Cum se pun radarele fixe pe unitatea GPS

Sistemele radar folosite de Politia romana devin din ce in ce mai performante si mai diversificate. Ei vor cu tot dinadinsul sa ne faca sa mergem regulamentar, dar cum drumuri se fac din parti, noi nu vrem sa facem 500 de km in 12 ore… Asadar, incercam sa ii pacalim.

Intai ne-am luat detectoare de radar. Din ce in ce mai bune, pentru a detecta si noile tipuri de radare aparute. De 2-3 ani insa, au aparut si diverse tipuri de radare fixe, radare care sunt greu sa aproape imposibil de detectat de la distanta de majoritatea detectoarelor (le detecteaza cele scumpe, insa noi credem ca a da peste 1500 de RON pe un detector e cam excentric…). Asadar, cea mai buna metoda de a le combate este de a sti unde se afla. Si cel mai simplu mod de a sti acest lucru este sa le incarcati pe unitatea GPS pe care o folositi in masina.

Lucrurile vor sta destul de simplu: odata urcate pozitiile camerelor fixe, GPS-ul va va anunta cand se apropie camera. Vei putea seta cum sa o faca: vizual, sonor, printr-un bip, etc . Iti sugeram sa nu lasi sonotrul pornit daca mergi pe DN1, ca o sa iti faca capul calendar :P  Daca folositi soft-ul de la iGo sau MioMap, va vor fi afisate diferit tipurile de camere si radare pe care le veti intalni. Detalii in poza de mai jos luata de aici.

Tipuri de pictograme pentru afisarea camerelor si radarelor fixe pe GPS
Tipuri de pictograme pentru afisarea camerelor si radarelor fixe pe GPS

Acum sa vedem totusi si cum incarcati raderele fixe pe unitatea GPS. In primul rand, aveti nevoie de un fisier care sa contina pozitiile acestora. Iar spre norocul nostru, exista 2 site-uri in Romania care tin cat de cat la zi astfel de fisiere, cel mai bun fiind dupa parearea noastra acesta: PDI Romania . Veti gasi aici, pe langa pozitiile camerelor radar, si multe alte puncte de interes (bancomate, statii peco, parcari, camping-uri, hoteluri, etc).

Iar instalarea acestor fisiere e mai simpla decat credeti: va trebui sa intrati pe site in sectiunea Speedcams si sa alegeti tipul de aplicatie GPS folosita (din meniul din stanga), iar apoi sa urmati instructiunile date acolo. Veti gasi camere si puncte de interes pentru iGo (2008 sau 2006+), MioMap, Garmin, TomTom, Route66, etc . Pe scurt, pentru cam 95%+ din solutiile GPS folosite in Romania in prezent. Si da, fisierele sunt la zi, cel cu speedcams avand ultima actulizare in februarie 2009 (acum fiind in aprilie).

Trebuie insa sa fiti constienti ca exista si radare fixe mobile :P Adica unitati pe care Politia le poate muta de ici colo, iar pozitia acestora nu o veti cunoaste. Asadar, pentru a fi in siguranta, va sugeram folosirea unei combinatii realizate din detector radar de calitate (care depaseste deobicei suma de 800 RON) + GPS + harta cu pozitia radarelor fixe. Chiar si asa, nu uitati ca viteza excesiva este mortala, atat pentru dumneavoastra cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Asadar, incercati sa mergeti in limita vitezei ce va ofera controlul deplin asupra situatiei

Un comentariu

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!