Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Internet pentru acasă – ghidul ofertelor RCS-RDS, UPC, Telekom şi Orange

Ultima modificare: 25 Oct 2016

RCS-RDS, UPC şi Telekom sunt în prezent cele mai mari companii care oferă internet pentru acasă pentru utilizatori, iar Orange oferă de curând servicii similare. Ofertele operatorilor sunt atractive prin vitezele mari şi preţurile accesibile, însă serviciile suplimentare gratuite sau contra-cost pot înclina balanţa în favoarea unui furnizor sau altul.

Până în urmă cu numai câţiva ani, dacă aveai nevoie de o conexiune la internet pentru acasă trebuia doar să iei legătura cu una dintre numeroasele reţele de cartier prezente în zona în care locuiai.

ANUNTURI

Aceşti provideri de mici dimensiuni au câştigat numeroşi clienţi prin preţuri mici şi conexiuni relativ stabile la internet, mai puţin în zilele cu furtuni.

În acelaşi timp, furnizorii de televiziune prin cablu RCS şi UPC au fost prinşi pe picior greşit şi, pentru a câştiga rapid o cotă de piaţă cât mai mare, au început să cumpere reţelele de cartier, în timp ce Telekom (fostul Romtelecom) a profitat de reţeaua de cabluri de telefonie fixă pentru a începe de asemenea o ofensivă puternică axată pe servicii de internet. La rândul lor, cei de la Orange folosesc infrastructura Telekom prin intermediul unui parteneriat.

Aşa s-a ajuns ca în prezent piaţa de servicii de internet pentru acasă să fie dominată de RCS-RDS, UPC şi Telekom, cu o încercare de penetrare din partea Orange, iar concurenţa dintre cei 4 operatori este una destul de puternică, mai ales că monopolul pe anumite zone geografice a dispărut.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să alegi un furnizor de internet, este foarte posibil ca soluţia să fie RCS-RDS, UPC, Telekom sau Orange, chiar dacă încă mai există câţiva prodiveri de cartier. Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, GiZ îţi oferă un ghid pentru fiecare dintre cei trei operatori şi îţi explică serviciile adiţionale incluse în pachet.

Internet pentru acasă de la RCS-RDS

Oferta de internet pentru acasă de la RCS-RDS cuprinde patru tipuri de abonament Fiberlink pentru conexiuni prin fibra optică cu viteze de download ce pornesc de la 100 Mbps. Dintre acestea, abonamentul Fiberlink 100 este disponibil doar în zonele în care nu există acoperire pentru viteze mai mari de conectare, aceasta fiind şi explicaţia pentru care preţul este similar cu cel al abonamentului Fiberlink 300.

Totuşi, este important de remarcat că abonamentele Fiberlink 500 şi Fiberlink 1000 sunt disponibile doar în reţelele de tip FTTB (fiber to the building) şi FTTH (fiber to the home), care acoperă în prezent aproximativ 150 de localităţi din România.

În plus, pentru a profita de vitezele de până la 1 Gbps ai nevoie de PC sau laptop cu o placă de reţea Gigabit, de un router bun care să gestioneze astfel de viteze şi de un SSD, întrucât HDD-urile tradiţionale au o viteză mai mică de scriere decât viteza maximă oferită de aceste abonamente.

ANUNTURI
Fiberlink 100Fiberlink 300Fiberlink 500Fiberlink 1000
Pret cu TVA28 lei28 lei39 lei45 lei
Download max.100 Mbps300 Mbps500 Mbps1000 Mbps
Upload max.100 Mbps100 Mbps200 Mbps200 Mbps

Opţiuni suplimentare

Dacă locuieşti într-un oraş în care RCS-RDS îţi poate oferi conexiuni de mare viteză, abonamentul Fiberlink 300 reprezintă cea mai bună alegere. Pe lângă preţul accesibil, acest abonament îţi oferă acces la internet pe orice laptop sau PC printr-un stick USB 3G şi acces la reţeaua Digi Wi-Fi. Pentru stick trebuie să plăteşti 10 lei pe lună pentru 10 GB de trafic sau 20 de lei pentru 20 GB de trafic. Singura problemă este că RCS-RDS are un stoc limitat de stick-uri USB şi cartele SIM, motiv pentru care nu ai nicio garanţie că vei avea acces la aceste servicii încă de la semnarea contractului pentru internet.

De asemenea, dacă optezi pentru un abonament Fiberlink 300 sau mai mare, primeşti acces gratuit la platforma de filme şi seriale online DigiPlay.

Dacă ai nevoie de o viteză de download mai mare de 300 Mbps, te poţi orienta spre abonamentele Fibelink 500 şi Fiberlink 1000, însă pentru acest lucru trebuie să ai la dispoziţie şi un PC sau laptop performant. De asemenea, abonamentul Fiberlink 300 oferă o viteză de download suficient de mare pentru utilizatorii obişnuiţi.

În plus, RDS oferă în mod regulat promoţii pentru o perioadă limitată de timp pentru noii abonaţi. De obicei, promoţia se referă la o reducere de 50% a abonamentului în primele şase luni de contract, în cazul contractelor semnate pe doi ani.

RCS-RDS ofera internet pe mobil, pe stick si Wi-Fi gratuit la abonamentele de internet fix

RCS-RDS ofera internet pe mobil, pe stick si Wi-Fi gratuit la abonamentele de internet fix

Cum mă abonez?

Pentru a afla detalii despre modul în care te poţi abona la serviciile de internet oferite de RCS-RDS poţi suna la Call-Center la numărul de telefon 031.400.4600.

Internet pentru acasă de la UPC

Rivalii de la UPC mizează pe o gamă restrânsă de abonamente la internet, întrucât ai posibilitatea să alegi între numai 3 opţiuni în funcţie de preţ şi viteza de download.

Viteza de download variază de la 60 Mbps la 500 Mbps, însă aceasta din urmă este disponibilă numai în Bucureşti şi alte câteva localităţi din ţară, precum Timişoara, Ploieşti, Cluj Napoca, Iaşi, Galaţi, Constanţa şi Alba Iulia. În privinţa preţurilor, UPC are tarife semnificativ mai mari.

ANUNTURI
Fiber Power 60Fiber Power 200Fiber Power 500
Pret cu TVA34 lei / 59 lei39 lei / 64 lei49 lei / 84 lei
Download max.60 Mbps200 Mbps500 Mbps
Upload maxim4 Mbps6 Mbps25 Mbps

Din păcate, dacă vrei internet de la UPC eşti obligat să cumperi şi un serviciu de televiziune. Prin urmare, preţul minim pe care trebuie să-l plăteşti este de 59 de lei şi include o conexiune limitată la numai 60 Mbps. Este adevărat că UPC oferă şi abonamente de 200 Mbps şi 500 Mbps, însă şi preţurile acestora sunt mai mari decât ale concurenţei directe.

Opţiuni suplimentare

UPC oferă suplimentar un model Wi-Fi Connect Box care respectă standardul Wi-Fi 802.11ac. Acest modem este oferit gratuit la anumite pachete de servicii ce includ internet, însă altfel costă 4 lei pe lună. În plus, UPC oferă şi serviciul Wi-Free, prin care te poţi conecta gratuit cu telefonul sau tableta la diverse hotspoturi UPC din marile oraşe al ţării şi din străinătate.

O altă opţiune este SmartGuard, prin care UPC îţi oferă un antivirus F-Secure contra a 5 lei pe lună cu TVA. Totuşi, există numeroase programe antivirus gratuite, iar o licenţă obişnuită costă aproximativ 100 lei pe an.

Ofertele de internet pentru acasa sunt destul de variate

Ofertele de internet pentru acasa sunt destul de variate

Cum mă abonez?

Pentru a te abona la unul dintre serviciile de internet oferite de UPC poţi completa formularul pentru pachetul dorit din pagina produsului

Internet pentru acasă de la Telekom

Pe vremea fostului Romtelecom, compania îşi câştigase o proastă reputaţie pentru serviciile de internet din cauza preturilor foarte ridicate şi a obligativităţii de a achiziţiona, pe lângă internet, şi serviciul de telefonie fixă. Iată însă că lucrurile s-au schimbat, cel puţin din punct de vedere al flexibilităţii ofertelor, iar în prezent Telekom are în ofertă 3 pachete de internet de mare viteză, inclusiv la 1 Gbps. Totuşi, reţine că internetul la 1 Gbps este disponibil doar ca opţiune suplimentară la unul dintre celelalte două abonamente şi are un cost de circa 10 lei pe lună.

Internet MInternet M1 Gbps
Pret cu TVA27 lei38 lei+10 lei
Pret cu TVA100 Mbps500 Mbps1 Gbps
Upload maximN/AN/A200 Mbps

*Preţurile abonamentelor de internet Romtelecom sunt exprimate în euro şi sunt calculate în exemplul de mai sus pentru un curs de aproximativ 4.5 lei/euro. Preţul real diferă în funcţie de cursul de schimb din ziua facturării.

Opţiuni suplimentare

Indiferent de abonamentul ales, primeşti gratuit un router wireless pentru a te putea conecta la internet şi cu alte dispozitive mobile. De asemenea, primeşti acces la serviciul TelekomTV, însă pentru accesarea conţinutul de filme sau documentare va trebui să plăteşti suplimentar. În plus, poţi opta şi pentru un abonament suplimentar la HBO GO pentru circa 11 lei pe lună cu TVA. O altă opţiune interesantă, disponibilă pentru circa 5 lei pe lună cu TVA, este obţinerea unui IP static.

În schimb, celelate opţiuni sunt aproape inutile pentru un utilizator experimentat. Este vorba despre două licenţe pentru Norton Antivirus 2014 (6 lei pe lună cu TVA) şi Norton Internet Security 2014 (11 lei pe lună cu TVA), dar există numeroase programe antivirus gratuite.

Cum mă abonez?

Pentru a beneficia de preţurile menţionate în acest articol trebuie să faci comanda pe site-ul Telekom.

Internetul pentru acasa este conditionat, in unele cazuri, si de alte servicii

Internetul pentru acasa este conditionat, in unele cazuri, si de alte servicii

Internet pentru acasă de la Orange

Cunoscut drept un operator de telefonie mobilă, Orange şi-a extins semnificativ portofoliul de servicii în ultimii ani. După ce a lansat Orange TV, platforma de televiziune prin satelit, operatorul portocaliu a lansat şi televiziune prin cablu şi, cel mai important pentru acest articol, internet pentru acasă prin fibra optică. Serviciile sunt furnizate pe baza infrastucturii Telekom, astfel că ar trebui să te aştepţi la o calitate asemănătoare a vitezei.

Orange oferă trei tipuri de abonamente pentru internet fix, în funcţie de viteza de download şi upload. Vestea bună este că cel mai bun pachet are viteza de download de 1000 Mbps şi o viteză de upload teoretică de 500 Mbps.

Orange Home NetHome Net 100Home Net 500Home Net 1000
Download100 Mbps500 Mbps1000 Mbps
Upload30 Mbps200 Mbps500 Mbps
Pret abonati mobil7 euro / 31 lei9 euro / 41 lei11 euro / 50 lei
Pret standard8.75 euro / 39 lei11.25 euro / 50 lei13.75 euro / 62 lei

Opţiuni suplimentare

Fiecare abonament include un router Wi-Fi gratuit: Internet Box 100 pentru abonamentul de 100 Mbps şi Internet Box 1000 pentru celelalte două abonamente. În ambele cazuri, routerele sunt produse de Huawei şi branduite Orange. Opţional, dacă ai nevoie de IP fix, trebuie să plăteşti o taxă lunară de 2 euro.

Concluzii

Prin analiza ofertelor celor trei mari provideri de internet putem trage câteva concluzii cu privire alegerea abonamentelor şi opţiunilor de care are nevoie un utilizator obişnuit:

 • RCS-RDS reprezintă cea mai bună alegere pentru un utilizator obişnuit care vrea un abonament de internet la cel mai mic preţ cu viteză decentă de pe orice dispozitiv. În plus, abonamentele vin cu opţiuni suplimentare atractive precum internet pe mobil, internet pe stick şi acces la reţeaua Digi Wi-Fi, iar utilizatorii care au nevoie de viteze de minim 500 Mbps au două abonamente dedicate
 • UPC se remarcă prin preturile mai mari, viteza maximă disponibilă de numai 500 Mbps şi condiţionarea serviciului de internet de achiziţionarea unui pachet de televiziune
 • Telekom merită ales dacă ai deja alte servicii ale companiei şi vrei să plăteşti un preţ decent
 • Orange are o ofertă variată cu viteze de până la 1 Gbps, astfel că reprezintă o opţiune interesantă dacă eşti deja abonat la serviciile de telefonie mobilă, întrucât în acest caz ai parte de preţuri mai bune

În plus, este important de remarcat că RDS, Telekom şi Orange sunt singuri operatori care nu condiţionează serviciul de internet de achiziţionarea altor servicii ale companiei. În schimb, UPC te obligă să cumperi şi un abonament de televiziune.

Decizia finală depinde şi de acoperirea pe care fiecare provider o are în zona în care locuieşti. În principiu, monopolul celor de la RCS-RDS şi UPC din anumite zone ale Bucureştiului a încetat, însă nu este exclus ca în unele cartiere cel puţin unul dintre cei trei furnizori să nu fie prezent.

În orice caz, internetul pentru acasă oferit de RDS, UPC, Orange şi Telekom are viteze suficient de mari pentru utilizatorii obişnuiţi, care pot opta inclusiv pentru servicii suplimentare precum un router wireless pentru conectarea telefonului sau a tabletei.

157 comentarii

 1. leu

  Martie 27, 2016 la 17:11

  la rds rahat.am vrut wireles sa prelungesc contractul.au zis ca nu au decat pentru clienti noi.si am l aei de 3 ani.asa ca am luat telekomul.de vineri pana luni aveam test de dow…78. iar in contract scria 200 mb.rahat suni la ei si vin dupa 5 zile. i mi este greata cand aud de rds

  • mar

   Iulie 12, 2016 la 11:00

   Ai probleme grave de exprimare prietene!

  • CLM

   Ianuarie 6, 2017 la 00:01

   200 mb? Sau 200mbps? Oricum daca ai 200mbps e MAXIM-ul pe care il poate atinge

 2. Ignat Cristi

  Aprilie 11, 2016 la 22:35

  Am achizitionat de la upc un pachet business care nu functioneaza in medie 10-17zile pe luna! In acest moment am de platiti serviciiile pe care nu le folosesc si pe care nu le pot folosi. Sunt praf ca si companie. Managerul de cont Florea Andrei nu raspunde….. sunt praf… nu le pasa…!!!

  • Veniamin

   Mai 25, 2016 la 17:20

   Lasa-mi o adresa de e-mail, poate te pot ajuta cu ceva.

 3. GiovannyBuc

  Mai 9, 2016 la 01:12

  Ti-au luat banii, ii doare in cot de tine , asta sa fie invatatura si tot asta din cauza multora care ignora in a lua masuri, pentru ca pe banii nostrii traiesc aceste companii !!! Treziti-va !!! Si inca ceva…..prin lege ….NU EXISTA PRESTARI SERVICII DE NICI UN FEL IN CARE CLIENTUL SA FIE OBLIGAT LA O PERIOADA CONTRACTUALA DETERMINATA !!!!!!!! Fac contract si pe o saptamana si pe o luna, nu imi impuneti voi perioada.

  • Veniamin

   Mai 25, 2016 la 17:26

   Da mister, nu te poate obliga, stai o luna, doua, sau 6, dar platesti la pret de catalog, nu la pret de oferta. In plus, trebuie sa platesti si taxa de cablare/conectare…ca poate nu-si scoate operatorul investitia cu 25 de lei pe o luna cat vrei tu sa folosesti netul ca apoi sa suni si sa le spui ca nu mai vreau abonament…nici pentru gazul masinii nu ajunge…. sa nu mai zic de cabluri si salarii la oameni…apoi servicii mai platim? Hai sa n-o dam in barci acum…

   • Dorel

    Mai 26, 2016 la 21:38

    La cine lucrezi Veniamin la rds la upc la telkom?
    Am inteles ca vrei sa le promovezi serviciile da fi decent si spune de la cine esti!
    Toti astia mari au taxe ascunse ca la banca daca vrei sa reziliezi si te eticheteaza cu un numar , mai rau ca pe vreme lui Hitler. Nu le pasa de nimic, bani sa iasa.

    • Mirela

     Mai 27, 2016 la 20:19

     Taxa de reziliere este abuziva – nu trebuie platita.
     Daca compania nu isi respecta obligatiile contractuale – abonatul poate rezilia contractul fara nici o taza de reziliere, plateste doar ultima luna in care benefiaza de servicii.

    • Nick

     Iunie 8, 2016 la 23:31

     Nu numai dar si comentariul e cenzurat de un ”administrator”

 4. Mirela

  Mai 27, 2016 la 20:28

  Internetul de la Telekom niciodata nu a avut viteza de 100 Mbps. Am chemat echipa – la testul lor si la 'reconfigurarile' din camera Telekom din afara apartamentului au restabilit viteza iar a doua zi – surpriza- din nou aveam sub jumatate.
  Grila de programe TV au modificat-o dupa primul an si au scos peste jumatate, am ramas doar cu cele neinteresante – ca sa folosesc un limbaj politicos.
  Am decis sa reziliem contractul.

  • Seby

   Iulie 9, 2016 la 09:22

   Sa stii ca nici odata nu o să fie netul fix în capăt precum 1000 o sa fie in jur de circa 970 aca cum cel de 100 trebe în jur de 100 (diferenta ar trebui să fie cam mai mică doar între 40-1)

  • VLADUTA ELISABETA

   Iulie 16, 2016 la 16:30

   La Telekom nu am mai mult de 30 Mbps si mi s-a spus ca pentru varsta mea (70 de ani ) si pentru ca nu am firma sa ma multumesc cu ce am…

  • Postolache Stela

   Iulie 31, 2016 la 15:28

   La tine a venit echipa,eu fac sesizari de vreo trei !uni si nici macar n-au avut bunul simt sa vina sa verifice .Am 14ani de cand sunt la Telecom pana anul trecut nu am avut probleme ,acum sunt foarte dezamagita de ei .Cred ca si eu o sa renunt la Telecom .

 5. Achim Bogdan Catalin

  Iunie 2, 2016 la 04:21

  Platesc internetul la orange de un an si opt luni (se poate verifica), mai am patru luni, si scap. Mentionez ca nu este bun de nimic, nu fac reclama negativa, dar asta este adevarul.Cu internetul de la orange, vizionarea unui film, ramane doar un …vis.Imi pare rau ca din atatea retele de pe piata, am ales-o pe aceasta.

  • Daniel Popescu

   Iunie 7, 2016 la 07:14

   Te referi la internetul prin modem pentru laptop?

   • Carmen

    Iunie 9, 2016 la 10:13

    Subscriu la ceea ce a spus Bogdan. Abonamentul la Orange functioneaza numai pe durata cat stai in telefon cu ei la serciciul clienti si te plangi, in rest viteza de zi cu zi este 0.15….0.25 Mb. Nici messengerul nu poate fi folosit de multe ori. Vizionarea unui video este chiar un vis. Abonamentul este insa foarte bun daca vrei sa faci o cura de dezintoxicare de FB, nu ai acces decat la cateva posturi pe zi, mai multe nu incarca

  • Grigorescu Ion

   Februarie 19, 2017 la 19:45

   Eu am facut abonament tv la Orange. Imaginea este buna, insa echipamentele si pretul lasa de dorit. Mai am doua luni si scap de ei. Caut un furnizor de programe tv. prin antena satelit si internet pe stick, zona nefiind cablata. Poate ma ajutati cu un sfat.

 6. Sorin

  Iunie 13, 2016 la 00:44

  Eu sunt super multumit de rds, stau in Bucuresti, am net-ul de 1000 mb si imi ajunge la teste 930 mbs,cu hdd ssd, telefonia a ajuns si la 63 mb\s cu un p8 energy tot de la ei,mai mult decat suficient, tv perfect, inclusiv cele hd, nu am cuvinte, bravo rcs. Nu lucrez pt ei, la pret nu mai vorbesc.

  • Seby

   Iulie 9, 2016 la 09:39

   Si la mine e la fel (doar ca eu am fibre link 500 , da in rest la tv sunt posturi hd si e ok) si is mulțumit . Pt restul lumi nu luați routere de la operatori deoarece sunt proaste , un routere bun (bun în sensul de rezistenta) costă peste 250 lei si il ai ceva vreme !

  • Siolos

   Decembrie 22, 2016 la 10:30

   La fel si aici! Am Fiber link 500:
   Desktop: Download: 450-489 mb/s
   Upload: 130-180 mb/s
   Mobile 5Ghz: Download: 140-170 mb/s
   Upload: 130-140 mb/s
   Mobile 2Ghz: Download: 40-60 mb/s
   Upload: 30-40 mb/s
   Rooter: Archer C5

 7. Ionut

  Iunie 20, 2016 la 19:37

  Cei de la Telekom sunt nesimtiti. Un om le-a dat numarul meu de telefon si m-au sunat sa ma intrebe daca bag net Am zis ca da.M-au intrebat fiindca bagau fibra pe la noi.Am facut cererea si de doua saptamani tot astept.Casuta e la 400 de metrii de noi.Dar la un alt om care sta la 300 m i-a bagat.Cand i-am sunat mi-au zis ca trebuie sa accepte managerul.Inca astept.Daca aveti vreo sugestie…

  • Seby

   Iulie 9, 2016 la 09:26

   Nu se poate realiza pe tel un abonament de net (din câte știu eu ) . eu is la rds si mo sunat si pe mine dacă nu vreau un abonament de internet si am zis da iar ei mi-o zis să merg la un centru de-al lor pt acte(nu se face un abonament sau orice act fără tine personal) ?

 8. Marinela

  Iulie 7, 2016 la 14:12

  Asa e! Upc e scump si degeaba ! Tot ce am achiziționat in plus am plătit in plus 10 RON HBO plus 5 RON cartela la tv pt camera cealaltă etc! Si am întârziat cu plata 6 zile pt ca eram in vacanta si m au dezactivat deși e plătit de aseara azi m au deconectat! Si o sa ma deconectez si eu de la ei definitiv!!!

 9. adrian

  Iulie 11, 2016 la 11:17

  am facut o statistica cam 5%-10% prefera telefoanele clasice si putini folosesc internetul atit urban cit si local prefera sa fie de moda veche pt ca internetul spune vrute si nevrute mai pe scurt minciuni si pur si simplu nu prea are incredere in domeniul IT ceea ce te deruteaza e ca un razboi pshiologic plus provoaca depententa si te miri dece nu mai evoluaza lumea ceea ce poate duce la colaps total(infractiuni cibernetice,lipsa de comunicare, procreare, afectiuni "virtuale", manipularea in masa)

 10. rlutia

  Iulie 13, 2016 la 20:27

  Nu am vazut nik despre Vodafone. Iti dau un router wifi, il bagi in priza si gata – ai net oriunde te-ai afla

 11. SR

  Iulie 19, 2016 la 09:56

  UPC-ul are 500 Mbps in toata aria de acoperire, nu doar in orasele mentionate de voi.

 12. Sergiu

  Iulie 23, 2016 la 10:17

  Rcs&Rds nu are grad de comparatie si competitori reali in ceea ce priveste parametrii serviciului de internet. Locuiesc in Suceava, am pachetul Fiberlink 500. (la un test de viteza am obtinut urmatoarele valori pe diferite servere: Drobeta Turnu Severin 490 Mbps download si 200 Mbps upload, Bruxelles 415 Mbps si 138 Mbps, USA 44 Mbps si 13,77 Mbps, Melbourne Australia 18 Mbps si 4 Mbs cu PING 343 ms la aproximativ 15.000 km)

 13. enache ioana

  August 4, 2016 la 10:32

  care e cel mai bun serviciu de internet,raportat la pret calitate vitez?as vrea prin modem,usb.

 14. Elena

  August 18, 2016 la 08:47

  am net si telefon de la Telekom, in afara contractului,costa 65/ luna . Trebuie sa-mi fac un alt contract si m-am gandit la Vodafone (sau poate la RDS), unde am si abonament pt. telefon mobil. Va rog, un sfat, CE SA ALEG?

  • Denisa

   Noiembrie 26, 2016 la 20:21

   Orice ar fi nu alege vodafone. E un chin. 10 gb pe luna pentru 100 de lei aproape… dupa viteza scade la nici 100 kbps

   • Liviu

    Decembrie 9, 2016 la 01:21

    Denisa nu inteleg ce internet ai de la Vodafone ; eu am 50 Gb cu viteza maxima de 50Mb/s la 7.74 E / luna si merge bine ;(Dwld 30-40 Mb/s si Upld 20-30 Mb/s ) .Routerul este Huawei B 310 …iar la termiarea celor 50Gb viteza scade ajugand la maxim 512 Kb/s …

    • Alex

     Martie 11, 2017 la 15:16

     Ce abonament ai tu frate pe telefon?

 15. dan

  August 25, 2016 la 15:05

  am RDS pt tv si am renuntat la internet sa pot lua pachetul minim de la Telekom pentru TV si internet de 100.
  au fibra doar pana la bloc la cutia de la parter, iar pe verticala pana la etaj si in camera este firicelele vechi de telefonie ca voiam sa vad meciurile de la Champion Ligue, tzeapa ca seara tv-ul se intrerupe, internetul wireless mai prost nu se poate 19 cu 12 in camera in care este router-ul, alta camera nu merge. Spun ca astea sunt conditiile, ei nu pun nicio cablare, total nesimtiti

 16. Alexie Ionuț

  Septembrie 2, 2016 la 18:27

  Nici una dintre aceste rețele nu sunt bune.sunt și foarte scumpe.oferta în broșuri și reclame TV sunt altele și mergând la ei oferta este alta.sunt hoți.am fost și sunt client Telecom și Orange internet și TV. Aici avem fibră optică dar nu vor să ne ofere aceste servici de fibră dau tot internet prin telefon și plătesc 107 lei.ceia ce nu este corect.aceste ofere TV și internet ar trebui sa plătesc 56 de lei. Și la această valoare primesc net la viteză de 20 de MB dar cea reală este de 1,7 MB.nui controlează nimeni nefura.cer expertiză tehnica cine mă poate ajuta?

 17. Florin

  Octombrie 11, 2016 la 03:02

  Inainte de a achizitiona inca un receiver suplimentar de la telecom plateam 130 de ron lunar pentru serviciile urmatoare internet 100 mbps 2 tv pachet de baza fix si mobil pachet l parca.
  Acum dupa ce am mai luat pe contract un receptor a venit factura 190 de ron.
  Am sa solicit rezilierea contractului

 18. cacao rds

  Octombrie 24, 2016 la 19:35

  rds e de cacao pt ca au inceput sa scada mult in calitate la orice serviciu si iti prezinta oferta intr-un fel iar in contract scrie altceva( atentie cand semnati). Servicile de relatii client sunt sub orice critica….io-am chemat la o expertiza tehnica si au zis ca din cablu e exact viteza din contract si ca router-ul e de vina…am acceptat si am luat in router de 500 ron care culmea pe upc si telekom functioneaza perfect iar cand l-am setat pe rds surpriza cateodata nici 10% din viteza din contract. si precizez ca setarea router-ului a fost facuta de in profesionist.

 19. Ionut

  Noiembrie 11, 2016 la 13:48

  Salut, sun pe RDS de cand au aparut la mine in oras Slatina/Olt adica de vreo 8-9 ani si pot sa spun ca au progresat mereu! Am cel mai mic abonament la ei de internet adica acela la 28lei si va las pe voi sa vedeti ce viteza am la ei sa nu crede-ti ca mint!

  speedtest.net/result/5770456818.png

 20. Loghin Doru Constantin

  Noiembrie 17, 2016 la 13:43

  Lasati-ma, cei ce sunteti cu UPC-ul; pretul este scump in comparatie cu RDS-ul si ROMTELECOM-ul. La rds, pretul de cablu si internet este de 52 de lei, la romtelecom iar ai internet si cablu cu 56 de lei; la upc sunt mai smecheri, iau pe internet si cablu 70 de lei. O diferenta de 18 lei pe luna, respectiv undeva vreo 200 si ceva de lei pe an! Super,nu?

 21. Spasky

  Noiembrie 26, 2016 la 17:57

  De ce nu găsiți furnizorul de internet care oferă o viteză stabilă oricare ar fi ea . Degeaba am 1000 Mbps dacă ping-ul e mare. Sunt abonat Digi și informația ajunge la mine cu o secundă uneori chiar două mai târziu comparativ cu o cunoștință care are net de la Telekom. O conexiune bună, un ping mic asta mă interesează NU 1000000 Mbps download şi 500000 upload …

 22. Feraru Paula

  Ianuarie 6, 2017 la 23:41

  Buna seara vreau sa fac si eu abonament la net si tv….mi se spune ca nu pot deoarece cei din curte au datorii la ei….eu nu am nici o treaba cu ei….eu promit ca voi fi atenta cu dv si voi fi întotdeauna la zi….cu factura….mi sa spus ca sunteti o firma dintre cele mai bune…va rog frumos….veniti sa îmi faceti si mie abonament…..va rog din sufler…multumesc frumos

 23. Lorena

  Ianuarie 16, 2017 la 02:14

  Despre ce companie este vorba,Paula ?

 24. Crassas Leonard

  Ianuarie 16, 2017 la 14:17

  am fost abonatul dv-tra in Braila.M-am mutat la 10km de Braila in com. Tudor Vladimirescu. As dori sa pot avea tot pachetul de la dv-tra?, inclusiv internet.Dacanu , macar sa spuneti cand o sa ajungeti si pe aici> Cu stima, Crassas Leonard, str. Liliacului nr. 67 com T. Vladimirescu

 25. Lau

  Ianuarie 21, 2017 la 23:04

  Am un internat de doar 8 Mbps de la Telekom cu telefon voce 0 minute plătesc aproape 32 lei pe lună, cam scump. I-am sunt și le-am zis că firmele concurente îmi dau internet mai rapid și mai ieftin…le-am cerut măcar un preț mai bun și acces gratuit la platforma on line telekomtv.ro, eu fiind abonat DigiTV DH cablu. ”Oferta” lor m-a lăsat mască: pentru acces gratuit la telekomtv.ro trebuie să achiziționez și serviciul lor de televiziune – satelit firește – și pentru o viteză mai mare 40 Mbps (până acum ziceau că 8 Mps este viteza maximă în zona în care locuiesc) să plătesc mai mult, adică vreo 7,8 euro pe lună…fătucă, tu glumești, i-am replicat celei de la Telekom. Păi ce îți cer eu și ce-mi dai tu…reziliez contractul cu voi – i-am mai amenințat de câteva ori în trecut dar nu i-am sensibilizat – și mă mut la RCS cu 300 Mbps cu 28 lei pe lună și ofertă de 250 lei de care mă pot folosi pentru a achita coturile abonamentului, pe perioada contractului. Bye, Telekom !

 26. Matei robert

  Februarie 4, 2017 la 14:28

  Cea mai buna viteza de internet din romania a furnizorilor de cablu este: Orange daca UPC are face o viteza de intenet adica de viteza 1000 Mdps si upload de 1000 Mdps ar fi cea mai buna viteza de internet din lume si din romania dar deocamdata acum este Orange

 27. bradean

  Martie 1, 2017 la 15:45

  semnalul internet lasa de dorit este ffff prost totul este cu antreruperi si aveti doar optiuni de plata dar nu oferiti nici un efort de a stabiliza sau a oferi calitate mergem pe vechiul sistem cantitateeeeeeeeeeeeeee

 28. Radu

  Martie 11, 2017 la 11:01

  Informați oamenii corect. Și RDS-ul te obliga sa contactezi și abonament pentru TV.altfel nu pupi internet de la ei

  • Echipa Giz.ro

   Martie 11, 2017 la 17:00

   In configuratorul de pe site-ul lor oficial poti cumpara serviciul de internet fara sa adaugi alte servicii. Ai aici un exemplu: rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&id_pachet=12&pas=rezumat_comanda

  • George

   Aprilie 9, 2017 la 20:26

   Nu te obliga cu nimic. Eu am DOAR internet.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.