Cum descarci automat subtitrari pentru filme?

Cred ca este o problema cu care n-am confruntat cu totii: cum facem sa gasim automat subtitrari pentru filme/documentare (descarcate legal sau rip-uite dupa discurile originale cumparate din magazin, bineinteles)? Din fericire Internetul este mare si atotcuprinzator, tot secretul fiind sa stii ce sa cauti.

Cercetand in amanunt problema am dat peste Sublight, un utilitar care ajuta la gasirea subtitrarilor pentru filme. Utilitarul se poate descarca de aici, se instaleaza ca un program normal si poate fi utilizat foarte usor respectand pasii de mai jos:

  1. Se selecteaza filmul de pe calculatorul local pentru care se doreste gasirea unei subtitrari
  2. Daca numele detectat de Sublight (vezi campul „Detected title”) nu este corect se poate sugera numele corect in campul „Title” din sectiunea „Criteria for manual search”
  3. Se pot selecta limbile pentru care cautam subtitrari si rating-ul dat de utilizatori acestora
  4. Apasam butonul „Search” dupa ce am setat toti parametrii doriti
  5. Dublu click pe fiecare rezultat al cautarii porneste filmul cu subtitrarea respectiva, pentru a verifica corectitudinea acestei. Daca am gasit subtitrarea dorita facem click dreapta si selectam „Download subtitle”. Fisierul este rescarcat si redenumit automat in directorul filmului selectat la pasul 1.
Pasii de urmat in Sublight pentru a cauta o subtitrare
Pasii de urmat in Sublight pentru a cauta o subtitrare

Din setarile programului realizate la instalare se poate selecta playerul video default pentru testare subtitrarilor, limbile implicite in care se face cautarea traducerilor si asocierea anumitor tipuri de fisiere video cu meniul contextual de click dreapta al mouse-ului, functie utila pentru a cauta subtitrari direct din directorul filmului fara a mai folosi Sublight. Din pacate aceasta functie din urma nu pare a functiona, cel putin deocamdata.

2 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!