GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Note 8 în România: poze, specificații și prețuri

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung Galaxy Note 8 trebuie să spele rușinea reprezentată de eșecul răsunător al lui Note 7, iar toate datele par să confirme că noul model se va ridica cel puțin la nivelul apreciatului duet Galaxy S8Galaxy S8+.

Nu puțini au fost cei care anticipau că Samsung va renunța complet la brandul Note după celebra problemă a bateriilor explozive, însă producătorul sud-coreean a preferat să introducă unele măsuri de siguranță pentru a evita repetarea problemelor.

Astfel, Note 8 va fi un telefon mai mare cu un acumulator mai mic comparativ cu Note 7, ceea ce înseamnă mai puțină presiune asupra bateriei, care va trece de asemenea prin 8 teste riguroase înainte să ajungă în smartphone.

Interesant este că Note 8 are un design foarte asemănător cu gama S8 și va fi doar cu puțin mai mare decât S8+, ceea ce ar putea duce la o canibalizare a vânzărilor. Principalele elemenete de diferențiere vor fi astfel camera foto duala și stylus-ul.

Update: Între timp am testat amănunțit Samsungul Galaxy Note 8, iar impresiile noastre au fost adunate în cadrul acestui articol.

Specificații Samsung Galaxy Note 8

  • ecran: 6.3 inch, 2960 x 1440 pixeli, SuperAMOLED, Gorilla Glass 5
  • procesor: Exynos 8895
  • memorie: 6 GB RAM
  • memorie internă: 64 GB, extensibilă
  • cameră foto duală: 12 MP, frontală 8 MP
  • conectivitate: 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, bluetooth 4.0
  • sistem de operare: Android 7.1 cu Grace UI
  • acumulator: 3.300 mAh, nedetașabil
  • dimensiuni: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm
  • greutate: 195 grame
  • altele: Dual SIM

Funcții importante la Samsung Galaxy Note 8

Din punct de vedere al designului, Galaxy Note 8 este foarte asemănător cu Galaxy S8 și S8+: ecranul este curbat, tradiționalul buton de home a dispărut, iar marginile sunt aproape insesizabile. La o privire mai atentă se observă însă că marginile telefonului sunt ușor mai ascuțite decât în cazul celorlalți doi colegi de generație.

Dacă aceste diferențe nu ți se par majore, întoarce telefonul pe spate. Aici vei observa în primul rând o cameră foto duală, ansamblu care nu există în cazul lui Galaxy S8. Aceasta a fost amplasată în partea superioară, centrală, iar în imediata apropiere există senzorul de amprentă. Poziționarea acestuia este deficitară, întrucât există riscul de a atinge camera foto, însă cel puțin distanța dintre cele două componente este ușor mai mare decât în cazul lui S8.

Deloc surprinzător, Note 8 include și un S-Pen a cărui utilitate reală este mai mult sau mai puțin discutabilă, în timp ce dimensiunile generale sunt 162.5 x 74.6 x 8.5 mm. Practic, Note 8 este cu numai 3 mm mai lung și cu 0.5 mm mai lat decât S8+.

Ecranul în sine nu marchează nicio noutate majoră. Vorbim despre un SuperAMOLED cu diagonala de 6.3 inch, una sensibil mai mare decât cea de 6.2 inch oferită de S8+, în timp ce formatul acestuia este 18:9, în locul tradiționalului 16:9. Prin urmare, și rezoluția este similară cu cea de pe S8 și S8+: 2960×1440 pixeli, corespunzătoare unei densități de 522 pixeli per inch.

Platforma hardware nu aduce nici ea surprize majore, mai ales că rețeta împărțirii pe regiuni este și aici valabilă. Astfel, în cazul versiunii europene, cea care va fi disponibilă oficial și pe piața din România, Note 8 este echipat cu un chipset proprietar Exynos 8895 cu procesor octa-core (4 nuclee tactate la 2.3 GHz și alte 4 nuclee tactate la 1.7 GHz), în timp ce chipul Mali-G71 MP20 se ocupă de partea video. În schimb, există 6 GB RAM, o cantitate mai mult decât suficientă chiar și pentru un smartphone de top.

Memoria internă este de 64 GB, dar poate fi extinsă cu carduri microSD de până la 256 GB. Este important însă de precizat că telefonul este disponibil și în versiune dual-SIM, iar în cazul acesteia cardul microSD poate fi montat doar în slotul pentru cel de-al doilea SIM. Cu alte cuvinte, nu vei putea folosi simultan două cartele SIM și un card microSD.

Așa cum spuneam, camera foto este principala componentă care diferențiază Note 8 de S8. Samsung a montat o cameră foto duală pentru Note 8, strategie prin care se aliniază de fapt trendului de pe piața terminalelor de top. Ambii senzori au 12 MP: unul dintre are apertura f/1.7, în timp ce al doilea este de tip tele, oferă zoom optic 2x și are apertura f/2.4. Ambii senzori beneficiază de stabilizare optică a imaginii, o premieră pentru industria smartphone-urilor.

Am ajuns și la cel mai sensibil capitol al prezentării, cel al acumulatorului. În cazul lui Note 8, Samsung a optat pentru o baterie Li-Ion cu capacitatea de 3.300 mAh, una mai mare decât în cazul lui S8, dar cu 200 mAh mai mică decât cea disponibilă pe S8+. În condițiile în care Note 8 este chiar un pic mai mare decât S8+ ca dimensiuni, decizia integrării unui acumulator sensibil mai mic pare să aibă legătură directă cu problemele înregistrate anul trecut.

Note 8 este echipat cu sistem de operare Android 7.1 și interfața proprietară Grace UI. Una dintre particularitățile acesteia pentru Note 8 este că poate rula două aplicații simultan, chiar și două instante diferite ale aceleiași aplicații.

Îl cumpărăm sau nu

Samsung Galaxy Note 8 este fără îndoială un phablet atractiv atât din punct de vedere vizual, cât și al performanțelor hardware. Este însă posibil ca asemănările foarte mari cu Galaxy S8 să aibă un impact negativ asupra vânzărilor, mai ales că diferențele sunt mai degrabă minore.

Concurența în acest segment este una puternică, însă vizează mai ales telefoane care rivalizează direct și cu Galaxy S8. Printre rivali putem menționa LG G6 sau Huawei P10 Plus, dar și iPhone 7 Plus, chiar dacă acestea au diagonale care nu ating 6 inch.

Preț Samsung Galaxy Note 8 și disponibilitate

Samsung accepta deja precomenzi pentru noul Note 8, însă acesta va fi disponibil în magazine începând din 15 septembrie. În plus, producătorul sud-coreean a anunțat și prețul de comercializare.

Astfel, în Europa, Samsung Galaxy Note 8 va costa 1.000 de euro, echivalentul a circa 4.500 lei. Prețul este unul piperat chiar și atunci când îl comparăm cu Galaxy S8+. Detalii despre prețuri și variantele de culoare vei găsi aici în momentul în care telefonul va fi disponibil în magazine.

Concluzii

Samsung Galaxy Note 8 vine să completeze gama generoasă de smartphone-uri de top propusă de sud-coreeni pentru acest an.

Cu un ecran generos de 6.3 inch, dispozitivul este unul atractiv din aproape toate punctele de vedere, în special pentru fanii seriei. De altfel, europenii nu au avut acces pe canale oficiale la Note 5, iar Note 7 a fost un eșec hardware, astfel ca Note 8 este primul din serie după Note 4 care poate fi cumpărat și utilizat pe termen lung pe Bătrânul Continent.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri