

Camera secundară este de tip VGA (640 x 480 pixeli) și poate fi folosită pentru apeluri video, realizarea de fotografii și clipuri video. Din punct de vedere al camerei, Lumia 625 se aseamănă cu Lumia 520, având în plus camera frontală.

Lumia 625 are conectivitate 4G LTE, USB 2.0, Bluetooth 4.0 și Wi-Fi 802.11n. Alte dotări includ GPS, senzori de lumină ambientală, accelerație și proximitate. În specificațiile oficiale nu se regăsește busola, absența acesteia putând să influențeze negativ funcționarea aplicațiilor HERE Maps, Drive și Transit, iar aplicația HERE City Lens nu va fi disponibilă pentru acest model.

Lumia 625 are un design similar altor modele din gamă, cu margini curbate chiar și pentru sticla ce acoperă ecranul. Smartphone-ul este construit din policarbonat și va fi disponibil în mai multe versiuni de culoare (portocaliu, galben, verde deschis, alb și negru), Nokia oferind capace ce pot fi schimbate. Lumia 625 are dimensiunile 133,25 x 72,25 x 9,15 mm și o greutate de 159 grame.

Acumulatorul de 2000 mAh ar trebui să asigure, conform Nokia, până la 8,7 ore de navigare pe Internet conectat la Wi-Fi sau până la 7,2 ore dacă este conectat la 3G. Acumulatorul nu poate fi înlocuit de utilizator.

Alături de telefon, Nokia a prezentat și trei modele noi de căști produse de Zound Industries. Boom, Knock și Pop au fost realizate special pentru Nokia și vor fi comercializate la 27, 22 și 18 Euro din luna sptembrie.

Îl cumpărăm sau nu?

Lumia 625 este un telefon de clasă medie ce oferă un ecran mai mare decât modelele anterioare produse de Nokia. În privința performanțelor hardware este cu puțin peste Lumia 720, dar are o cameră foto mai slabă. Nokia încearcă să facă din acest model un smartphone pentru tineri, oferind carcase colorate care se pot schimba și o serie de accesorii noi pentru cei care ascultă muzică. Un alt punct în plus este conexiunea 4G LTE, standard de viitor ce ar trebui să asigure viteze de conectare mult mai bune. La aspecte negative ar fi de menționat absența busolei și faptul că acumulatorul nu poate fi înlocuit de utilizator. Râmâne ca Lumia 625 să demonstreze în testele practice că ecranul a fost optimizat și oferă o vizibilitate bună în orice condiții.

Nokia Lumia 625 vs. concurența (Samsung Ativ S, Nokia Lumia 720 și HTC One Mini)

Samsung Ativ S era printre puținele modele WP8 cu ecran mare. Smartphone-ul are un ecran de 4,8 inch la rezoluție 720p, procesor Dual-Core tactat la 1,5 GHz, GPU Adreno 225 și 1GB memorie RAM. În afara acceleratorului grafic, aceste caracteristici îl situează peste Lumia 625, dar și prețul este mai mare. Ativ S este comercializat în prezent la aproximativ 2000 lei.

Lumia 720 a fost lansat anul acesta drept o versiune mai accesibilă la modelele Lumia 920 și 820. Telefonul are ecran de 4,3 inch la rezoluție 480 x 800 pixeli, 512MB RAM, procesor Dual-Core tactat la 1GHz și o cameră principală de 6,1 MP cu optică Zeiss. Lumia 625 are în plus un procesor puțin mai performant, conectivitatea 4G LTE și un ecran mai mare.

HTC One Mini este versiunea de clasă medie a vârfului de gamă HTC One. One Mini este echipat cu ecran de 4,3 inch (rezoluție 720p), procesor Dual-Core tactat la 1,4 GHz și 1GB memorie RAM. Deși comparația caracteristicilor tehnice între un terminal Android și un smartphone WP8 nu este cea mai relevantă, Lumia 625 ar putea avea performanțe apropiate de ONE Mini oferind în plus un ecran mai mare și un preț mai scăzut.

Preț Nokia Lumia 625

Nokia a anunțat că va comercializa Lumia 625 începând cu trimestrul trei al acestui an la prețul de 220 Euro, fără taxe. Lumia 720 a fost anunțat la prețul de 249 Euro (fără taxe) și se comercializează în prezent la aproximativ 1540 lei. Lumia 625 ar putea ajunge inițial în România la un preț apropiat de 1500 lei, ulterior putând să scadă până la aproximativ 1200 lei.

Concluzii

Nokia Lumia 625 este cel mai mare Lumia de până acum, dar nu este un model de top. Specificațiile îl încadrează în clasa de mijloc, având însă avantajul ecranului mare și al conexiunii 4G LTE. Dacă prețul la care va ajunge în România va fi apropiat de cel recomandat de Nokia, Lumia 625 ar putea să devină un telefon cu succes la tineri și printre cei care preferă un ecran de dimensiuni mai mari.

Așteptăm opiniile voastre și eventualele întrebări cu privire la Nokia Lumia 625.

1 comentariu

  1. cozmin

    28 august 2013 la 13:00

    gps ? nimic … nici o specificatie?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri