GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum descarci automat subtitrari pentru filme?

Autor: Echipa Giz.ro

Cred ca este o problema cu care n-am confruntat cu totii: cum facem sa gasim automat subtitrari pentru filme/documentare (descarcate legal sau rip-uite dupa discurile originale cumparate din magazin, bineinteles)? Din fericire Internetul este mare si atotcuprinzator, tot secretul fiind sa stii ce sa cauti.

Cercetand in amanunt problema am dat peste Sublight, un utilitar care ajuta la gasirea subtitrarilor pentru filme. Utilitarul se poate descarca de aici, se instaleaza ca un program normal si poate fi utilizat foarte usor respectand pasii de mai jos:

 1. Se selecteaza filmul de pe calculatorul local pentru care se doreste gasirea unei subtitrari
 2. Daca numele detectat de Sublight (vezi campul „Detected title”) nu este corect se poate sugera numele corect in campul „Title” din sectiunea „Criteria for manual search”
 3. Se pot selecta limbile pentru care cautam subtitrari si rating-ul dat de utilizatori acestora
 4. Apasam butonul „Search” dupa ce am setat toti parametrii doriti
 5. Dublu click pe fiecare rezultat al cautarii porneste filmul cu subtitrarea respectiva, pentru a verifica corectitudinea acestei. Daca am gasit subtitrarea dorita facem click dreapta si selectam „Download subtitle”. Fisierul este rescarcat si redenumit automat in directorul filmului selectat la pasul 1.
Pasii de urmat in Sublight pentru a cauta o subtitrare

Pasii de urmat in Sublight pentru a cauta o subtitrare

Din setarile programului realizate la instalare se poate selecta playerul video default pentru testare subtitrarilor, limbile implicite in care se face cautarea traducerilor si asocierea anumitor tipuri de fisiere video cu meniul contextual de click dreapta al mouse-ului, functie utila pentru a cauta subtitrari direct din directorul filmului fara a mai folosi Sublight. Din pacate aceasta functie din urma nu pare a functiona, cel putin deocamdata.

2 comentarii

 1. Doina

  12 ianuarie 2015 la 08:44

  Eu am o problemă cu sincronizarea.
  Am descărcat subtitrarea de pe un site unde mă uit la filme apoi am descărcat episoadele ( 10 ep. ) : Cum fac mai departe ca să pun subtitrarea și să văd serialul ?

  Captură

  DESCARCARE SUBTITRARI:

  EPISOADELE 001-010
  DESCARCARE EPISOADE:

  EPISODUL 001
  EPISODUL 002
  EPISODUL 003
  EPISODUL 004
  EPISODUL 005
  EPISODUL 006
  EPISODUL 007
  EPISODUL 008
  EPISODUL 009
  EPISODUL 010

  Care este următorul pas ?
  Mulțumesc anticipat pentru răspuns și îți doresc un an bun și cu multe realizări.

  • Daniel Popescu

   12 ianuarie 2015 la 21:52

   In functie de playerul pe care-l folosesti, intra in meniul Subtitles si selecteaza Open Subtitle. Denumirile exacte ale functiilor pot diferi in functie de aplicatie, dar pasii sunt in mare parte aceeasi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri