GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai tari aplicaţii de socializare pentru Android şi iPhone

Autor: Echipa Giz.ro

Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr şi Pinterest sunt câteva dintre aplicaţiile de social media cele mai utilizate pe smartphone-urile Android şi iPhone.

Chiar dacă reprezintă cea mai simplă formă de accesare a fiecărei platforme sociale în parte, unele aplicaţii similare dezvoltate de terţi sunt chiar mai performante, fie din punct de vedere al interfeţei mai simple, fie pentru că rulează mai rapid.

În plus, unele aplicaţii înglobează mai multe reţele sociale într-o singură interfaţă, având ca avantaj verificarea rapidă a posturilor prietenilor indiferent de reţeaua socială în care activează aceştia, dar şi posibilitatea de a publica rapid informaţii pe mai multe canale, fără să fii nevoit să intri în aplicaţii separate.

Tocmai de aceea, în acest articol îţi vom prezenta câteva dintre cele mai cunoscute şi mai bune alternative la aplicaţii native pentru reţelele sociale.

Friendcaster for Facebook – Android şi iPhone

O bună perioadă de timp, aplicaţia nativă pentru Facebook era foarte lentă şi dificil de utilizat, lucru ce a permis aplicaţiei Friendcaster să crească mult în popularitate.

Aplicaţia are o interfaţă mai simplă şi mai curată decât Facebook şi îţi permite să faci practic orice operaţiune standard: să updatezi statusul, să uploadezi o fotografie, să trimiţi mesaje, să dai like, share şi să comentezi la posturile prietenilor. În plus, galeriile foto se văd în format full-screen şi poţi vedea rapid pe harta unde sunt localizaţi prietenii tăi.

De asemenea, ai parte de notificări în timp real (dezvoltatorul spune că este singura aplicaţie third-party cu o asemenea funcţie), dar şi de numeroase teme pentru a personaliza cât mai mult aplicaţia.

Friendcaster for Facebook

ShortBlogger for Thumblr – Android

Dacă eşti unul dintre fanii Tumblr, s-ar putea ca ShortBlogger să-ţi placă mai mult decât aplicaţia nativă, datorită interfeţei intuitive care îţi permite să-ţi actualizezi rapid “blogul” cu fotografii. Evident, poţi vedea ultimele posturi ale blogurilor pe care le urmăreşti, dar şi să dai like celor care îţi plac cel mai mult. Am păstrat însă pentru final una dintre cele mai utile funcţii, şi anume cea care îţi permite să salvezi imaginile din feed-urile blogurilor pe care le urmăreşti direct pe cardul microSD.

ShortBlogger for Thumblr

TweetDeck – Android şi iPhone

Chiar dacă în prezent este deţinută de Twitter, aplicaţia TweetDeck a fost realizată iniţial de alţi dezvoltatori şi are ca avantaj că integrează şi reţeaua de socializare Facebook. Astfel, într-o singură aplicaţie ai parte de două dintre cele mai utilizate reţele sociale şi poţi să-ţi gestionezi conturile mult mai rapid, pentru că într-un singur feed primeşti posturile şi actualizările de pe ambele conturi. În plus, aplicaţia este compatibilă şi cu Foursquare, o reţea socială mai puţin utilizată în România.

Seesmic – Android şi iPhone

Seesmic este probabil una dintre cele mai utilizate aplicaţii social media, datorită interfeţei curate şi a numeroaselor opţiuni disponibile. Se integrează cu Twitter şi Facebook şi permite utilizarea simultană a mai multor conturi de Twitter. În plus, poţi să postezi un mesaj direct pe ambele reţele sociale şi să vizualizezi direct în aplicaţie fotografiile de pe reţele adiacente precum Instagram. De asemenea, poţi bloca update-urile venite din partea unui prieten de pe Facebook sau a unui cont de Twitter pe care îl urmăreşti. Una dintre ultimele facilitaţi introduse este adăugarea unor screenshot-uri pe ecranul principal pentru orice acţiune: de exemplu, poţi face shortcut pentru profilul prietenei tale.

Imo Messenger – Android şi iPhone

Imo Messenger nu este tocmai o aplicaţie pentru gestionarea reţelelor sociale, ci una care se ocupă strict de partea de mesagerie a acestora. Astfel, aplicaţia integrează aproape toate programele de chat ale retelor sociale de top: Facebook Chat, Google Talk, Skype, Yahoo şi multe altele mai puţin folosite în România. Este una dintre cele mai bune soluţii pentru utilizatorii care folosesc frecvent mai multe astlfe de conturi, pentru că aplicaţia îţi permite să gestionezi toate conversaţiile dintr-un singur loc.

Path – Android şi iPhone

O altă aplicaţie socială all-in-one este Path, care se integrează cu reţelele sociale Facebook, Twitter, Tumblr şi Fousquare, iar una dintre atracţii este posibilitatea de a posta un mesaj direct pe toate cele patru reţele sociale.

În plus, aplicaţia este o reţea socială de sine-stătătoare care îţi permite să te conectezi cu un număr maxim de 150 de persoane, scopul fiind să ai legături doar cu familia, prietenii aproapiati şi, eventual, colegii de muncă. Abordarea este inedită, dar probabil că în absenţa acesteia Path nu ar fi reuşit să atragă atenţia. Interesant este ca aplicaţia nu are variantă desktop şi este disponibilă doar pentru sistemele de operare Android şi iOS.

Path

Concluzii

În ciuda popularităţii majore inevitabile de care se bucură aplicaţiile native pentru reţelele sociale Facebook sau Twitter, există numeroase aplicaţii third-party care se descurcă cel puţin la fel de bine ca acestea.

Cele mai apreciate rămân cele care permit integrarea mai multor reţele sociale, întrucât acest lucru te scuteşte de timp preţios atunci când verifici ultimele update-uri sau când vrei să scrii un mesaj pe fiecare reţea în parte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri