GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Recomandări de laptopuri bune și performante pentru Back to School

Autor: Echipa Giz.ro

Sfârșitul verii este marcat deja de câțiva ani buni de sezonul de reduceri Back to School prezent în mai toate magazinele locale, online și offline. Dincolo de rechizitele școlare și restul de produse standard, în ofertele Back to School poți găsi cu discount-uri foarte bune și cam toate tipurile de produse electronice și gadgeturi care îți vor îmbunătăți experiența școlară.

back to school laptops nvidia

Astfel, dacă ai de gând să profiți de această ocazie pentru a găsi produse de real ajutor pentru un elev sau student, ai nimerit unde trebuie, pentru că în acest articol îți prezentăm o serie de recomandări de laptopuri actuale menite unor diverse tipuri de utilizare, de la cele pentru taskuri simple, până la cele cu specificații de top și capacități de procesare pe măsură. Fiind o publicație ce se axează în special pe testarea de laptopuri, suntem cu atât mai în măsură să vă oferim sugestii corecte pentru nevoile voastre.

Un laptop este poate cel mai util cadou pe care îl poți face unui elev sau student, fiind o unealtă potrivită pentru studiu, comunicare și relaxare, pentru că trebuie să lăsăm creierul să se și odihnească din când în când.

Îți prezentăm în continure o serie de modele pe care le vei găsi în magazine în această perioadă. Am grupat recomandările noastre în funcție de prețul și categoria principală de utilizare pentru care sunt proiectate aceste modele, și am încercat să explicăm într-un limbaj cât mai simplu simplu cui se adresează fiecare categorie de produse.

Laptopuri ieftine pentru elevi și studenți

Prima categorie din care îți vom face recomandări este cea a laptopurilor accesibile, un segment foarte popular, din motive evidente. Din fericire, în ultimii ani laptopurile ieftine au crescut semnificativ în calitate și performanță.

Aceste modele sunt suficient de performante pentru navigare pe Internet, editare de documente și editare simplă de imagini, pot reda filme și clipuri de pe Netflix sau Youtube, adică se pretează tuturor activităților uzuale pe care trebuie să le ducă la capăt un elev sau student.

Aspire 5 A515 56G

Față de modelele mai scumpe, însă, acestea nu oferă cipuri grafice dedicate sau folosesc cipuri entry-level, nu oferă foarte mult RAM sau un SSD prea încăpător, dar în funcție de modelul ales, este posibil să poți face ulterior upgrade acestor componente.

  • Lenovo IdeaPad 3 15ITL6: Nvidia GeForce MX350 2GB + Intel Core i5-1135G7, ecran 15.6 inch IPS Full HD, , 8 GB RAM, 512 GB SSD – 2650 RON
  • Acer Aspire 5 A515-56G: Nvidia GeForce MX350 2GB + Intel Core i5-1135G7, ecran 15.6 inch IPS Full HD, procesor , 8 GB RAM, 512 GB SSD – 2650 RON

Laptopuri bune pentru elevi și studenți

Dacă bugetul este unul mai permisiv, îți recomandăm o serie de modele care folosesc componente mai puternice. Avantajul este nivelul de performanță semnificativ superior atât în utilizarea de zi cu zi, cât mai ales în aplicații solicitante sau chiar și în jocuri, fapt ce va permite utilizarea acestor modele pentru un timp mai îndelungat, fără a simți o limitare în ceea ce pot face pentru voi.

Lenovo Gaming IdeaPad 3

Printre aplicațiile care necesită o putere de calcul mai mare pe care aceste laptopuri le pot ataca menționăm programele de editare foto/video de bază, aplicații de proiectare 3D, și chiar și majoritatea jocurilor, dar rulate la detalii medii.

  • HP Gaming Pavilion 15-dk2031nq: Nvidia GeForce RTX 3050 Ti 4GB + Intel Core i5-11300H, ecran 15.6 inch IPS Full HD @144 Hz, 8 GB RAM, 256 GB SSD – 3500 RON
  • Lenovo Gaming IdeaPad 3: Nvidia GeForce RTX 3050 Ti 4GB + AMD Ryzen 5 5600H, ecran 15.6 inch IPS Full HD @165 Hz, 8 GB RAM, 512 GB SSD – 3700 RON
  • HP Gaming 16.1” Victus 16-d0044nq: Nvidia GeForce RTX 3050 Ti 4G + Intel Core i5-11400H, ecran 16.1 inch IPS Full HD @144 Hz, 8 GB RAM, 512 GB SSD – 3700 RON

Recomand să alocați un buget extra și pentru a face upgrade memoriei RAM la 16 GB, un aspect permis de modelele de mai sus. 8 GB s-ar putea dovedi limitanți în viitorul apropiat.

Ultrabookuri care încap în orice ghiozdan sau rucsac

Am inclus și câteva opțiuni de ultrabook-uri în acest articol pentru simplul motiv că reprezintă opțiunea ideală când vine vorba de mobilitate, un lucru important ținând cont că un laptop pentru elevi și studenți te va însoți pretutindeni.

ASUS VivoBook Pro 14 OLED M3401QC

Diferența de greutate dintre aceste modele și un laptop standard poate nu pare atât de mare (de spre un kilogram, luan în calcul și încărcătorul), însă dacă trebuie să cari după tine acest laptop pretutindeni, spatele îți va mulțumi dacă alegi un ultrabook. În plus, în funcție de bugetul pe care îl poți aloca, performanța oferită de unele de ultrabook-uri nu va lăsa de dorit, și poate chiar depăși modele mult mai grele.

Tocmai de aceea recomandările noastre se îndreaptă spre opțiuni cu prețuri medii, dar și cu specificații mai puternice și cipuri grafice dedicate.

Laptopuri performante/de gaming

Nu este un secret că cei care au nevoie de performanțe de top într-un format mediu aleg de multe ori un laptop de gaming, chiar dacă nu sunt gameri. De aceea din lista noastră de recomandări nu pot lipsi modelele cu chipuri grafice dedicate puternice, ecrane cu rată de împrospătare la cel puțin 144 Hz, și o construcție solidă.

HP Gaming 16.1 Victus 16

Aceste modele vor fi capabile să rulele aplicații pretențioase la un nivel de performanță ridicat și, bineînțeles, jocuri de tip eSports sau cele mai noi titluri AAA cu detalii bune. Desigur, performanțele variază în funcție de cipurile grafice alese, dar și în funcție de platformele Intel/AMD pe care sunt construite produsele alese de voi, fiecare cu propriile puncte forte și dezavantaje. Pentru detalii, vă recomandăm review-urile noastre detaliate de pe site.

Totodată, trebuie să aveți în vedere și că autonomia oferită de multe dintre aceste modele nu este una grozavă, iar greutatea totală pe care o veți transporta în rucsac (incluzând un încărcător de cele mai multe ori greu și voluminos), va afecta în oarecare măsură mobilitatea oferită de modelele din acest segment.

Concluzii finale

Concluzionând, dacă eşti elev sau student în căutarea unui laptop care să te țină câțiva ani buni și care să ofere performanțe adecvate în tot acest timp, ai la dispoziţie în magazine o gamă variată de laptopuri din care să alegi (îți recomandăm să verifici și laptopurile Back to School motorizate de plăci video Nvidia din oferta PC Garage).

Astfel, poţi opta, la un pol, pe modele portabile sau accesibile ca preț, menite în special utilizării de zi cu zi, sau, la polul opus, pe adevărate înlocuitoare pentru un computer full-size, laptopuri suficient de capabile încât să facă față cu succes programelor complexe precum editoare video, CAM/CAD, proiectare 3D, și bineînțeles jocurilor. Desigur, între cei doi poli există diverse alte opțiuni ce jonglează cu aspectele portabilitate, performanțe și preț, în funcție de nevoile fiecăruia.

Articolul de față vă oferă câteva recomandări din multiplele opțiunile existente în funcție de bugetul alocat și de tipul de laptop pe care doriți să îl cumpărați. După ce restrângeți lista de opțiuni la cel mult 2-3 modele, recomand și să citiți și review-urile noastre complete, precum și celelalte articole despre laptopuri disponibile pe site-ul nostru, precum cel despre cele mai bune laptopuri ale momentului, sau cel cu recomandările de laptopuri pentru gaming.

În plus, dacă aveți alte întrebări sau nevoie de ajutor în alegerea unui laptop potrivit pentru voi, ne puteți contacta prin intermediul secțiunii de comentarii de la finalul articolului.

Notă informativă: Acest articol a fost realizat cu sprijinul celor de la Nvidia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri