Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Twitter

Twitter
Ultima modificare: 12 Sep 2017

Mulţi dintre voi au auzit, sau poate au dat întâmplător în timp ce navigau pe Internet de expresii de genul tweets, tweeturi, followers sau mai generic Twitter, fără să aibă habar despre ce este vorba. Acest articol vine în sprijinul vostru şi al celor care vor să ştie mai multe despre ceea ce înseamnă cu adevărat Twitter.

Ce înseamnă Twitter?

ANUNTURI

Fie că eşti un blogger împătimit dornic să anunţe pe toată lumea de ultimele tale post-uri, fie că eşti genul de persoană căreia îi place să dea mass la toată lista de mess pentru a le spune un banc bun, fie că vrei pur şi simplu să socializezi mai uşor cu prietenii şi într-un alt mod decât folosind bătrânul Messenger, în mod cert vei dori măcar să experimentezi cu un cont de Twitter.

Twitter: scurt si la obiect

Twitter: scurt si la obiect

Twitter este o reţea socială prin care poţi trimite update-uri şi mesaje rapide, despre activităţile pe care le întreprinzi, cunoscuţilor (sau necunoscuţilor) tăi, având posibilitatea unui feedback rapid din partea acestora. Trebuie menţionat că Twitter are două caracteristici importante: este o reţea gratuită şi are o limitare de 140 de caractere pentru fiecare mesaj transmis. După unii un aspect benefic, după alţii un dezavantaj

Cum îmi fac cont pe Twitter?

Nimic mai simplu. Intră pe http://twitter.com apasă butonul Sign up now, completează câmpurile cerute şi da click pe Create my account. Apoi site-ul îţi oferă posibilitatea de a verifica dacă vreunul dintre prietenii tăi de pe Yahoo are cont făcut şi pe Twitter. Mai departe îţi poţi personaliza profilul aşa cum vrei tu(imagini de fundal, poză de profil etc.).

La ce şi cum se foloseşte Twitter?

ANUNTURI

Pentru a posta un mesaj care să fie văzut de toţi “urmaritorii” tăi trebuie să scrii în căsuţa What are you doing. Acest mesaj va apărea atât pe pagina profilului tău cât şi pe paginile celor care te “urmaresc”. Pentru a detalia mai mult termenul de “urmaritori” este necesară precizarea că aceştia sunt persoanele care dau Follow atunci când vizualizează profilul tău. Pe de altă parte şi tu poţi la rândul tău să dai Follow altor persoane accesând profilul lor, fie direct (un utilizator de Twitter are profilul de formă , fie utilizând căsuţa de căutare din interiorul site-ului.

La întrebarea Care este scopul utilizării Twitter? răspunsurile pot fi multiple, variate şi uneori contradictorii. Din punctul meu de vedere două aspecte sunt evidente: pentru utilizatorul comun Twitter poate constitui un mijoc de distracţie, un substituent poate la clasicul YahooMessenger însă pentru cei care sunt ancoraţi mai bine în domeniul online
Twitter poate constitui o unealtă excelentă de marketing. Astfel, pentru a detalia, Twitter te poate ajuta cu trafic, oferte de angajare, noutăţi din diferite domenii, crearea unui brand personal puternic (in special in cazul autorilor de bloguri), notificări făcute eventualilor clienţi sau colaboratori.

La final…

La final aş vrea să mă refer la felul în care Twitter a fost primit în România. Din câte am înţeles şi am văzut pe Internet, Twitter are la ora actuală în jur de 10000 de utilizatori în ţara noastră, cine ştie câţi dintre aceştia sunt şi utilizatori activi. Numărul de utilizatori de pe alte reţele sociale cum ar fi Facebook sau LinkedIn este clar mai mare, însă ar fi nedrept să facem o comparaţie mai ales că Twitter a început să crească totuşi de puţin timp la noi. Până una alta rămâne de văzut dacă Twitter va fi doar o modă trecătoare preluată de la alţii sau se va impune şi la noi aşa cum a făcut-o în afară.

6 comentarii

 1. Aylin

  Aprilie 27, 2010 la 09:39

  Buna, stii ce nu am inteles eu? adica eu vreau sa dau de exemplu mesaj cuiva… dar cum o fac ? adica nici nu am de prea mult timp twitteru deci n stiu prea mult… adica sa ii dau un comm/mesaj unei singure pers. multumesc ;*

 2. Diana

  Iulie 4, 2010 la 21:07

  Buna , si eu as vrea sa aflu cum pot sa dau un mesaj cuiva , cum pot vorbi cu acea persoana ???? Astept raspuns. Multumesc

 3. deea

  August 25, 2010 la 00:17

  cum pot sa dau si eu mesaj cuivaaa?:(

  va rog sa ma ajutati!

 4. stoica mariana

  Februarie 16, 2011 la 21:53

  mi-am facut cont pe twitter dar cum pot vb. doar cu aceea persoana,mes. sa nu fie vazut si de cei care ma urmaresc. p.s. am doar lista cu cei pe care i-am ales eu, la followers este ,,o,,trebuie sa-mi dea ei accept. si mai este ceva cu nr. de telefon dar nu am putut sa ma inregistrez am trimis un mes. la 89338 si am primit raspuns ,,yuor phone is not yet verified………….

 5. alina

  August 3, 2011 la 13:24

  mi-am facut si eu cont pe twitter dar nu stiu cum sa-mi fac prieteni.vrea cineva sa ma ajute?ms

  • Gabi

   Ianuarie 22, 2018 la 12:18

   Hey.Cum te descurci cu Tweeter.ul? Se merita??

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.