Twitter

Mulţi dintre voi au auzit, sau poate au dat întâmplător în timp ce navigau pe Internet de expresii de genul tweets, tweeturi, followers sau mai generic Twitter, fără să aibă habar despre ce este vorba. Acest articol vine în sprijinul vostru şi al celor care vor să ştie mai multe despre ceea ce înseamnă cu adevărat Twitter.

Ce înseamnă Twitter?

Fie că eşti un blogger împătimit dornic să anunţe pe toată lumea de ultimele tale post-uri, fie că eşti genul de persoană căreia îi place să dea mass la toată lista de mess pentru a le spune un banc bun, fie că vrei pur şi simplu să socializezi mai uşor cu prietenii şi într-un alt mod decât folosind bătrânul Messenger, în mod cert vei dori măcar să experimentezi cu un cont de Twitter.

Twitter: scurt si la obiect
Twitter: scurt si la obiect

Twitter este o reţea socială prin care poţi trimite update-uri şi mesaje rapide, despre activităţile pe care le întreprinzi, cunoscuţilor (sau necunoscuţilor) tăi, având posibilitatea unui feedback rapid din partea acestora. Trebuie menţionat că Twitter are două caracteristici importante: este o reţea gratuită şi are o limitare de 140 de caractere pentru fiecare mesaj transmis. După unii un aspect benefic, după alţii un dezavantaj

Cum îmi fac cont pe Twitter?

Nimic mai simplu. Intră pe http://twitter.com apasă butonul Sign up now, completează câmpurile cerute şi da click pe Create my account. Apoi site-ul îţi oferă posibilitatea de a verifica dacă vreunul dintre prietenii tăi de pe Yahoo are cont făcut şi pe Twitter. Mai departe îţi poţi personaliza profilul aşa cum vrei tu(imagini de fundal, poză de profil etc.).

La ce şi cum se foloseşte Twitter?

Pentru a posta un mesaj care să fie văzut de toţi “urmaritorii” tăi trebuie să scrii în căsuţa What are you doing. Acest mesaj va apărea atât pe pagina profilului tău cât şi pe paginile celor care te “urmaresc”. Pentru a detalia mai mult termenul de “urmaritori” este necesară precizarea că aceştia sunt persoanele care dau Follow atunci când vizualizează profilul tău. Pe de altă parte şi tu poţi la rândul tău să dai Follow altor persoane accesând profilul lor, fie direct (un utilizator de Twitter are profilul de formă , fie utilizând căsuţa de căutare din interiorul site-ului.

La întrebarea Care este scopul utilizării Twitter? răspunsurile pot fi multiple, variate şi uneori contradictorii. Din punctul meu de vedere două aspecte sunt evidente: pentru utilizatorul comun Twitter poate constitui un mijoc de distracţie, un substituent poate la clasicul YahooMessenger însă pentru cei care sunt ancoraţi mai bine în domeniul online
Twitter poate constitui o unealtă excelentă de marketing. Astfel, pentru a detalia, Twitter te poate ajuta cu trafic, oferte de angajare, noutăţi din diferite domenii, crearea unui brand personal puternic (in special in cazul autorilor de bloguri), notificări făcute eventualilor clienţi sau colaboratori.

La final…

La final aş vrea să mă refer la felul în care Twitter a fost primit în România. Din câte am înţeles şi am văzut pe Internet, Twitter are la ora actuală în jur de 10000 de utilizatori în ţara noastră, cine ştie câţi dintre aceştia sunt şi utilizatori activi. Numărul de utilizatori de pe alte reţele sociale cum ar fi Facebook sau LinkedIn este clar mai mare, însă ar fi nedrept să facem o comparaţie mai ales că Twitter a început să crească totuşi de puţin timp la noi. Până una alta rămâne de văzut dacă Twitter va fi doar o modă trecătoare preluată de la alţii sau se va impune şi la noi aşa cum a făcut-o în afară.

8 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!