GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Evolio Evotab Fun: tableta accesibila de 7 inch

Autor: Echipa Giz.ro

Desi initial am vazut tabletele ca gadgeturi optionale, fara prea multa utilitate practica, in special cand le comparam cu laptopurile din categoria 1500-2000 RON, trebuie sa recunosc ca anul trecut si anul acesta piata locala a crescut exponential datorita modelelor accessibile din gama de pret de sub 800 RON. In aceasta categorie un succes exemplar l-au avut modelele producatorului local Evolio.

Evolio se afla deja la a treia generatie de tablete, modelul lansat azi fiind Evotab Fun, primul din seria Travel & Fun, care denota o noua orientare catre multimedia si calatorii.

Cele doua desiderate sunt atinse prin folosirea unui procesor grafic performant quad core Mali ruland la 400 MHz si un receptor GPS HighVision HV5820. Functia GPS este deservita nu doar de chipul dedicat ci si de aplicatia proprie dezvoltata de Evolio in cooperare cu iGO, care ofera aceeasi functionalitate cu a unui navigator GPS clasic.

Cumparatorii vor avea de ales intre modelul ce vine preinstalat cu harta Romaniei sau cel cu harta Europei (100-130 RON mai scump). Update-uri gratuite ale acestor harti vor fi oferite pentru 2 ani, apoi actualizarile se vor face contra cost. In pretul de baza de 649 RON (modelul cu harta Romaniei) este inclus un suport de parbriz, incarcator de masina si cablu de date USB – mini USB.

Performantele multimedia ale procesorului grafic, capabil sa randeze filme HD, sunt completate de un port HDMI de dimensiune normala, cu ajutorul caruia tableta poate fi foarte usor conectata cu usurinta la un televizor LCD.

Bateria de 3000 mAh este capabila sa alimenteze Evolio-ul Evotab Fun pentru aproximativ 7 ore (5 ore cu utilizare intensa a conexiunilor GPS si WiFi), suficient pentru a vizualiza cateva filme pe ecranul de 7 inch (800 x 600 px rezolutie, sensibil la atingere, capacitiv, cu 5 puncte de contact). Evolio Evotab Fun este dotat si cu un port mini USB 2.0 la care se poate conecta un adaptor USB 3G optional, pentru conexiune permanenta la Internet.

Adaugati functia de emitator FM in banda 88 – 92 MHz, camera de 2 megapixeli, procesorul Boxchip (un singur nucleu la 1GHz), 1 GB RAM, cei 8 GB stocare (se poate extinde capacitatea de baza cu carduri microSD) si Android-ul 4.0 si vedeti de ce Evolio Evotab Fun isi merita banii.

De citit si: Top tablete accesibile

In plus, aplicatia Evobook permite conectarea la biblioteca virtuala cu 300 de titluri in limba romana (de la 6 edituri) si citirea titlurilor cumparate prin intermediul acesteia sau a fisierelor compatibile (PDF de exemplu) luate din alte surse. Versiunea aplicatiei pentru iOS permite doar citirea titlurilor deja cumparate, dar asta nu ar trebui sa fie o problema, din moment ce puteti cumpara titlurile dorite direct de pe site.

La prima impresie Evolio Evotab Fun este o tableta foarte OK. Ecranul si fluiditatea aplicatiilor ii vor dezamagi putin pe cei obisnuiti cu calitatea oferita de noul iPad sau Transformer Infinity, dar aceste modele se vand la un pret cel putin triplu.

Mai multe despre Evotab Fun puteti afla din review-ul nostru complet. Pe langa aceasta, va recomandam si aceste articole despre cele mai bune tablete ieftine ale momentului, despre tablete bune pentru copii si acest Top al tabletelor in aceasta perioada.

Cu toate acestea noul model Evolio pare foarte bine construit, cu o textura cauciucata pe spate si un profil de doar 9.5 mm. Va recomand sa vizitati un magazin de electronice saptamana viitoare si sa aruncati o privire la Evolio Evotab Fun sau sa asteptati review-ul pe GiZ.ro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri