GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Descarcă muzica online gratis – Site-uri legale de unde poţi descărca muzică

Autor: Echipa Giz.ro

În această săptămână ţi-am oferit două soluţii pentru a asculta muzică pe internet: fie prin intermediul posturilor clasice de radio, fie prin intermediul site-urilor care oferă streaming. Ştim însă că mulţi dintre voi preferă în continuare să asculte muzică stocată pe calculator în format MP3, iar cei mai mulţi o obţin prin mijloace ilegale. Puţini ştiu că există numeroase site-uri de unde poţi descărca muzică gratuit în deplină legalitate, însă Giz este aici pentru a face lumină în acest caz.

De la bun început precizăm că ai şanse aproape nule să poţi descărca legal şi gratuit ultimul album Scooter sau Metallica, pentru că artiştii consacraţi vor bani pentru munca lor (lucru cât se poate de firesc, dacă mă întrebi pe mine). În schimb, artiştii independenţi şi cei aflaţi la început de carieră sunt dispuşi să-şi ofere operele gratuit pentru a se face cunoscuţi publicului.

Avantajul tău este că în acest mod poţi asculta muzică nouă şi bună diferită de cea difuzată de regulă la posturile de radio, o modalitate numai bună pentru a-ţi impresiona plăcut prietenii (şi, de ce nu, prietena).

Epitonic, unul dintre cele mai bune site-uri de download gratuit de muzica

  • Epitonic – Lansat iniţial în 1999 şi relansat în 2011 după şapte ani de inactivitate, Epitonic este unul dintre cele mai bune site-uri de muzică online gratuită. Site-ul colaborează cu câteva mii de artişti independenţi şi îţi oferă posibilitatea de a descărca muzica în format MP3 printr-un singur click după ce cauţi în baza de date după gen sau numele artistului. Noi îţi recomandăm să cauţi după gen, pentru că cei mai mulţi artişti sunt cvasi-necunoscuti.
  • UnsignedBandWeb – Aşa cum sugerează şi numele, site-ul îţi oferă o bază de date cu muzica unor artişti necunoscuţi, grupată de asemenea pe genuri. Avantajul este că îţi poţi forma o opinie privind calitatea muzicii urmărind topul celor mai descărcate melodii pentru fiecare gen în parte şi îţi poţi arunca ochii inclusiv pe versuri.
  • StereoKiller – Dacă îţi place muzica underground, acesta este site-ul perfect pentru a face download de muzică nouă: hardcore, metal, hip-hop, alternative, punk şi rock sunt doar genurile principale de muzică pe care le găseşti aici.

StereoKiller ofera numeroase topuri ale popularitatii pieselor

  • IndieRockCafe – Site-ul îţi pune la dispoziţie o colecţie vastă de muzică rock în format MP3 realizată de artişti independenţi, o ocazie numai bună pentru a-ţi impresiona prietenii “pletoşi” cu descoperirea unor tinere (sau mai puţin tinere) talente.
  • Jamendo – Chiar dacă oferă doar câteva genuri de muzică (Rock, Pop, Electro, Classical şi Jazz), Jamendo are avantajul că îţi permite să descarci un întreg album al unui artist cu un singur click. Simplu şi rapid.
  • MP3 – Poate cel mai sugestiv nume de domeniu pentru subiectul acestui articol, MP3 îţi pune la dispoziţie o colecţie redusă de MP3-uri pe care le poţi descărca gratuit. Le poţi asculta şi în streaming în prealabil pentru a-ţi face o idee, site-ul fiind integrat cu serviciul last.fm.

MP3.com, un domeniu grozav, dar un continut nu foarte bogat

  • FreeMusicArchive – Site-ul îţi oferă spre descărcare gratuit câteva zeci de mii de piese în format MP3, prezentate sub forma unor ştiri atunci când sunt lansate de artişti. Este o bună ocazie de a afla detalii despre formaţie, chiar dacă această prezentare îngreunează obiectivul principal de a face download.
  • PureVolume – Un alt site oferă oferă atât streaming online, cât şi posibilitatea de a descarca piesele, chiar dacă trebuie să cauţi un minuscul link numit Free MP3. Evident, şi aici ai preponderent artişti necunoscuţi.

PureVolume este un site onorabil pentru muzica gratuita legala

  • ClassicCat – Pasionat de muzică clasică? Acest site oferă o colecţie savuroasă de muzică clasică realizată de artişti precum Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven sau Frederic Chopin. Descărcarea în format MP3 este puţin mai alambicată, pentru că muzica este stocată pe alte servere, dar este una dintre puţinele surse pentru acest gen de muzică.
  • Bt.etree – Interfaţa spartană nu te atrage spre el, dar site-ul oferă posibilitatea de a descărca gratuit şi legal albume complete prin torrente. Asta pentru că cele mai multe albume au câteva sute de MB şi este mai uşor aşa.

Concluzii

Acestea sunt 10 dintre cele mai bune site-uri pentru a descărca muzica gratuit şi legal de pe internet. Nu sunt singurele, însă altele au o bază de date limitată la câteva sute de piese, iar altele oferă doar câte o melodie pe zi, făcând parte dintr-un site mai complex. Astfel, chiar dacă artiştii consacraţi vă aşteaptă în magazinele specializate să oferiţi datele cardului bancar, există suficient de multe resurse pentru download muzică nouă gratuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri