GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Twitter

Autor: Echipa GiZ

Mulţi dintre voi au auzit, sau poate au dat întâmplător în timp ce navigau pe Internet de expresii de genul tweets, tweeturi, followers sau mai generic Twitter, fără să aibă habar despre ce este vorba. Acest articol vine în sprijinul vostru şi al celor care vor să ştie mai multe despre ceea ce înseamnă cu adevărat Twitter.

Ce înseamnă Twitter?

Fie că eşti un blogger împătimit dornic să anunţe pe toată lumea de ultimele tale post-uri, fie că eşti genul de persoană căreia îi place să dea mass la toată lista de mess pentru a le spune un banc bun, fie că vrei pur şi simplu să socializezi mai uşor cu prietenii şi într-un alt mod decât folosind bătrânul Messenger, în mod cert vei dori măcar să experimentezi cu un cont de Twitter.

Twitter: scurt si la obiect

Twitter: scurt si la obiect

Twitter este o reţea socială prin care poţi trimite update-uri şi mesaje rapide, despre activităţile pe care le întreprinzi, cunoscuţilor (sau necunoscuţilor) tăi, având posibilitatea unui feedback rapid din partea acestora. Trebuie menţionat că Twitter are două caracteristici importante: este o reţea gratuită şi are o limitare de 140 de caractere pentru fiecare mesaj transmis. După unii un aspect benefic, după alţii un dezavantaj

Cum îmi fac cont pe Twitter?

Nimic mai simplu. Intră pe http://twitter.com apasă butonul Sign up now, completează câmpurile cerute şi da click pe Create my account. Apoi site-ul îţi oferă posibilitatea de a verifica dacă vreunul dintre prietenii tăi de pe Yahoo are cont făcut şi pe Twitter. Mai departe îţi poţi personaliza profilul aşa cum vrei tu(imagini de fundal, poză de profil etc.).

La ce şi cum se foloseşte Twitter?

Pentru a posta un mesaj care să fie văzut de toţi “urmaritorii” tăi trebuie să scrii în căsuţa What are you doing. Acest mesaj va apărea atât pe pagina profilului tău cât şi pe paginile celor care te “urmaresc”. Pentru a detalia mai mult termenul de “urmaritori” este necesară precizarea că aceştia sunt persoanele care dau Follow atunci când vizualizează profilul tău. Pe de altă parte şi tu poţi la rândul tău să dai Follow altor persoane accesând profilul lor, fie direct (un utilizator de Twitter are profilul de formă , fie utilizând căsuţa de căutare din interiorul site-ului.

La întrebarea Care este scopul utilizării Twitter? răspunsurile pot fi multiple, variate şi uneori contradictorii. Din punctul meu de vedere două aspecte sunt evidente: pentru utilizatorul comun Twitter poate constitui un mijoc de distracţie, un substituent poate la clasicul YahooMessenger însă pentru cei care sunt ancoraţi mai bine în domeniul online
Twitter poate constitui o unealtă excelentă de marketing. Astfel, pentru a detalia, Twitter te poate ajuta cu trafic, oferte de angajare, noutăţi din diferite domenii, crearea unui brand personal puternic (in special in cazul autorilor de bloguri), notificări făcute eventualilor clienţi sau colaboratori.

La final…

La final aş vrea să mă refer la felul în care Twitter a fost primit în România. Din câte am înţeles şi am văzut pe Internet, Twitter are la ora actuală în jur de 10000 de utilizatori în ţara noastră, cine ştie câţi dintre aceştia sunt şi utilizatori activi. Numărul de utilizatori de pe alte reţele sociale cum ar fi Facebook sau LinkedIn este clar mai mare, însă ar fi nedrept să facem o comparaţie mai ales că Twitter a început să crească totuşi de puţin timp la noi. Până una alta rămâne de văzut dacă Twitter va fi doar o modă trecătoare preluată de la alţii sau se va impune şi la noi aşa cum a făcut-o în afară.

11 comentarii

 1. Aylin

  27 aprilie 2010 la 09:39

  Buna, stii ce nu am inteles eu? adica eu vreau sa dau de exemplu mesaj cuiva… dar cum o fac ? adica nici nu am de prea mult timp twitteru deci n stiu prea mult… adica sa ii dau un comm/mesaj unei singure pers. multumesc ;*

 2. Diana

  4 iulie 2010 la 21:07

  Buna , si eu as vrea sa aflu cum pot sa dau un mesaj cuiva , cum pot vorbi cu acea persoana ???? Astept raspuns. Multumesc

 3. deea

  25 august 2010 la 00:17

  cum pot sa dau si eu mesaj cuivaaa?:(

  va rog sa ma ajutati!

 4. stoica mariana

  16 februarie 2011 la 21:53

  mi-am facut cont pe twitter dar cum pot vb. doar cu aceea persoana,mes. sa nu fie vazut si de cei care ma urmaresc. p.s. am doar lista cu cei pe care i-am ales eu, la followers este ,,o,,trebuie sa-mi dea ei accept. si mai este ceva cu nr. de telefon dar nu am putut sa ma inregistrez am trimis un mes. la 89338 si am primit raspuns ,,yuor phone is not yet verified………….

 5. alina

  3 august 2011 la 13:24

  mi-am facut si eu cont pe twitter dar nu stiu cum sa-mi fac prieteni.vrea cineva sa ma ajute?ms

  • Gabi

   22 ianuarie 2018 la 12:18

   Hey.Cum te descurci cu Tweeter.ul? Se merita??

 6. domnita mihai

  22 decembrie 2018 la 00:20

  Am cont pe Twitter și postez pentru distracție. Nu am bussiness pe internet. In data de 14 decembrie am avut o conversație pe Twitter în urma căreia i-am furnizat contul meu de pe cardul de debit. Am înghețat cînd am văzut că mi-a retras din cont 170 euro. NU ȘTIU UNDE SĂ RECLAM PROBLEMA pentru că vreau să-mi recuperez banii. Mă ajută cineva ?

  • Echipa Giz.ro

   29 decembrie 2018 la 08:44

   Atat timp cat i-am transmis datele cardului bancar de buna voie, nu ai de ce sa reclami problema. Datele cardului bancar, in special codul de 3 cifre de pe spate, nu trebuie transmise altor persoane, mai ales unor necunoscuti de pe internet.

 7. Maria Curtean

  15 mai 2021 la 12:57

  Am Twitter, dar nu gasesc pe nimeni cunoscut,nu am prieteni, nu stiu sa ii caut, nici sa il folosesc, ma ajuta cineva. As vrea sa il sterg si nu gasesc stergerea unde este, ca nu-si are rostul sa fiu incarcata cu acest cont..

 8. Rosca laurentiu

  6 iunie 2021 la 18:34

  În primul rînd trebuie și este necesar să învățăm să vorbim ,să ne exprimăm corect să scriem corect apoi să ne dăm cu părerea despre….

 9. Dorina

  26 ianuarie 2022 la 21:44

  Buna, cred că sigur am nevoie de mai multe informații cum sa navighez in noul app numit Twitter. Că toți ceilalți …nu știu cum să trimit mesaje personale celor pe care vreau sa le cunosc. Help?😚

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri