GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy S7 sau LG G5, iPhone 6S – care este mai bun?

Autor: Echipa Giz.ro

Segmentul telefoanelor de top este unul foarte disputat între producători de renume precum Apple, Samsung, HTC, LG sau Sony, iar în prezent Samsung Galaxy S7 şi LG G5 reprezintă printre cele mai bune soluţii pentru utilizatorii finali.

Lansate în februarie 2016, cele două smartphone-uri speră să câştige atenţia clienţilor în special în detrimentul lui iPhone 6S, cel puţin până în momentul în care Apple va lansa noua generaţie a telefonului său principal.

Toate cele trei telefoane rulează fluent şi oferă o gamă diversificată de opţiuni, iar SGS7 şi G5 mizează pe funcţii asemănătoare şi pe acelaşi sistem de operare Android 6.0 Marsmallow. În schimb, iPhone 6S optează pe un ecosistem complet diferit oferit de iOS.

Cum se compară SGS7 şi LG G5 cu un iPhone 6S lansat cu câteva luni mai devreme? Într-o perioadă în care revoluţiile nu sunt tocmai la îndemână, o astfel de diferenţă de timp nu este tocmai decisivă, astfel că o hotărâre în privinţa achiziţionării unuia sau altuia dintre dispozitive nu este tocmai uşoară.

Update: Review-ul Samsungului galaxy S7 este disponibil aici, în caz că doriți să citiți părerea noastră detaliată despre acest excelent telefon.

Samsung Galaxy S7 si iPhone 6S, titanii industriei mobile

Samsung Galaxy S7 si iPhone 6S, titanii industriei mobile

Specificaţii tehnice

Iată principalele specificaţii tehnice ale celor trei smartphone-uri de top:

Galaxy S7LG G5iPhone 6S
Ecran 5.1″, QHD5.3″, QHD4.7”, 1334×750
Chipset Snapdragon 820Snapdragon 820Apple A9
Procesor 2x dual-core2x dual-coredual-core 1.84 GHz
Grafica Adreno 530Adreno 530PowerVR GT7600
RAM4 GB4 GB2 GB
Memorie32 GB32 GB16 GB
Conectivitate4G+Wi-Fi4G+Wi-Fi4G+Wi-Fi
Camera foto 12 MP16 + 8 MP, 4K12 MP, 4K
Acumulator 3000 mAh2800 mAh1715 mAh
OS Android 6.0Android 6.0iOS 9
Dimensiuni 142.4 x 69.6 x 7.9149.4×73.9×7.7138.3×67.1×7.1
Greutate 152 grame159 grame143 grame

Funcţii importante

Din punct de vedere al construcţiei, puţine se pot reproşa celor trei pretendenţi. iPhone 6S şi LG G5 au o construcţie metalică ce asigură eleganţă şi soliditate, în timp ce Galaxy S6 continuă reţetă cu o ramă metalică ce îmbină sticla pe ambele părţi ale telefonului. Desigur, sticla de pe spatele lui Galaxy S7 păstrează numeroase urme şi amprente, iar acest lucru avantajează celelalte două telefoane.

Un alt aspect important este că G5 este un telefon modular. Singurul dintre cele trei care permite înlocuirea bateriei, G5 vine şi cu opţiunea de a conecta o baterie mai mare sau alte accesorii interesante pentru camera foto sau sistemul audio.

Din punct de vedere al dimensiunilor, iPhone 6S este, desigur, cel mai compact şi uşor, întrucât are şi cel mai mic ecran. La cei 149.4 x 73.9 x 7.7 mm ai săi, G5 are cel mai mare display şi este cu 0.7 cm mai lung decât Galaxy S7 şi cu peste 1 cm mai lung decât iPhone-ul, ceea ce l-ar putea face dificil de purtat în buzunar şi de utilizat de anumite persoane. De asemenea, G5 este şi cel mai greu (159 grame), întrucât are cu 7 grame peste SGS7 şi cu 11 peste iPhone 6S.

În privinţa ecranului, lucrurile sunt destul de clare: iPhone 6S este cel mai compact telefon datorită ecranului cu diagonală de 4.7″, în timp ce Galaxy S7 are un display SuperAMOLED de 5.1″ cu rezoluţie QHD. G5 plusează cu o diagonală de 5.3″ care, foarte probabil, va fi considerată prea mare de o bună parte dintre utilizatori, însă calitatea display-ului este bună prin prisma panoului IPS cu rezoluţie QHD.

iPhone 6S rămâne singurul telefon dintre cele trei care beneficiază de funcţia 3D Touch, însă Samsung şi LG au venit cu o opţiune care, cel puţin pe hârtie, este mai atractivă pentru utilizator: Always On permite afişarea în permanentă a orei, datei şi a altor notificări (mailuri, apeluri, mesaje) chiar şi cu ecranul stins.

Galaxy S7 are o platforma hardware de top

În privinţa platformelor hardware, iPhone 6S face notă discordantă. Telefonul mizează pe un chipset Apple A9 cu procesor dual-core de 1.84 GHz cuplat cu 2 GB RAM şi minim 16 GB de memorie internă, în timp ce SGS7 şi G5 utilizează chipsetul Qualcomm Snapdragon 820 cu două procesoare quad-core şi 4 GB RAM.

Chiar dacă pe hârtie telefoanele propuse de Samsung şi LG sunt cu mult peste platforma hardware a celor de la Apple, este cunoscut faptul că telefoanele iPhone au nevoie de mai puţine resurse pentru a rula eficient sistemul de operare. Prin urmare, este de aşteptat ca toate cele trei telefoane să ofere o experienţă de lucru asemănătoare. Unde câştiga însă rivalii Apple? La memoria internă, care porneşte de la 32 GB în cazul lui SGS7 şi 64 GB pentru G5, cantităţi mult mai generoase decât ceea ce oferă Apple.

Conectivitatea este la înălţime din partea tuturor producătorilor, cu conexiuni Wi-Fi, 3G şi 4G, însă telefoanele cu Android oferă conexiuni 4G cu viteze de până la 450 Mbps, spre deosebire de cei „numai” 300 Mbps furnizaţi de iPhone 6S.

În privinţa camerelor foto, cei trei producători au optat pentru tehnologii diferite. iPhone 6S mizează pe un senzor de 12 MP, la fel ca şi noul senzor Britecell disponibil pe Galaxy S7 care promite o calitate superioară a imaginilor în lumina scăzută. În schimb, LG G5 a optat pentru ceva mai deosebit: camera foto duală de 16 şi, respectiv, 8 MP permite realizarea unor cadre semnficativ mai largi, astfel că cei care fotografiază în special natura, clădiri înalte sau grupuri mari de oameni vor fi mulţumiţi. Deloc surprinzător, toate cele trei telefoane sunt capabile să înregistreze clipuri video în format 4K.

LG G5 are doi senzori foto pe carcasa spate

Autonomia este din nou un subiect plin de controverse printre utilizatori. Bateria lui iPhone 6S are doar 1.715 mAh, în timp ce cea disponibilă pe G5 are 2.800 mAhm, iar cea a lui Galaxy S7 ajunge la 3.000 mAh. În practică, pentru că sistemul de operare iOS este mai bine optimizat, autonomia celor trei smartphone-uri de top va fi în mare parte aceeaşi: o zi, poate un pic mai mult dacă nu foloseşti telefonul intensiv.

Sistemul de operare Android s-a maturizat mult în ultimii ani şi a ajuns la versiunea 6.0 Marshmallow, disponibilă pentru G5 şi SGS7. Fiecare producător are însă propria interfaţă proprietară pentru o experienţă diferită de lucru, însă nu atât de diferită precum cea oferită de Apple cu iOS-ul de pe iPhone 6S. Nu are rost să intrăm în polemici, fiecare sistem de operare are avantaje şi dezavantaje, iar un câştigător cert este imposibil de stabilit.

iPhone 6S are in continuare cateva atuuri importante

Preţ şi disponibilitate

Întrucât a fost lansat cu ceva timp în urmă, iPhone 6S este deja disponibil pe piaţă şi costă 3.100 – 3.300 lei în varianta de 16 GB, în funcţie de culoare.

Lucrurile sunt însă un pic mai complicate în privinţa celorlate două smartphone-uri de top cu Android. Astfel, Samsung Galaxy S7 costă 3.300 lei, în timp ce pentru LG G5 se anticipează costuri de 2.700 – 2.900 lei.

Prin urmare, dintre cele trei smartphone-uri, G5 va fi probabil cel mai accesibil, în timp ce iPhone 6S şi Galaxy S7 vor împărţi acelaşi segment de preţ. Nu uita însă că telefonul Apple are doar 16 GB de memorie internă, în timp ce celelalte două beneficiază de 32 GB şi de slot microSD pentru extinderea capacităţii.

Concluzii

Nu ai ajuns la nicio concluzie? Nicio problemă, întrucât este aproape imposibil să stabileşti un câştigător cert. Fiecare telefon în parte are avantaje şi dezavantaje, iar totul depinde de fapt de ceea ce aştepţi tu de la un telefon pe care să plăteşti, mai mult sau mai puţin, aproximativ 3.000 lei.

Samsung Galaxy S7 şi LG G5 oferă o experienţă atractivă datorită designului elegant, ecranului cu funcţie Always On sau camera foto cu doi senzori pe spate (strict în cazul modelului LG), în timp ce Apple mizează mai degrabă pe simplitate dar, în acelaşi timp, şi pe atenţia la detalii.

Tu ce model ai prefera să-ţi cumperi dintre cele trei şi de ce?

9 comentarii

  1. Valentina

    22 martie 2016 la 01:45

    Buna!De 2 luni am iphonul 6s si nu sunt deloc multumita de el.
    Nu tu baterie,nu tu spatiu de memorie,nu tu muzica….nimic…..0
    Ma gandesc sa iau samsung ul s7 edge
    Inainte de iphonul s6 am avut samsung s4,am fost multumita de el
    Oare merita schimbarea?

    • AdrenalineAE

      23 martie 2016 la 20:08

      Desigur,eu unul as spune ca samsung galaxy s7 este cu mult mai bun ca iphone.!
      Insa e decizia ta :)

      • Augustin

        6 iulie 2016 la 02:04

        Mai bun.. mai frumos.. Dar nu știu cât e de stabil. Și eu sunt fan Samsung. S4, S5, S6 EDGE acum , toate au făcut probleme.
        Și cei cunoscuți care au iphone nu se plâng. Le merg telefoanele ca în prima zi.

      • Catalin

        10 septembrie 2016 la 20:21

        Si pe iPhone poți avea muzica , doar ca îți trebuie un pc bazat pe 64 biti cu iTunes instalat

  2. Ionut

    24 mai 2016 la 00:04

    Care este mai bun iphonul 6/6s sau samsung s7?

  3. Augustin

    30 iunie 2016 la 13:30

    Ma gandesc la un apple ..dar nu sunt sigur. Nu are speficatii wow.. dar e stabil. Si ma gandesc la viitor. Am avut s4, probleme la el, a fost schimbat in garatie.
    Am luat s5, alte probleme. Dupa un an merge foarte greu. Acum am luat un s6 edge si imi face niste probleme. Dar dupa un update s-au rezolvat. Incerc sa imi dau seama daca peste un an vor fi aceleasi probleme, adica va merge la fel de greu. Planuiesc sa il schimb de pe acum .. adica sa imi iau s7, dar…. nu sunt sigur daca e alegerea buna. S7 are o groaza de inovatii si e mai dotat. Dar nu imi va face aceleasi probleme ca si celelalte? Voi ce spuneti? S7 sau iphone 6s?

  4. Romy

    16 august 2016 la 22:18

    Am un Iphone 6s , nu ma pricep la datele tehnice dar vreau sa spun ca functioneaza foarte bine . Am tentatia schimbarii cu un Samsung S7 edge care este mai frumos colorat …mai atractiv , mai deschis la transferuri de poze sau videoclipuri . Chiar nu stiu ce sa fac . Pe langa brandul ,,APPLE" vreau sa va spun ca 6s functioneaza impecabil , se simte ca este o tehnologie alta decat a telefoanelor cu android . Poate ca nu am ce face cu banii dar …parerea mea este ca apple este apple !

    • Romy

      20 noiembrie 2016 la 11:14

      Dupa cum spuneam in luna august am trecut de la Iphone 6s la Samsung S7 si apoi S7 edge.Imi place ultimul telefon de la Samsung din acest an pentru ca are specificatii foarte bune si arata excelent . Problema este ca trebuie sa fi atent cu acest model de telefon . L-ai scapat pe jos , se sparge ecranul ii gata cu telefonul in sensul ca ia apa , ii scade pretul de revanzare la jumatate aproape,diplayul fiind foarte scump, Pentru cei ce au o viata activa nu cred ca este bine sa achizitioneze un S7 edge chiar si eu fac parte din aceasta categorie insa …imi place telefonul . Stiti bine ca altfel se vad videoclipurile pe aceste ecrane curbate ,pozele la fel de bine . In plus as vrea sa mentionez marimea ecranului de 5,5 inch care nu se simte in mana datorita curburii ecranului.
      Iphone 6s este la fel de bun , nu pot spune ca sunt fan apple pentru ca este mai restrictiv , se simte asta in utilizarea de zi cu zi , in schimb pare a fi lucrat bine cu materiale de calitate , este mai solid comparativ cu S7 Edge avand carcasa din aluminiu dur .Specificatiile nu sunt ca cele de la android dar cele care sunt isi fac treaba la fel de bine ,totul fiind bine optimizat. Se blocheaza si ele nu numai androidul desi s7 edge nu mi s-a blocat niciodata . Am vizionat un review al lui Iphone 6s in limba romana in care 6s s-a blocat pur si simplu fiind necesara restartarea deci nu este o regula .
      Concluzia mea este ca cele doua telefoane sunt foarte bune si pot fi achizitionate functie de posibilitatile si necesitatile fiecaruia dintre noi .

  5. Cristian Mircea

    8 octombrie 2016 la 00:44

    Am folosit mai multi ani telefoane diverse ce ruleaza cu sistem Android. Nu m-am gandit niciodata ca as putea sa imi cumpar Iphone. Mi se parea ca fiind din alta lume, departe de functiile obisnuite pe care le stiam de la Android si parca mult prea fitzos. Dar, din momentul in care m-am jucat putin cu un Iphone 6S lucrurile s-au schimbat. Am simtit ca este perfect pentru mana mea. Elegant si foarte rafinat, rapid si foarte cursiv, precum o bijuterie. Am simtit interior ca tradez ceea ce sustineam pana in acel moment (Android-ukl). Nu as fi vrut sa ma mut in cealalta tabara dar pe masura ce il tineam in mana simteam ca o voi face :). Asa incat, dupa 7 ani de incercari si diverse tatonari, am ales Iphone 6s. Se misca foarte bine, este rapid, elegant, iar cel mai important lucru este ca dupa ce te obisnuiesti cu meniul si functiile respective simti realmente ca sunt gandite pentru o maxima eficienta, gandite de oameni simpli dar geniali.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri