GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

LG G7 ThinQ: un smartphone cu camera inteligentă ajutată de AI

Autor: Echipa Giz.ro

Un nou început de an înseamnă un nou telefon de top lansat de către fiecare producător important. Astfel se face că în 2018 LG a ajuns la a șaptea generație cu seria G, motiv pentru care am dat curs invitației de a ne juca câteva ore cu nou LG G7 ThinQ într-un decor inedit, studiourile de film Korda Filmstudios de lângă Budapesta.

Motivul pentru care LG a ales acest decor este destul de simplu: pentru a scoate în evidență una dintre cele mai importante caracteristici ale lui G7, și anume camera foto asistată de inteligența artificială, AI-ul fiind unul dintre cei mai vehiculați termeni în clipa de față în industria tehnologiei. De aici suspectez că vine și temenul ThinQ, aplicat deja câtorva produse LG unde AI-ul nu are un simplu rol decorativ.

Trebuie menționat de la bun început că nu am avut la dispoziție suficient timp pentru a testa corespunzător noul LG G7 ThinQ, deci articolul de față reprezintă doar o scurtă prezentare a celor mai importante caracteristici ale telefonului și impresiile adunate în câteva ore de jucat cu noul gadget.

Review-ul va veni pe GiZ în săptămânile următoare, după ce vom testa varianta finală, cea comercială a produsului.

Versiunea prezentată în Ungaria nu a fost cea finală, ce va putea fi cumpărată din magazine, și aici mă refer nu la hardware ci la componenta software, care va primi retușuri importante înaintea lansării comerciale și bineînțeles ulterior, mai ales că LG promite upgrade-ul la Android 9.0 P în scurt timp de la lansare.

Înainte de a trece la impresii hai să vedem pe scurt care sunt cele mai importante specificații ale telefonului, flagship-ul LG pentru 2018:

Specificații LG G7 ThinQ

  • ecran: 6.1″, 1440 x 3120 pixeli, IPS LCD, aspect 19.5:9, 100% DCI-P3, Dolby Vision/HDR 10
  • procesor: Qualcomm SDM845 Snapdragon 845, octa-core (4 x 2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4 x 1.7 GHz Kryo 385 Silver)
  • chip grafic: Adreno 630
  • memorie: 4/6 GB RAM 
  • memorie internă: 64/128 GB, slot microSD (pe modelul dual-SIM)
  • cameră foto: Duală, 16 MP (f/1.6, OIS, laser & PDAF) + 16 MP (f/1.9), laser & phase detection autofocus, LED flash
  • camera selfie: 8 MP (f/1.9), filmare 1080p
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 
  • sistem de operare: Android 8.0 Oreo (upgrade planificat pentru Android 9.0 P)
  • acumulator: Li-Ion de 3000 mAh, încărcare rapidă Quick Charge 3.0 
  • dimensiuni: 153.2 x 71.9 x 7.9 mm
  • greutate: 162 grame
  • altele: USB 3.1, USB Type-C, Dual SIM (optional), radio FM, jack 3.5 mm, senzor amprentă, IP68, MIL-STD-810G

Cum ne-am obișnuit deja de la ceilalți competitori, inima noul G7 este procesorul de top al celor de la Qualcomm, Snapdragon 845. Pe partea de performanță deci nu vor exista probleme, chiar dacă interfața grafică personalizată de către LG nu este la fel de curată ca Android-ul de pe telefoanele Pixel de la Google.

Ecranul lui G7 este și mai alungit ca anul trecut pentru că vorbim de un aspect 19.5:9 față de 18:9 căt avea G6. Împreună cu margini usor rotunjite înseamnă că nu vei avea probleme să ții în mână telefonul, în ciuda faptului că discutăm despre un ecran cu o diagonală de 6.1 inch. Despre operarea cu o singură mână însă nu te aștepta la minuni, asta dacă nu ai degete foarte foarte lungi.

Chiar dacă G7 nu are „decât” un ecran IPS, acesta este unul care acoperă în totalitate profilul DCI-P3, fiind compatibil și cu standardele Dolby Vision și HDR 10. Culorile sunt puțin cam saturate, dar LG nu este singurul care calibrează din fabrică ecranele în acest fel. Din fericire poți ajusta rapid fidalitatea culorilor din setările telefonului dacă nu ești fanul tonurilor calde și al culorilor prea vii.

Vei observa că nici LG nu deviază de la tendința anului de a folosi un breton pentru partea de sus a ecranului (notch). Doar asa se poate ajunge la o acoperire a ecranului de 82.6% din suprafața frontală a telefonului. Software-ul îți oferă din fericire optiunea de a ascunde bretonul prin completarea virtuală cu pixeli negri a marginii de sus a ecranului.

Pe partea de carcasă discutăm de un finisaj extrem de lucios, care va prinde amprente foarte rapid. Din fericire atât ecranul cât și partea din spate sunt acoperite cu sticlă Gorilla Glass 5, deci zgârieturile nu ar trebui să fie o problemă. LG folosește pentru G7 un cadru de aluminiu, deci vei fi plăcut suprins de greutatea redusă a telefonului.

În teorie telefonul este compatibil cu standardul de rezistență la șocuri MIL-STD-810G, însă nu te încurajez să testezi aceste capabilități. Când vine vorba de praf și apă LG menține cea mai bună certificare din domeniu, adică IP68.

Camera foto inteligentă ajutată de AI

Poate cea mai importantă caracteristică a noului telefon este includerea funcțiilor de inteligență artificială în software-ul camerei foto. Pe scurt, în clipa în care selectezi modul AI CAM fiecare scenă va fi analizată automat, iar în clipa în care va fi recunoscut obiectul principal din cadru se vor aplica automat o serie de setări care să scoată în evidență mai bine aceste obiecte, persoane sau peisaje. Este interesant să vezi cum pe ecran se afișează termenii detectați automat de AI cu destul de multă acuratețe. Aflat încă în versiune Beta, software-ul LG nu are probleme în a detecta persoane, peisaje, băuturi, mâncare și alte asemenea. Fotografiile sunt apoi sortate automat de LG în aplicația de galerie foto în funcție de tag-ul detectat de AI.

Din păcate calitatea pozelor nu pare a fi la același nivel cu cele oferite de Samsung Galaxy S9+, Huawei P20 Pro sau Google Pixel 2 XL, însă ține cont că nu am văzut încă varianta finală de software, deci te-aș ruga să aștepți review-ul complet pentru a trage concluziile de rigoare. Pe partea de fotografie de noapte nu mă pot pronunța, telefonul fiind testat pe timp de zi, însă LG se laudă cu modul Super Bright Camera, care adună înformația de la patru pixeli pentru a crea un singur pixel în imaginea finală, deci ar trebui să vedem fotografii cel puțin decente în situații de iluminare slabă.

Mai jos am inclus o serie de fotografii luate cu versiunea de pre-producție a software-ului de pe LG G7 ThinQ:

O ultima mențiune despre camera foto este că discutăm de fapt despre o camera duală, una cu distanță focală normală și una wide, care îți va permite să prinzi un cadru mai larg. LG este printre puținii producători care abordează această soluție tehnică și sincer mi se pare mult mai utilă decât cea cu cameră secundara tele (Apple, Samsung) sau cu cameră secundară cu senzor monocrom (Huawei).

Alte funții interesante ale lui LG G7 ThinQ

Pe lângă camera foto LG G7 ThinQ mai adaugă și o serie de alte funcții pe care cred că le vei găsi interesante:

  • Boombox Speaker – un mod de lucru al difuzorului telefonului care se foloseste de motorul de vibrații pentru a amplifica sunetul la un volum de-a dreptul impresionant atunci când telefonul este plasat pe o suprafață plană
  • Super Bright Display – un mod prin care se activeaza o serie de pixeli albi suplimentari din ecran pentru a creste luminozitatea acestuia în lumină directă
  • Super Far Field Voice Recognition – un microfon optimizat pentru a putea primi comenzi vocale de la distantă, deci în teorie poti activa orice asistent digital chiar și atunci când telefonul nu se află în apropierea ta sau în medii mai zgomotoase
  • DTS:X 3D Surround Sound – atât difuzorul cât și ieșirea de căști sunt certificate de DTS, deci discutăm despre un amplificator Quad-DAC care împreună cu o pereche de căști de calitate va oferi o experiență audio de calitate. Mă bucur că LG nu a renunțat la jack-ul de 3.5 mm, cum au făcut alți producători importanți

Este greu să tragi concluzii doar pe baza unei scurte interacțiuni cu LG G7 ThinQ, însă pot spune că prețul va juca un rol important în decizia de achiziție a flagship-ului LG. Prețul vehiculat în piață este de aproximativ 850 de EURO/4000 de lei – (verifică prețurile si disponibilitatea aici) pentru versiunea cu 4 GB RAM si 64 GB de memorie internă, deci la nivelul lui Samsung Galaxy S9 si Huawei P20, care ambele oferă camere foto mai bune și baterii mai generoase. LG însă are tendința de a scădea destul de repede prețul telefoanelor sale, deci cred că la 2500 – 3000 de lei discutăm despre o ofertă cel puțin tentantă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri