GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer CloudMobile S500 – preţuri şi specificaţii pentru un telefon best-buy de 1.000 lei

Autor: Echipa Giz.ro

În România, Acer este unul dintre cei mai populari producători de electronice, mai ales că este lider pe segmentul notebook-urilor cu o cotă de piaţă de aproape 25%, pe care a câştigat-o parţial datorită preţurilor mici.

Compania taiwaneză produce de ceva timp şi telefoane mobile cu sistem de operare Android, însă acestea sunt aproape necunoscute în ţara noastră.

Lucrurile ar trebui însă să se schimbe după apariţia recentă pe piaţă a modelului Acer CloudMobile S500, care vine cu specificaţii hardware interesante şi un preţ accesibil.

Dedicat cu precădere utilizatorilor care nu sunt tentaţi de telefoanele cu ecran exagerat de mare, Acer Cloud Mobile S500 are un display IPS cu diagonala de 4.3” şi rezoluţie HD 720×1280 pixeli.

Platforma hardware este asigurată de chipsetul Qualcomm Snapdragon MSM8260A, dotat cu procesor dual-core Krait de 1.5 GHz, grafică Adreno 225, 1 GB RAM şi memorie internă de 8 GB. În plus, telefonul permite conexiuni 3G la internet cu viteze de până la 43.2 Mbps, iar conectivitatea este completată de Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC, bluetooth 4.0 şi GPS. De asemenea, Acer oferă acces la serviciu de cloud CloudMobile care dă şi numele telefonului, pentru ca datele tale să fie păstrate ca backup pe internet.

Nu în ultimul rând, camera foto de 8 MP este capabilă să înregistreze clipuri video în format Full-HD 1920×1080 pixeli şi are inclusiv funcţie HDR.

Acer CloudMobile S500: Un pret excelent pentru un telefon bun

Acer CloudMobile S500: Un pret excelent pentru un telefon bun

Acer CloudMobile S500 – preţ imbatabil pentru clasa sa

Poate că specificaţiile tehnice ale telefonului Acer nu te impresionează. Este şi firesc, pentru că pe piaţă există numeroase smartphone-uri cu astfel de dotări tehnice.

Ceea ce ar trebui însă să te impresioneze este preţul solicitat de Acer pentru acest telefon. Câteva magazine online mai puţin cunoscute solicită 950 RON pentru acest model, care poate fi însă găsit şi în oferta Orange. Operatorul de telefonie solicită 199 EUR fără contract, adică aproximativ 900 RON, iar la abonament preţurile pornesc de la 1 EUR pentru abonamentul Pantera 23 în valoare de 23 EUR/lună.

Practic, vorbim despre un telefon best-buy în clasa de sub 1.000 RON, întrucât cu această sumă de bani poţi cumpăra telefoane precum Samsung Galaxy S Duos (999 RON) cu ecran de 4” şi rezoluţie 480×800 pixeli şi procesor single-core de 1 GHz, Samsung Galaxy S Plus (879 RON) cu ecran de 3.5” şi acelaşi chipset ca Galaxy S Duos sau Samsung Galaxy S Advance (1.099 RON), cu ecran de 4” şi rezoluţie 480×800 şi procesor de 1 GHz.

Astfel, pe piaţa din România nu există în prezent un smartphone de cel mult 1.000 RON care să ofere ecran HD şi chipset atât de puternic.

Cum se prezintă însă Acer CloudMobile S500 în utilizarea de zi cu zi? Îţi poţi face o idee urmărind clipul de mai jos, realizat de colegii noştri Andrei şi Ionuţ la IFA 2012:

Acer CloudMobile vs. HTC One S, Samsung Galaxy S2 şi Sony Xperia S

Din punct de vedere al specificaţiilor hardware, Acer CloudMobile se apropie cel mai mult de Sony Xperia S, lansat în luna ianuarie a anului trecut. Vorbim despre un ecran LED-backlit LCD de 4.3” cu rezoluţie HD şi aceeaşi platformă hardware, dar cu cameră foto de 12 MP şi 32 GB de memorie internă. Preţul ajunge însă la aproximativ 1.300 lei în magazinele din România.

Totuşi, probabil că telefonul va fi comparat cel mai mult cu HTC One S şi Samsung Galaxy S II, două dintre cele mai populare telefoane din ultimul an.

În România, HTC One S este disponibil oficial în versiunea cu chipset Qualcomm Snapdragon S3 cu procesor dual-core de 1.7 GHz, iar ecranul Super AMOLED de 4.3” are o rezoluţie ceva mai scăzută, de 540×960 pixeli. În schimb, modelul HTC plusează prin memoria internă de 16 GB. Preţul începe însă de la aproximativ 1.700 RON.

Samsung Galaxy S II este chiar mai modest la capitolul ecran, întrucât display-ul SuperAMOLED de 4.3” are o rezoluţie de 480×800 pixeli. În plus, şi platforma hardware este mai puţin performantă: chipset proprietar Exynos cu procesor dual-core Cortex A9 de 1.2 GHz, grafică Mali 400, 1 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Iar preţul ajunge la 1.600 RON.

Acer CloudMobile S500 are rivali importanti, dar niciunul nu este atat de ieftin

Acer CloudMobile S500 are rivali importanti, dar niciunul nu este atat de ieftin

Un chipset similar cu cel de pe modelul Acer îl regăsim însă pe Sony Xperia T, care iese în evidenţă prin camera foto de 13 MP şi ecranul de 4.55” cu rezoluţie HD. Totuşi, preţul de 1.700 RON îl face prea scumpo chiar şi în comparaţie cu SGS2.

Prin urmare, Acer CloudMobile este soluţia ideală dacă eşti în căutarea unui smartphone de nivel mediu la un preţ cât mai bun, iar în clasa de sub 1.000 RON nu vei găsi un alt telefon mai performant.

Evident, nici telefonul Acer nu este perfect: acumulatorul Li-Ion are o capacitate de numai 1460 mAh, ceea ce s-ar putea traduce printr-o autonomie destul de mică, în special dacă utilizezi la maxim funcţiile Androidului.

Şi pentru că a venit vorba despre Android, merită spus că Acer CloudMobile S500 este dotat cu Android 4.0 IceCream Sandwich, iar o actualizare la Jelly Bean nu a fost încă anunţată. Totuşi, acesta nu este neapărat un capăt de ţară, întrucât nici ceilalţi producători nu se grăbesc să actualizeze telefoanele la ultimele versiuni ale sistemului de operare.

În concluzie, dacă bugetul tău este limitat la 1.000 RON şi vrei un smartphone cât mai performant, Acer CloudMobile S500 ar trebui să se regăsească pe listă scurtă de candidaţi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri