GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia Lumia 920 – Smartphone WP8 de 4.5” cu PureView şi încărcare wireless

Autor: Echipa Giz.ro

Nokia Lumia 920 a devenit noul vârf de gamă al smartphone-urilor Nokia, fiind dotat cu display de 4.5”, procesor dual-core de 1.5 GHz, cameră PureView şi încărcare wireless.

Aşa cum era de aşteptat, Nokia a decis să păstreze designul aclamat al lui Lumia 900 şi pe noua gamă de smartphone-uri cu Windows Phone 8, astfel că Nokia Lumia 920 este construit dintr-o singură bucată de policarbonat, de data aceasta unul lucios.

Ecranul este unul dintre punctele forte pe care mizează Nokia în relansarea vânzărilor: tehnologia folosită la realizarea acestuia a fost botezată PureMotionHD+ şi reprezintă de fapt o versiune îmbunătăţită a tehnologiei ClearBlack, însă în realitate vorbim despre un display IPS TFT touchscreen cu diagonală de 4.5” şi rezoluţie 1280×720 pixeli.

Printre particularităţile acestui display se numără ajustarea automată a luminozităţii şi a nuanţelor de culori în funcţie de lumina ambientală, dar şi o mai bună vizibilitate în lumina puternică a soarelui. De asemenea, funcţia “Super Sensitive Touch” permite manevrarea touchscreen-ului inclusiv cu mănuşi printr-o tehnologie dezvoltată de Synaptics.

Nokia Lumia 920, noul flagship al producatorului finlandez

Platforma hardware

Platforma hardware nu este una impresionantă, ci mai degrabă una specifică noului sistem de operare Windows Phone 8: chipset Qualcomm Snapdragon S4 Plus cu procesor dual-core cu frecvenţa de 1.5 GHz, grafică Adreno 225, 1 GB de memorie RAM, 32 GB pentru stocarea datelor şi 7 GB oferiţi gratuit prin SkyDrive, serviciul de cloud al lui Microsoft. Poate te surprinde absenţa unui slot pentru carduri microSD (WP8 suportă facilitatea), însă acest lucru este de înţeles având în vedere designul telefonului.

Nokia Lumia 920 pastreaza in buna masura designul lui Nokia Lumia 900

Camera PureView

Camera foto beneficiază de brandingul PureView, tehnologia care este prezentă pe Nokia 808 şi despre care am vorbit şi noi pe larg într-un articol dedicat. Trebuie însă să înţelegi că, în locul senzorului de 41 MP, Nokia Lumia 920 beneficiază de unul de 8.7 MP care oferă câteva funcţii suplimentare: sistem optic cu stabilizare hardware (conform Nokia, mai eficient decât stabilizatorul de imagine clasic), performante superioare în lumină scăzută şi un senzor mai rapid. Camera mizează pe lentile Carl Zeiss şi este capabilă să înregistreze în format Full-HD.

Conectivitatea este de asemenea una la înălţime: 3G cu viteze de până la 42 Mbps, LTE pentru Statele Unite, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC, bluetooth 3.1 şi microUSB 2.0.

Camera foto a lui Nokia Lumia 920 este de tip PureView si are 8.7 MP

Încărcare wireless

Nu în ultimul rând, Nokia Lumia 920 poate fi încărcat şi wireless cu ajutorul unor adaptoare lansate chiar de Nokia sau cu orice alte adaptoare prezente pe piaţă, ca urmare a faptului că telefonul este compatibil cu standardul Qi.

O veste nu foarte bună vine din partea greutăţii: terminalul cântăreşte nu mai puţin de 185 de grame, fiind astfel cu 52 de grame mai greu decât Samsung Galaxy S3 sau cu 45 de grame mai greu decât iPhone 4S. Rămâne de văzut cât de mare va fi acest impediment pentru utilizarea zilnică.

Nu în ultimul rând, Nokia a anunţat o împrospătare a aplicaţiilor proprietare pentru WP8, printre care se numără Nokia City Lens (care îţi arată restaurantele, cluburile etc. din apropiere), Nokia Drive şi Nokia Maps. Mai multe detaliile despre noutăţile sistemului de operare Windows Phone 8 poţi citi în acest articol.

Din păcate, Nokia nu a oferit niciun fel de informaţii cu privire la disponibilitatea lui Lumia 920 în magazine şi nu a anunţat nici măcar preţurile. Nu pot să nu remarc că această strategie nu face decât să aducă deservicii companiei, însă aceasta este una dintre problemele caracteristice tuturor producătorilor. Evident, cu excepţia celor de la Apple.

Nokia Lumia 920 poate fi incarcat wireless printr-o gama de accesorii compatibile cu standardul Qi

Concluzii

Nokia Lumia 920 va fi cu siguranţă apreciat pentru designul său, iar dacă display-ul şi camera foto oferă într-adevăr îmbunătăţirile clamate comparativ cu specificaţiile rivalilor pot exista suficiente motive pentru achiziţie, mai ales că există şi varianta de a încărca wireless acumulatorul de 2.000 mAh (rămâne de văzut cât de practică va fi această soluţie în România).

Pentru Nokia, succesul de care se va bucura (sau nu) Lumia 920 are o însemnătate aparte, nu puţini fiind cei care consideră că acesta este pariul final făcut de compania finlandezilor pentru a sta la masa producătorilor relevanţi de telefoane după eşecul numit Symbian.

În final, vă lăsam să vă delectaţi cu o serie de clipuri video prezentate de Nokia:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri