GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Tablete de 10 inch – cele mai bune oferte

Autor: Echipa Giz.ro

Pentru activităţi digitale de recreere în confortul casei tale, tabletele de 10” reprezintă una dintre cele mai bune soluţii.

Chiar dacă nu sunt la fel de portabile precum tabletele de 7”, aceste produse sunt mai potrivite pentru a fi utilizate acasă, întrucât beneficiază de un ecran mai mare care îmbogăţeşte experienţa multimedia în filme sau jocuri.

Pe parcursul ultimilor ani, piaţa de tablete de 10” s-a extins rapid şi include acum numeroase modele din partea unui număr tot mai mare de producători. Pe lângă tabletele producătorilor de top precum Apple, Samsung sau Asus, există şi alţi producători de talie mai mică care îşi fac loc pe această piaţă, pe lângă aşa-numitele tablete româneşti care ies în evidenţă prin preţurile mici.

În acest articol nu vom discuta despre cele mai bune tablete de 10”, ci despre tabletele de 10” care oferă un raport calitate-preţ cât mai bun pentru utilizatorul final. Prin urmare, scopul nostru este să-ţi recomandăm acele tablete care oferă performanţe bune pentru un preţ decent, în funcţie de segmentul de cost în care te încadrezi.

Asus Memo Pad 10 Smart – 1.300 lei

Pentru utilizatorii cu buget limitat care vor o tabletă de 10”, Asus Memo Pad 10 Smart este una dintre cele mai rentabile soluţii, prin prisma performanţelor bune obţinute în schimbul unui preţ scăzut. Tableta Asus are un ecran IPS de 10” cu rezoluţie 1280×800 pixeli care oferă o reproducere fidelă a culorilor şi unghiuri bune de vizualizare.

Platforma hardware este de generaţie mai veche, fiind vorba despre un chipset Nvidia Tegra 3 cu procesor quad-core de 1.2 GHz, grafică ULP GeForce, 1 GB RAM şi 16 GB memorie internă, însă aceasta este suficient de puternică pentru activităţi uzuale precum browsing, filme sau jocuri.

Tableta surprinde plăcut şi în privinţa autonomiei, care variază de la cinci ore pentru jocuri până la nouă ore în cazul în care urmăreşti preponderent filme. Mai multe detalii despre Asus Memo Pad 10 Smart poţi afla şi din review-ul video de mai jos:

Samsung Galaxy Tab 3 – 1.600 lei

Pe lângă tabletele din gama Note şi Galaxy Nexus 10 care se adresează segmentului premium, Samsung oferă utilizatorilor şi o tabletă de 10” cu un preţ accesibil. Este vorba despre Samsung Galaxy Tab 3, care păstrează designul caracteristic pentru produsele sud-coreene, însă mizează pe un banal ecran TFT cu diagonală de 10.1” şi rezoluţie 1280×800 pixeli.

Platforma hardware este asigurată de Intel prin chipsetul Atom Z2560, dotat cu procesor dual-core de 1.6 GHz, grafică PowerVR SGX544MP2, 1 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor.
Autonomia este asigurată de un acumulator Li-Po de 6800 mAh, iar sistemul de operare este Android 4.2.2 Jelly Bean. Ca de obicei, software-ul este modificat destul de radical comparativ cu sistemul stock Android prin interfaţa proprietară TouchWiz UX UI.

Samsung Galaxy Tab 3, o tableta potrivita pentru cei cu buget mediu

Samsung Galaxy Tab 3, o tableta potrivita pentru cei cu buget mediu

Toshiba Excite Pure – 1.300 lei

Toshiba nu s-a remarcat în mod deosebit pe piaţa tabletelor, însă producătorul japonez prezintă ocazional noi modele, iar Excite Pure lansat în vara acestui an oferă un raport preţ-calitate interesant prin prisma dotărilor hardware.

Tableta este dotată cu un display IPS de 10.1” cu rezoluţie 1280×800 pixeli, care cel puţin teoretic ar trebui să ofere unghiuri bune de vizualizare şi o reproducere decenta a culorilor. Pentru a sosi pe piaţă cu un produs cât mai accesibil pentru utilizatori, Toshiba a decis să implementeze platforma hardware Nvidia Tegra 3, cea disponibilă şi pe Asus Memo Pad 10 Smart şi compusă din procesor quad-core de 1.2 GHz, grafică ULP GeForce, 1 GB RAM şi 16 GB pentru memoria internă.

Tableta iese în evidenţă şi prin cele două speakere care ar trebui să asigure o audiţie de calitate mai bună, în timp ce acumulatorul este de tip Li-Po şi are capacitatea de 25 Wh.

Toshiba incearca sa-si faca loc pe aglomerata piata a tabletelor de 10″

Asus Memo Pad FHD 10 – 1.650 lei

În ciuda numelor apropiate, Asus Memo Pad FHD 10 şi Asus Memo Pad 10 Smart sunt diferite atât în privinţa ecranului, cât şi a platformei hardware utilizate.

Aşa cum sugerează şi numele, ecranul lui Memo Pad FHD 10 are o diagonală de 10” şi rezoluţie Full HD 1920×1200 pixeli, fiind construit în tehnologie IPS. Aceasta nu îşi arată însă adevăratele calităţile pe acest model, care are o luminozitate relativ scăzută.

Platforma hardware este similară cu cea disponibilă pe Samsung Galaxy Tab 3, fiind furnizată de cei de la Intel. Chipsetul Intel Atom Z2560 include un procesor dual-core cu frecvenţa de 1.6 GHz, grafică PowerVR SGX540, 2 GB RAM şi 32 GB de memorie internă.

Specificaţiile hardware sunt suficient de bune pentru a asigura o rulare fluentă a tabletei în browsing, filme şi jocuri mai puţin pretenţioase, iar acumulatorul de 6760 mAh asigură o autonomie ce variază între 5-10 ore în funcţie de tipul de conţinut pe care îl consumi. Sistemul de operare este Google Android 4.2.2 JellyBean, la care se adăugă micile retuşuri aduse de interfaţa proprietară Waveshare.

Evolio Quadra – 900 lei

În cazul în care tabletele de mai sus sunt totuşi prea scumpe pentru bugetul tău, te poţi orienta şi spre o tabletă lansată sub brabd românesc. Pe numele său Evolio Quadra, gadgetul are un ecran Super IPS cu diagonală de 10.1” şi rezoluţie 1280×800 pixeli. Platforma hardware este asigurată de un procesor quad-core Cortex A9 de 1.2 GHz, grafică Vivante GC1000+, 1 GB memorie RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor.

Tableta se conectează la internet prin Wi-Fi sau prin intermediul unui dongle 3G care nu este inclus în pachet, în timp ce acumulatorul de 5400 mAh promite o autonomie de până la 7 ore, în funcţie de modul în care o foloseşti.

Tableta cântăreşte 535 de grame şi vine din fabrică cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.
Chiar dacă în ansamblu nu se ridică la înălţimea unor tablete mai scumpe, Evolio Quadra reprezintă o soluţie interesantă pentru utilizatorii cu buget redus.

Evolio ofera tablete ieftine cu performante decente

Evolio ofera tablete ieftine cu performante decente

Concluzii

Pe piaţa din România sunt disponibile în prezent numeroase tablete, de la diverşi producători şi la diverse preţuri de comercializare.

Alegerea celei mai bune soluţii pentru nevoile tale nu este, prin urmare, deloc uşoară, însă sperăm că prin acest articol am reuşit să te ajutăm să iei o decizie mai bună din punct de vedere al raportului calitate-preţ.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri