iPhone 7 şi iPhone 7 Plus – păreri, poze şi specificaţii

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus păstrează designul precedentei generaţii, însă ambele vin cu câteva noutăţi interesante din punct de vedere hardware şi software.

Conform tradiţiei, iPhone 7 ar fi trebuit să aducă schimbări mai mici sau mai mari din punct de vedere al designului, pentru a respecta ciclul de împrospătare de doi ani.

Iată însă că Apple a schimbat strategia într-un mod destul de agresiv, iar iPhone 7 seamănă izbitor cu iPhone 6S şi iPhone 6.

Cum te va convinge compania lui Tim Cook să face update la un telefon similar cu cel din urmă cu doi ani? Prin câteva noutăţi interesante care, cel puţin la prima vedere, nu sunt însă suficient de importante pentru a justifica în mod neapărat trecerea la noul model.

iPhone 7 pastreaza designul predecesorului
iPhone 7 pastreaza designul predecesorului

Specificaţii tehnice iPhone 7

  • ecran de 4.7”, respectiv 5.5” cu 3D Touch
  • chipset Apple A10 cu procesor quad-core
  • 32 GB, 128 GB sau 256 GB memorie internă
  • cameră foto de 12 MP / dual 12 MP
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
  • sistem de operare iOS 10

Funcţii importante

iPhone 7 este un telefon rezistent la apă şi praf. Aceasta este probabil una dintre noutăţile majore ale telefonului, dacă este să ne raportăm la concurenţă directă. Nu există nicio diferenţă faţă de Samsung Galaxy S7: ambele au certificarea IP68 şi rezistă 30 de minute la o adancime de 1 metru.

De asemenea, unicul buton al telefonului nu mai este mecanic, ci unul sensibil la forţa cu care apeşi pe el. Teoretic, acest lucru ar trebui să asigure o fiabilitate mai bună în timp.

O altă noutate care va afecta probabil aproape toţi utilizatorii este renunţarea la jack-ul de 3.5 mm pentru căştile tradiţionale. De acum, pentru a asculta muzică, vei utiliza o pereche de căşti care se conectează la portul Lightning, folosit până acum doar pentru încărcarea bateriei, însă Apple a inclus în pachet şi un adaptor. În plus, a lansat şi căşti de tip earbud fără fir numite AirPod, care au o autonomie de numai 5 de ore şi costă 160 de dolari, adică circa 700 de lei. Partea bună este că, dacă renunţi la căşti, vei putea asculta muzică la noile difuzoare stereo integrate în partea de sus şi de jos şi care, cel puţin teoretic, ar trebui să ofere o calitate mai bună a audiţiei.

https://www.youtube.com/watch?v=RdtHX15sXiU

Nu în ultimul rând, iPhone 7 are acum un aspect estetic mai plăcut, întrucât benzile orizontale de pe spate pentru semnal sunt acum amplasate aproape de marginile de sus şi, respectiv, de jos ale telefonului.

Ecranul a rămas practic neschimbat de la generaţia anterioară: vorbim în continuare despre un display IPS cu diagonală de 4.7 inch şi rezoluţie 750×1334 pixeli care beneficiază de funcţii 3D Touch pentru anumite aplicaţii. Totuşi, Apple afirmă că luminozitatea acestuia a fost îmbunătăţită cu 25%. În cazul lui iPhone 7 Plus, ecranul are diagonală de 5.5 inch şi rezoluţie Full HD.

În schimb, platforma hardware a primit update-ul tradiţional şi include acum un chipset Apple A10 Fusion cu procesor quad-core, cu două nuclee care rulează la frecventă scăzuţă pentru aplicaţiile care nu necesită o putere mare de procesare.

Memoria a rămas în continuare la 2 GB RAM, însă marea schimbare vine la capacitatea de stocare, care în versiunea de bază a crescut acum la 32 GB. Este un nou pas prin care iPhone se aliniază practic la ceea ce a devenit standard pentru cele mai multe telefoane de top cu Android în ultimul an.

Camera foto a fost de asemenea actualizată şi include acum un nou senzor de 12 MP, care a primit inclusiv stabilizare optică, cu o lentilă formată din 6 elemente. În plus, camera frontală pentru selfie-uri a ajuns la 7 MP.

Pe lângă dimensiuni, camera foto este unul dintre puţinele aspecte care diferenţiază iPhone 7 de iPhone 7 Plus. Şi asta doar pentru că iPhone 7 Plus include un sistem dual-camera cu doi senzori de 12 MP. Chiar dacă nu reprezintă o inovaţie, noul sistem beneficiază de zoom optic real 2x, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească semnificativ pozele realizate de la o distanţă prea mare, dacă noua camera va funcţiona aşa cum o promovează producătorul american. Un astfel de sistem există deja pe LG G5 şi noul LG V20.

Camerele foto de pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus
Camerele foto de pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Nu putem trece cu vederea peste acumulatorul Li-Po, despre care Apple s-a limitat să afirme că oferă în medie o autonomie cu 2 ore mai mare decât în cazul lui iPhone 6S atunci când ne referim la iPhone 7 şi o oră de autonomie suplimentară în cazul lui iPhone 7 Plus comparativ cu iPhone 6S Plus.

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus au primit şi două noi versiuni de culoare, ambele în nuanţe de negru, în detrimentul versiunii Space Grey. Acestea sunt cunoscute oficial despre Jet Black şi Black.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6dsRpVyyWs

Le cumpărăm sau nu?

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus includ câteva noutăţi interesante din punct de vedere hardware şi, în cazul în care ai un model mai vechi, este foarte posibil să fii atras să faci un upgrade.

Asta pentru că, în ciuda unui design similar, ambele telefoane promit performanţe mai bune, camere foto cu stabilizare optică a imaginii şi, în cazul lui Plus, cu sistem dual-camera, dar şi o autonomie uşor îmbunătăţită, pe lângă capacitatea mai mare de stocare a versiunii de bază.

Totuşi, dacă ai deja un iPhone 6 sau, mai ales iPhone 6S, un update este mult mai greu de justificat, mai ales că iPhone-ul anului 2017 ar putea include schimbări de anvergură mai mare.

Preţ iPhone 7 şi iPhone 7 Plus şi disponibilitate

În acest an, Apple a fost mai zgârcită în detalii legate de disponibilitate şi preţ. Ştim că iPhone 7 va fi disponibil la vânzare în Statele Unite din 16 septembrie, iar versiunea de bază de 32 GB va costa 760 de euro în Germania, echivalentul a 3.400 – 3.500 lei pe piaţa din România.

Situaţia se repetă în cazul lui iPhone 7 Plus. Versiunea de bază de 32 GB va costa 900 de euro, în Germania, adică circa 4.000 lei în România.

Culorile in care va fi disponibil iPhone 7 Plus
Culorile in care va fi disponibil iPhone 7 Plus

Concluzii

În ciuda menţinerii designului pentru al treilea model la rând, Apple a reuşit să introducă câteva noutăţi atractive pentru cele două smartphone-uri pe care le are în portofoliu. Aproape toate sunt împrumutate de la concurenţă, însă probabil că acest lucru va conta mai puţin pentru utilizatorii care şi le doresc.

Cert este că, prin noile îmbunătăţiri, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus au ceva mai multe argumente în lupta cu concurenţa directă şi, mai ales, cu Samsung Galaxy S7.

8 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!